Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogy tudnám megnevelni a...

Hogy tudnám megnevelni a felettünk lakó szomszédot, ti mit tennétek a helyemben? Újépitésű társasházba költöztünk, nagyon vékonyak a falak. Nem sok lakó lakik itt, jórészük külföldi.

Figyelt kérdés

Mi a 4. en lakunk, s a felettünk lakó albérlő nem dolgozik, egész nap itthon van.

Az a szórakozása,h pléheket ver,és kalapácsol,ÉJJEL FÉL4-ig is,ha kell,h ne birjunk aludni.DE vigyáz arra,h ne folyamatosan verje,hanem csak 1-1nsgyot koppantson rá,h még épp felébredjünk.4hónapja ez megy.

2009. márc. 31. 19:18
1 2 3 4 5
 21/44 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hasznos válaszokat! Nagyon örülök, h vannak még jóindulatú emberek is, akik próbálnak segiteni! Aranyosak vagytok! :)

Sajnos az egész ház be van kamerázva, igy a "bosszúhadjárat" nagyon nehéz. Más szomszédokat nem hallani, vagy ha igen, akkor azok normális, emberi zajok, pl porszivózás, hajszáritó stb., amiket mi is csinálunk itthon.Ez pedig mesterségesen gerjesztett rángatás, pléhdobálás stb, ami mindig ugyanaz. Nem is érdekelne,ha nem kéne egész nap itthon lennem, uis veszélyeztetett terhes vagyok, párom meg egésznap dolgozik.

2009. ápr. 1. 15:17
 22/44 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egy újépítésű háznál nem normális az, ha a szomszédod hajszárítóját hallod, én nem hallom pedig én panelban lakom, ami köztudottan nem a hangszigeteléséről híres.
2009. ápr. 1. 15:46
 23/44 anonim ***** válasza:
100%
A társasháznak van házirendje, erre hivatkozva keresd fel a közösképviselőt. Ő intézkedik ilyen ügyben is.
2009. ápr. 1. 18:24
 24/44 anonim ***** válasza:
100%
Megpróbálhatnád felvenni mikrofonnal a hangokat. Az végképpen megoldaná a kérdést, hogy csak te hallod-e vagy valóban ott vannak azok a hangok.
2009. ápr. 2. 06:21
 25/44 anonim ***** válasza:
100%

Én még ezt javasolnám: kicsit próbálj meg nem vele foglalkozni. Menj el sétálni, vagy találkozz egy barátnőddel akármi, csak tereld el a figyelmedet.

(nálunk én voltam ilyen, a macsekunk tüzelt és egész álló éjjel vernyogott, volt, hogy 1 órát tudtam csak aludni, a végén már majdnem sírtam, annyira kivoltam, a párom meg simán végigaludta az éjszakát, egyszer kipróbáltam, hogy nem húzom fel magam rajta, egész jól aludtam :))

Hallgass zenét, nézz meg valami filmet, kösd le magad valamivel, sütisütés, kézműveskedés, olvasás, valami olyannal, ami teljesen elvonja a figyelmedet.

Ne figyelj tudatosan a zajokra, mert attól csak sokkal idegesebb leszel, és azt viszont tényleg be fogod képzelni, hogy direkt csinálja. (azt is simán el tudom képzelni, hogy minit csúszik agyilag a felső szomszéd, felettünk is van egy ilyen pasi, ő is bérlő, és este 11-kor is képes "szerelni" vagy én nem tudom mit csinál - bár azt a párom is hallja, és volt már, hogy fel akart menni szólni)

Ami nekem nagyon furcsa, hogy a férjed ennyire nem áll melletted, ennyire nem figyel rád, ennyire nem vesz komolyan.

Próbálj meg vele kevésbé hisztérikus módon megbeszélni a dolgokat, semmiképp se vitázzatok (főleg ha a felső akárki erre "ugrik" állítólag)

És ami fontos, ha tényleg ennyire papírvékonyak a falak, és ha tényleg a reakcióidra csinálja ezeket a manusz, akkor semmiképpen nem tennék olyat, ami hergeli, vagy hasonló reakciót vált ki a pasiból. Élném az életem, mint máskor.

Próbáld meg tudatosan nem hergelni magad ezen, de a legfontosabb, hogy normálisan beszéld meg a férjeddel, mert az nagyon gáz, amit csinál. (gázabb, mint a felső lakó..)

Esetleg próbálj füldugóval aludni, nálam valamennyire bevált a macseknál. :)

Ha nagyon nem tudsz mit kezdeni, akkor keresd meg a közös képviselőt, hogy mit lehet ez ügyben tenni.

2009. ápr. 2. 09:25
 26/44 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Örülök h tényleg ennyi rendes ember van itt!!!

