Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogy tudnám megnevelni a...

Hogy tudnám megnevelni a felettünk lakó szomszédot, ti mit tennétek a helyemben? Újépitésű társasházba költöztünk, nagyon vékonyak a falak. Nem sok lakó lakik itt, jórészük külföldi.

Figyelt kérdés

Mi a 4. en lakunk, s a felettünk lakó albérlő nem dolgozik, egész nap itthon van.

Az a szórakozása,h pléheket ver,és kalapácsol,ÉJJEL FÉL4-ig is,ha kell,h ne birjunk aludni.DE vigyáz arra,h ne folyamatosan verje,hanem csak 1-1nsgyot koppantson rá,h még épp felébredjünk.4hónapja ez megy.

2009. márc. 31. 19:18
1 2 3 4 5
 41/44 anonim válasza:
100%
Egy tuti módszerem van, nekem tényleg bevált!! Az idegességet, amit ez az "élőlény" okozott, át kell változtatni eszméletlen nagy megértésre, kedvességre, sőt, még segítőkészségre is! Nagyon nehéz lesz az elején, de 100%(!) az elérni kívánt hatás! Komolyan! Kedvességgel kell megőríteni, mert ugye egy ilyen fajtól az igen messze áll, sőt, nem is ismeri. Számára az lesz igazán dühítő. Vigyetek neki frissen sütött süteményt. (Ha nem nyit ajtót, szó nélkül tegyétek le az ajtója elé.) Ha bárhol találkoztok vele, hangos előreköszönés, kedves "Remélem, jól telnek a napjai, kedves ....!" (Nem kell, h válaszoljon rá, de, ha mégis, akármit is zeng a levegő, amit kienged a száján, mosollyal kell fogadni! De, mint tudjuk összefogásban az erő: Be kell vonni az összes bevonható szomszédot! Ha Ti jóban vagytok a többiekkel, szívesen fognak segíteni! Teljesen mindegy, mennyire idegbetegként reagál, folytatni kell a kedveskedést - csak, sose legyél egyedül közben - a párod, vagy valamelyik másik szomszéd legyen Veled! Tudjátok meg - mondjuk a gondnoktól - mikor van a születésnapja (a névnap ugye, egyértelmű), vegyetek neki valami tartós ajándékot. Én egyszer, még arra is vetemedtem, h megkértem az egyik nagydarab haveromat, h csengessen be, mondván, h csomagot hozott, de olyat, amelyiket utánvéttel ki kellene fizetni. (Természetesen, nem 100 Ft értékről, hanem - azt 'szem, 54.000-ről volt szó. :D )Természetesen, ajtót nyitott és úgy volt megbeszélve, h vitát gerjeszt, amiért a címzett nem hajlandó átvenni a csomagot. Én felmentem - hallva a vitát - és először csak kíváncsiskodva megkérdeztem, h mi a gond. A haverom válaszolt, h "Csomagot hoztam, ez a p.cs, pedig, nem hajlandó átvenni!" Erre én: Ne haragudjon Uram, magának csak a csomag kiszállítása a dolga, hagyja békén szerencsétlent, írja rá a papírjára, h a címzett nem vette át, és kopjon már le, más - mármint én! :) - pihenne, maga meg itt ordibál a szomszédommal. ....És, természetesen, a haverom lelép ezután. .........Még ezer ilyen dolgot ki lehet találni, a lényeg, h a célod az legyen ezzel az alakkal Ti (Te és a szomszédaitok) legyetek a legkedvesebbek a világon. Azzal nem fog tudni mit kezdeni. Ráadásul, jó móka, h tudod, bármit is mutat kifelé, vagy tényleg nem az ő világa lesz ez a "túláradó kedvességel telt ház", és el is költözhet akár, vagy megváltozik. Idő, türelem és egy kis színészet, és 100%, h változás fog történni és az csakis a Ti javatokra! Sok sikert!!!!!!!!!!! És, légy szíves, írd meg, mire jutottatok, nagyon kíváncsi leszek. (Egyébként, még egy tanács: Néha nem árt, ha van nálatok diktafon, miközben bármilyen szóbeli kapcsolatotok van vele, mert sose lehet tudni, ... akár, később komoly szerveknél is bizonyítékként szolgálhat!) ....Még valami: A "The Secret" azaz A Titok című dokumentumfilm dvd-jét mindenképp csempésszétek az ajtaja elé. Meg fogja nézni - mert minden ember kíváncsi - úgy, h ne legyen se a dvd-n, se a dobozán, h mi van a lemezen! :) Egyébként, Nektek is ajánlom! Nagyon tanulságos! Nekem rengeteget változtatott az életemen! Sok sikert még egyszer: capricett
2009. ápr. 6. 15:52
 42/44 anonim ***** válasza:
72%

