Hogy tudnám megnevelni a felettünk lakó szomszédot, ti mit tennétek a helyemben? Újépitésű társasházba költöztünk, nagyon vékonyak a falak. Nem sok lakó lakik itt, jórészük külföldi.
Mi a 4. en lakunk, s a felettünk lakó albérlő nem dolgozik, egész nap itthon van.
Az a szórakozása,h pléheket ver,és kalapácsol,ÉJJEL FÉL4-ig is,ha kell,h ne birjunk aludni.DE vigyáz arra,h ne folyamatosan verje,hanem csak 1-1nsgyot koppantson rá,h még épp felébredjünk.4hónapja ez megy.
Nagyon jól ismerem azt az "állatfajtát", aki beköltözik egy társasházba, aztán meg lépten-nyomon disznót vág, biciklit szerel, fúr-farag, kótog, kalapál. Én 20 éven keresztül ezt hallgattam, mert félévente-évente más költözött fölém. (Most csendes lakók vannak fölöttünk) De minden új lakónak az volt az első, hogy egy hétig a csempét veri le, újabb hétig meg lambériázik, képeket fúr.
A hangszigetelés, amit többen említettek, nem megoldás, mivel a vasbeton végig vezeti a hangot. Nyugodt lehetsz, ha ő az 5.en veri a padlót, azt a földszinten is hallani, mert reng a fal.
A füldugó ugyancsak nem praktikus, mivel a dörömbölés általában mély hang, csillapítani az infrahangokat pedig nem lehet. Átmegy mindenen.
Ha te hallod az állandó kótogását, akkor feltételezhető hogy a többi szomszéd is hallja. Én a helyedben megkérdezném őket, hogy hallják-e és zavarja-e őket. Ha igen, akkor közösen petíciót benyújtotok a közös képviselőnél, hogy tegyen ellene. De írásban. Mindennek legyen nyoma. Írd le, hogy mi a panasz, hányszor próbáltad már orvosolni, hány helyre fordultál segítségért, és kérd a szomszédok beleegyezését aláírásokkal.
Na, ezután már lehet menni önkormányzathoz, jegyzőhöz, végső esetben a rendőrséghez. Neked a saját lakásodban jogod van a nyugalomhoz, neki viszont nincs joga szerelőműhelyt üzemeltetni a fejed felett.
Az efféléknek a tanyán a pusztában lenne a helye, nem panellakásban.
De azért biztos ami biztos, vegyél egy flaska szuper kromofágot, és öntsd le a kocsiját vele. Csak ne legyenek tanúk.
Én annyira figyelmesen nem olvastam végig az egészet, de felmerült itt két ötlet:
a diktafon, meg a füldugó.
Ha nincs otthon, egy séta keretében beszerezheted, akármilyen veszélyeztetett terhes vagy, sétálni gondolom szoktál, füldugót is vehetsz, így lesz nálad egy kézzelfogható bizonyíték, és dugóval alhatsz nyugodtan, a gyereked sem lesz lelkileg labilis a terhesség alatti stressz miatt.
A felvételt megmutathatod a párodnak, aki belátja h igazad volt (én mellesleg ezután duzzognék vagy egy hétig), de megmutathatod az önkormányzatnak is, akik biztos tudnak tenni valamit.
Szia!
Csak annyit fűznék az előzőekhez, hogy: türelem! Próbálj meg minél gyakrabban kimozdulni, sétálgatni a környéken, stb. Amint megszületik a kicsi, a szomszédod fog kikészülni! Ha ilyen jól áthallatszik minden, akkor tutira ő unja meg! Két-három hónapon keresztül naponta minimum 40 percenként sírni fog a baba, ahogy a torkán kifér! Ne aggódj, meg fog oldódni! Fel a fejjel! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!