Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Könnyűszerkezetesben élők,...

Könnyűszerkezetesben élők, nálatok is fikáznak a téglaházasok?

Figyelt kérdés

Nem értem őket. Én nagyon nagyon jól érzem magam, a tavaly épült új, saját magam tervezte könnyűszerkezetes családi házamban.

A ház téglából épül. Elviszi a szél. - mondogatják.

Több millió svédnek, amerikainak, finnek ( nem gerendáról van szó) jók? Immáron évtizedek óta. Ők nem finnyognak, ahol az épületek több, mint 75%-a könnyűszerkezetes? Ja és az időjárásuk is zordabb.

Meg, hogy majd a gyermekemnek nem fog kelleni, ha elpatkolok. Nekem sem kellett a szüleimé. Ki akarna az anyja meg az apja 50 éves házában lakni. Örül majd a jó fekvésű teleknek és épít rajta olyat, amilyen neki tetszik.

Akik meg az egész életüket panelban élik le, bújjanak el jó mélyre?

Csak én látom így?

2009. jún. 5. 22:22
1 2 3
 11/26 anonim válasza:
50%

Én azt hallottam, hogy szigetelésre olyan a könnyűszerkezetes mint egy befőttes üveg mert belülről nylonnal van beborítva. Aztán egy nagyobb teljesítményű Sthil fűrésszel be lehet menni a ház oldalán . Aztán pár év után azt mondják nyikorog a ház. Én nem tudom ezt tapasztalatból csak próbáltam összegyűjteni amit hallottam és hogy végre válaszoljon valaki a kérdésedre is valamennyire.

És ténylegesen miért van ez a fikázós hangulat amit leírtál, talán a régi 3 kismalac és a farkas mese miatt, ami némi tanulságot is hordoz magában. Először szalmából aztán fából a végén kőből. Ez vált be sok- sok évszázadon keresztül.

2009. jún. 6. 08:34
 12/26 A kérdező kommentje:

Első válaszadónak. Igen bosszantó, hogy felteszek egy kérdést és várom, hogy válaszoljanak. Látom is, hogy érkezett és ott van ez a nesze semmi fogd meg jól.Ha jól tudom kérik is, hogy ez ne legyen. No, de ezért leidegbetegezni valakit?, - hogy a folytatásról már ne is szóljak. Hát nem tudom ne -e a saját házad táján van probléma.

No, de mindegy . Időközben másik fórumon megbeszéltem.

A többieknek.

A kérdést ha elolvastátok volna. A technológia ma már, nem a nyikorgós, fóliás, ócska. Erről szó nincsen.

Sőt. De ezeket fórumon ismertetni hosszadalmas kissé.

azt gondoltam, aki válaszol ismeri a technológiát és a kivitelezési szabványt.

Fűrésszel? Tudsz olyat, aki fűrésszel nyit ajtót a falon és úgy tör be? Én ezt máshogy halottam,de azért vicces.

A tégla vált be? itthon persze, mert ez a tradicionális építőanyag. Máshol meg a fa. Évszázadok óta. De már itthon is felismerték a vitathatatlan előnyeit.

Nem akarok túl hosszú lenni, már így is arra sikerült.

A lényeg, hogy ez a fórum, ebben a kérdésben nem sikerült. Ez van.

Kérdésem itt sem volt, lehet így venni.

2009. jún. 6. 08:50
 13/26 anonim válasza:
55%
Bocs csak még annyit, hogy más a fa (a tényleges rönk)ház és a könnyűszerkezetes ház fala. Összepréselt fahulladék ami jól ég.
2009. jún. 6. 08:57
 14/26 anonim válasza:
55%
A fa mint építőanyag igen az évszázados múltra tekint vissza de a lemezzé összepréselt fadarabok aligha.
2009. jún. 6. 09:06
 15/26 A kérdező kommentje:

A tartószelemen nem préselt anyag. A falban pedig csak egy részréteg az az alkotóelem, amit említettetek.

