A villanyóra dobozt nem eszi meg az idő?
Hasonló van nekünk is: [link]
Az átlátszó műanyag már eléggé sárgul. Bírják ezek a nyári napsütést?
Én ahogy néztem sok helyen nincs letakarva.

Ahogy a 2-es írja.
Ha süti a nap, besárgul, bemattul, nem lehet leolvasni, neked kell fizetni a cserét. 100ezres nagyságrendű költség

Nem örökélet plusz egy év az élettartamuk. A miénk 25 éves, és nagyjából már ideje lenne cserélni. Tavaly már egyszer felpolíroztam a jobb átlátszóságért.
Leolvasós EON-os emberke azt tanácsolta, hogy pár éven belül, ha nem cseréljük, akkor vágassunk rá kis kinyitható ajtót az óránál a leolvasáshoz hivatalos villanyszerelővel, aki plombálhat.

Hát ezt sajnos nem lehet tudni előre, elvileg a gyártó felelőssége lenne, de ma már minden alól is kihúzzák magukat. Olyanokat mondanak hogy "szabvány szerinti" meg hogy "vízálló". Ok, de meddig vízálló, 1évig? 3évig? 50évig? Mert ugye vetemedik idővel a műanyag is, öregszik az anyaga, a gumitömítések is. Ugyanez igaz az UV és a hőterhelés szempontjából is. Ciklikus hőigénybevétel; télen hideg, nyáron 60fokos forróság.
A régi, ház falába süllyesztett fadoboz, sok évtized után még ma is jó állapotú. Hát nem tudom, ezek a műanyagok meddig bírják... Aztán néhány évente változtatják ám a szabványt, amit 5éve árultak, az ma már nem szabványos. Jó biznisz valakinek ez a műanyagbödön gyártás az biztos. Óriási pénzeket zsebelnek be rajta, mikor 200-300ezer Ft egy ilyen bödön.
Hosszútávú, tartós beruházásra gondol az ember amikor drága pénzen új villanyhálózatot csináltat az ember mérőhely szabványosítással. Aztán hogy ma is tudják -e azt a szintet biztosítani amit 50 éve, azt senki nem tudja, az idő dönti majd el. Ha probléma lesz vele, a forgalmazó ugyanúgy széttárja majd a karját ahogy a gyártó. Regisztrált villanyszerelő sem fog felelősséget vállalni ilyenre (nem is tud, neki csak a szabványnak kell megfelelnie).
Kiszolgáltatott rendszerben élünk sajnos, minden politika. A politika pedig a tőkések vagyonfelhalmozását és az átlagember kizsákmányolását támogatja.

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!