Több jó tipp is van, tényleg mindenki maximálisan próbál segiteni úgy érzem. Ez fontos nekem, h látom, h vannak még normális emberek is, nem úgy mint ez az őrült hülye itt.

Tegnap este történt vmi. Lehet h megtaláltam a szemét ellenszerét! Most is itt járkál fölöttem, ma jön testvérem fel vidékről meglátogatni, hogy vagyok az utolsó hetekben. Hát mondhatom remekül:( DE legalább most ki fog derültni, h képzelődöm-e vagy nem, mert tesómmal meg fogjuk beszélni az utcán hazafelé jövet, h mi van, úgy h ez a sz. nem fogja hallani.

Szóval tegnap ste 11kor a párom kitalálta, h felfúr a falra egy képet a gyerekszobában. Mondtam, ne csinálja, de hajthatatlan volt. Először kalapáccsal próbálta beütni a szöget, de az nem sikerült, elgörbült,igy elővette a fúrót... Én meg az alsó szomszédot sajnáltam közben, mondtam, h na jó én ebben nem veszek részt, amig a párom fúrta a falat - kb 3-4 perc, elmentem WCre a fürdőszobában, ahol elég hangos az elszivó, nem hallani semmit. Ekkor a drága fenti szomszéd képzeljétek lekopogott, először azt hittem ez is a szokásos műsorának része, de nem, hanem úgy h hagyjuk már abba. Az eszem megáll!!!!!! Még ő kopog le, mikor egyetlenegyszer fúrunk 11kor. És pont a fejem fölött kopogott az elszivó meg ment a fürdőszobában. Honnan tudta, h pont ott ülök a WC-n????? Visszamentem,mondtam páromnak h mi történt,mire hangosan megjegyezte, h na és, leszarja, meg ha már úgyis állandóan szidom és utálom, akkor meg mit érdekel ez engem. Azért mert majd rajtam bosszulja meg. Hát ez is történt, hajnali 3ig kopogtatott a szobában,dübögött,cigarettázott,erkélyre kiment,bejött,ma reggel fél7kor meg betolt vmi kerekes gépet.Persze a párom jóizűen aludt megint. Én meg fél3kor felszóltam,h van pofája lekopogni 11kor,ha fél3kor még itt kopácsol.Ezt már a párom is hallotta,mert felriadt az egyik nagy koppanásra.De nem hitte el, h mire ébredt fel,szerinte csak felébredt és kész.

Mindenesetre az a gyenge pontja,h nem szereti uazt hallgatni amit ő csinál.Most már szerzek vhonnan egy darab fát vagy fémet, amit a párom fúrójával furkálok, ha nem hagy aludni reggel és ste.

Hihetetlen, h az utolsó hetekben ezzel kell foglalkoznom, de már olyan ideg vagyok emiatt, és csak hergelem magam feleslegesen.:( Remélem a Babának nem lesz baja, mert ha igen, felmegyek és leszúrom.Mindig nagyon rugdos,amikor ideges vagyok!

Most mennem kell, bocs h kicsit hosszú voltam, mert mindjárt itt van testvérem. Legalább igy hétvégéig nyugtom lesz,remélem.

További szép napot kivánok Mindenkinek!

2009. ápr. 2. 10:11
 27/44 A kérdező kommentje:

Ja és a füdugó is jó ötlet lehet végső megoldásként!

De hol lehet Budapesten füldugót venni, amivel nem hallok semmit???

Rákerestem itt, azt irta vki, h munkavédelmi boltban. De hol van itt ilyen?

2009. ápr. 2. 10:19
 28/44 anonim ***** válasza:
100%
Gyógyszertárban is lehet venni. Az van mindenhol.
2009. ápr. 2. 12:39
 29/44 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet, hogy van macskája vagy kutyája, és az unatkozik éjszaka és játszik a pléh etetőtálkájával, vagy valami játékkal? Elég hihetetlen, hogy valaki pusztán azért virrasszon éjszakánként, hogy az alatta lakót idegesítse.
2009. ápr. 2. 19:10
 30/44 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj nem szeretnélek megsérteni , de ez vagy kamu kérdés, vagy pszihiáterhez kellene menned. :( Végigolvastam az összes hozzászólást és kicsit paranoiásnak tünsz. Annyira nem életképes ez az egész történet. Ez csak nekem tűnik igy??? Este 11kor fúr a férjed, Te a wc-n ülsz és ezt tudja a feletted lakó és direkt odamegy kopogni. A férjed meg nem hisz Neked! Ha az én férjem nem hinne nekem ilyen dolgokban, azt hiszem abban a pillanatban beadnám a válópert, mert ha szeret és ismer, akkor kiáll mellettem mindenképpen, még akkor is, ha nincs meggyőzödve az igazamról. Pláne egy ilyen dologban!
2009. ápr. 3. 08:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!