A gyerekesek miért gondolják, hogy nekik kevésbé feladatuk a környezetvédelemre figyelni?
Nem hiszem, hogy ezt gondolják.
Én törekszem a zero waste életmódra, és ahogy látom, pont az anyukák kapósak erre, ök járnak csomagolásmentes boltba, mosható pelenkáznak meg járnak biciklivel kocsi helyett.
A személyes környezetemben is azt látom, hogy 99 % sz*rik rá gyerektől függetlenül, a maradék 1% meg főleg anyuka.
A személyes környezetemben azt látom, hogy a gyerekes szülők szerint vinni kell a gyereket iskolába, úszásra, stb. és még bevásárolniuk is kell, meg beérni a munkába, tehát autó nélkül az életmódjuk elképzelhetetlen.
Ez NEM környezetvédelmi kérdés, hanem csak egyszeüen provokálni akarsz.
Ugyanis senki nem tud teleportálódni, ezért valahogy közlekednie kell.
Szerintem egy egyedülálló is jár munkába, bevásárol, és a legtöbbben erre autót használnak.
Akinek meg több gyereke van, annak rövid idön belül kell több helyre eljutnia, amire a tömegközlekedéssel nincs lehetösége.
Ez nem feltétlenül környezetvédelmi kérdés, hanem logisztikai, alkalmanként kényelmi. Mi például előnyben részesítjük a tömegközlekedést, de két kisgyerekkel (és néha kutyával) sokszor extrém sportnak érzem ;). Nem értek egyet azzal, ha a gyereket mindenhova autóval hurcolják, de egy nap 24 órából áll és a szülő sem tud ketté szakadni. Egy bizonyos kor felett megoldás, ha jó a tömegközlekedés és a gyerek megtanul önállóan közlekedni (kerékpározni), de amíg a szülő nem érzi ezt biztonságosnak, érthető, ha inkább elviszi/elkíséri. Igaz, biciklivel is lehet vinni a gyereket, de annak is megvannak a maga korlátai.
Egyébként én azt látom, hogy részben pont a gyerekesek azok, akik próbálnak kevesebb káros vegyszert használni, bio zöldséget venni vagy termeszteni és hasonlók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!