Nagyon jól ismerem azt az "állatfajtát", aki beköltözik egy társasházba, aztán meg lépten-nyomon disznót vág, biciklit szerel, fúr-farag, kótog, kalapál. Én 20 éven keresztül ezt hallgattam, mert félévente-évente más költözött fölém. (Most csendes lakók vannak fölöttünk) De minden új lakónak az volt az első, hogy egy hétig a csempét veri le, újabb hétig meg lambériázik, képeket fúr.

A hangszigetelés, amit többen említettek, nem megoldás, mivel a vasbeton végig vezeti a hangot. Nyugodt lehetsz, ha ő az 5.en veri a padlót, azt a földszinten is hallani, mert reng a fal.

A füldugó ugyancsak nem praktikus, mivel a dörömbölés általában mély hang, csillapítani az infrahangokat pedig nem lehet. Átmegy mindenen.

Ha te hallod az állandó kótogását, akkor feltételezhető hogy a többi szomszéd is hallja. Én a helyedben megkérdezném őket, hogy hallják-e és zavarja-e őket. Ha igen, akkor közösen petíciót benyújtotok a közös képviselőnél, hogy tegyen ellene. De írásban. Mindennek legyen nyoma. Írd le, hogy mi a panasz, hányszor próbáltad már orvosolni, hány helyre fordultál segítségért, és kérd a szomszédok beleegyezését aláírásokkal.

Na, ezután már lehet menni önkormányzathoz, jegyzőhöz, végső esetben a rendőrséghez. Neked a saját lakásodban jogod van a nyugalomhoz, neki viszont nincs joga szerelőműhelyt üzemeltetni a fejed felett.

Az efféléknek a tanyán a pusztában lenne a helye, nem panellakásban.

De azért biztos ami biztos, vegyél egy flaska szuper kromofágot, és öntsd le a kocsiját vele. Csak ne legyenek tanúk.

2009. ápr. 7. 01:47
 43/44 anonim ***** válasza:
83%

Én annyira figyelmesen nem olvastam végig az egészet, de felmerült itt két ötlet:

a diktafon, meg a füldugó.

Ha nincs otthon, egy séta keretében beszerezheted, akármilyen veszélyeztetett terhes vagy, sétálni gondolom szoktál, füldugót is vehetsz, így lesz nálad egy kézzelfogható bizonyíték, és dugóval alhatsz nyugodtan, a gyereked sem lesz lelkileg labilis a terhesség alatti stressz miatt.

A felvételt megmutathatod a párodnak, aki belátja h igazad volt (én mellesleg ezután duzzognék vagy egy hétig), de megmutathatod az önkormányzatnak is, akik biztos tudnak tenni valamit.

2009. ápr. 19. 12:28
 44/44 anonim válasza:

Szia!

Csak annyit fűznék az előzőekhez, hogy: türelem! Próbálj meg minél gyakrabban kimozdulni, sétálgatni a környéken, stb. Amint megszületik a kicsi, a szomszédod fog kikészülni! Ha ilyen jól áthallatszik minden, akkor tutira ő unja meg! Két-három hónapon keresztül naponta minimum 40 percenként sírni fog a baba, ahogy a torkán kifér! Ne aggódj, meg fog oldódni! Fel a fejjel! :-)

2010. febr. 16. 16:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!