Most komolyan irogattok, de még épülettervet és kiviteli szabványt nem láttatok mostanában. Igaz?

A gerendaépületek területe, egy teljesen más világ. Egy is megérne egy misét.

Azért köszönöm a válaszokat. Mindenesetre szélesebb és alaposabb ismeretekre lenne szükség egy érdemibb párbeszédhez, mert így mindig ugyanazokat a felületes közhelyeket hallom vissza.

Találtam már fórumot köszönöm, ahol sikerült építészekkel megbeszélnem a kérdésemet. Ott is előfordult többféle álláspont, de a téma megközelítése a lényeg.

2009. jún. 6. 09:33
 16/26 anonim ***** válasza:

Hát igen, ez nem szakmai oldal, itt mindenki a saját véleményét, tapasztalatát írja le - kár, hogy ez nem derült ki korábban számodra.

Örülök, hogy találtál más fórumot, ahol egyetértenek veled.

Egyébként én azt gondolom, hogy benned merülhetett fel valami dilemma a könnyűszerkezetes házakat illetően, azért kérdezősködsz. De ha így is van, akkor sem szabadna ennyire ingerültnek lenned, te ezt választottad, ebben érzed jól magad, és kész!!

Én nem kérdezősködöm, hogy jó-e a téglaház, mert számomra nem kérdés, hiszen nagyon jól bevált.

2009. jún. 6. 10:12
 17/26 anonim ***** válasza:
89%
feltettél egy kérdést, és aki nem kezdi el isteníteni a könnyűszerkezetes házakat azt lefikázod. gratulálok, téged minősít. lehet lepontozni.
2009. jún. 6. 10:13
 18/26 anonim ***** válasza:

... hát mindenkit lepontozott, biztos nem volt rajtunk sapka, vagy csak nincs a közelében senki, akivel veszekedjen...:))

Na de talán mostmár megnyugszanak a kedélyek

2009. jún. 6. 10:17
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

én első

Nem azt kérdezted, hogy mi a véleményünk a könnyűszerkezetes házról, mi a véleményünk a különbségekről, hanem azt kérdezted, hogy fikáznak-e a téglaházasok.

Amennyiben ezt úgy kell értelmeznem (bár nehéz) hogy a szakmai véleményemet mondjam el, akkor tessék:

Nem költöznék könnyűszerkezetes házba, mert

1.Károsnak találom a ragasztóanyagokat, amelyeket a lapok préselésekor felhasználnak

2.A kezelt panelek tűzállósága is messze alatta marad a tégláénak

3.Nem tartom megfelelőnek a hangszigetelést

4.A ház kb 15 évre épül, hiszen a szigetelőanyagok ezután kezdenek összeesni, fokozatosan romlik a szigetelés.

5.Statikailag jóval gyengébb mint egy hagyományos szerkezetű ház, pl. egy nagyobb fürdőkád vagy egy kandalló elhelyezése már problémát, illetve utólagos megerősítést tesz szükségessé.

6.Gondot okozhatnak a falra szerelendő nehezebb tárgyak (pl. egy ma divatos lábak nélküli nappalifal)

7.Amennyiben csőtörés következik be, a helyreállítási költségek a jóval nagyobb kár miatt nagyobbak.

8.Hiába vannak a panelek gomba elleni szerrel kezelve, a könnyűszerkezetes házakban jóval gyakoribb az egészségre is veszélyes feketepenész megjelenése.

Igen az USA-ban sok könnyűszerkezetes ház van, de akinek telik rá, az kőből épittet ott is. Az általános eljárás az, hogy jobb házaknál a földszintet kőböl építik és erre teszik rá a könnyüszerkezetes felépítményt. (ott tanulta 2 évig tudom)

Egyébként az általam (és a párom) által tervezett téglaházban élek, nagyon meg vagyok vele elégedve.

(44/N építőmérnök)

2009. jún. 6. 10:24
 20/26 anonim ***** válasza:
89%
:))))))
2009. jún. 6. 10:27
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!