Könnyűszerkezetesben élők, nálatok is fikáznak a téglaházasok?
Nem értem őket. Én nagyon nagyon jól érzem magam, a tavaly épült új, saját magam tervezte könnyűszerkezetes családi házamban.
A ház téglából épül. Elviszi a szél. - mondogatják.
Több millió svédnek, amerikainak, finnek ( nem gerendáról van szó) jók? Immáron évtizedek óta. Ők nem finnyognak, ahol az épületek több, mint 75%-a könnyűszerkezetes? Ja és az időjárásuk is zordabb.
Meg, hogy majd a gyermekemnek nem fog kelleni, ha elpatkolok. Nekem sem kellett a szüleimé. Ki akarna az anyja meg az apja 50 éves házában lakni. Örül majd a jó fekvésű teleknek és épít rajta olyat, amilyen neki tetszik.
Akik meg az egész életüket panelban élik le, bújjanak el jó mélyre?
Csak én látom így?
rossz fórumon próbálkoztam, teljesen az én hibám.
De innentől már erőlködtök, úgy érzem.
Magam részéről elnézést mindenkitől.
Én visszaolvastam a hozzászólásokat most reggel.
Bosszankodtam elismerem, de egy két válasz azért súlyos és szinte süt belőle az agresszió.
A könyüszerkezetes házunk nem anyagi, hanem eü. okok miatt kellet, hogy megépüljön. Más szóba sem jöhetett , ez nem volt kérdés.
Pont emiatt éreztem magam kiszolgáltatottnak, a félinformációval rendelkező téglaépületesek körében, akik nem ismerik az okokat, csak becsmérelnek.
A fórumon, ahol épületkonstruktőrök adnak választ,nem istenítenek, hanem szimplán választ adnak.
Részemről visszavonulok.
Miközben írtam válaszolt a mérnök úr.
Itt valami nagyon nem stimmel az ön által leírtakkal kapcsolatban.
Van részigazsága, de több dologgal kapcsolatban enyhén szólva mást ad elő, mint más szakmabeliek.
Többek között más épülettechnológiákkal kapcsolatosan is lehetne sorolni legalább ennyi hátrányt.
Még egyszer köszönöm a válaszokat.
Nem férfi vagyok hanem nő.
Egyébként ha egy könnyűszerkezetes házakról szóló fórumon kérdezel, akkor temészetesen ott az előnyeit hangsúlyozzák ki, nem a hátrányait.
Nem tudom milyen egészségügyi okról lehet szó, de ha légzőszervi megbetegedés (mást nem nagyon tudok elképzelni), akkor bármi jobb mint a könnyűszerkezet.
Jobb a rönkház, jobb a tégla de a legjobb a vályog. Ezek lélegző szerkezetek.
Manapság egyre több légzőszervi megbetegedéssel (pl. asztmás gyerekekkel) foglalkozó intézet falait építik a régi jó, hagyományos vályogból.
Én azt hiszem, hogy ha teljes meggyőződésből választottad volna a könnyűszerkezetű házat, eszed ágában nem lenne ilyen kérdéseket feltenni, abszolút nem izgatna, mások mit mondanak róla. Akkor is emellett döntöttél volna, ha simán ki tudod fizetni a téglaépítésűt is?
Részemről szeretem a tartós dolgokat. Amerikában, Svédországban más az életszínvonal, ott nem probléma generációnként, családtagonként egy vadiúj házat felépíteni. Magyarországon még egy garzonhoz is egy életre eladósodik a többség. Szóval én nyugodtabb vagyok, ha a gyerekeimre, unokáimra használható épületet hagyok, és nem egy olyat, amire esetleg vagyont kell költeni, hogy ne dőljön a fejére.
Van téglaházam is.
Ki van adva bérbe.
Teljes meggyőződéssel építettem.
Élettartama azonos a téglaépületekével.
Senkinek sem fog a fejére dőlni semmi.
Norvégiában és Svédországban nem sok téglaépületet láttam.
Több generáció lakja.
A jelenlegi épületem a svéd technológia.
A könnyűszerkezetesben élőket szólítottam meg.
Még egyszer köszönöm a válaszokat.
Nézd meg a könnyűszerkezetes házakat egy tornádó után....tiszta stabilak...ugye? Itt magyarországon már az építéstől számított 2 év múlva nincs értéke, semmi.
velünk szemben van egy, 3 éve próbálják eladni....lehetetlen. Már egy csomó milliót elengedtek belőle, senkinek nem kell. Bár az udvara gyönyőrű, de a ház csak egy könnyűszerkezetes.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!