Hogyan vegyem rá az egyik alattunk lakó szomszédot, hogy ne dohányozzon a wc-ben, mert elárasztja ilyenkor az egész lakásunkat a füst?
Panelban lakunk, és ez sajnos mindig is probléma, hogy az egyik alattunk lakó szinte minden reggel a wc-ben cigizik. Van amikor este is "megtisztel" minket ezzel. Még nem szóltunk neki, mert nem tudom, hogy egyáltalán ebbe lehetne-e valami beleszólásunk? Mert ugye az az ő lakása, elviekben azt csinál ott amit akar. Viszont a mi lakásunkban ezzel meg pont ő korlátoz minket. (Pl. én akkor elmenekülök ezekből a helyiségek, mert én nem is bírom, de a családom többi tagját is zavarja, csak kisebb mértékben.)
Valaki volt már hasonló helyzetben? Szerintetek hogyan lehetne ezt kulturáltan megoldani, beruházás nélkül?
Meg kell beszélni vele, ennyi.
Túl sokat tenni nem tudsz, a saját lakásában mindenki azt csinál, amit akar.
Megkérheted , hogy ne tegye . Mást nem tehetsz .
Ha nagyon zavar beépítheted a wc-szellőződet , de akkor más szagokat kell elviselned.
( megjegyzem : a panelok szellőzője nem sokat ér)
" Mert ugye az az ő lakása, elviekben azt csinál ott amit akar"
Nem jól tudod.Nem elviekben,hanem gyakorlatilag is azt csinál a saját otthonában amit akar.Ha a szomszéd szarás közben szeret cigizni,akkor nyugodtan megteheti,és még szólni sem szabadna érte.
Engem például zavar a pörköltszag amikor főznek,mégsem kopogok be a szomszédhoz,hogy ne főzzön,mert a lakásomban büdös pörköltszag van! Szellőztetek,és azt a negyedórát kibírom amíg a szag terjeng.A cigi füst is hamar elszáll.
Szerintem semmit nem tehetsz. :(
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__91531..
Ez volt az én kérdésem, nézd meg, milyen válaszok érkeztek. Te rosszabb helyzetben vagy ennél is, mert a te szomszédod a lakásán belül csinálja.
(A mi problémánk megoldódott annyiból, hogy már csak egy helyen dohányzik, és azt az ablakot zárva tartjuk.)
Amúgy lehet kapni egy légtisztító berendezést aranyárban, az 1 perc alatt eltünteti a szagokat is. De 80 ezer forint körül van, plusz az áram, amit eszik.
Na igen. Csak egy aprócska különbség van a pörkölt meg a cigi között. A pörköltszagba nem halsz bele, a cigifüstbe meg igen, ha peched van, de sajnos ez már csak utólag derül ki.
Ha tüdőrákra vágynék, magam is dohányoznék, nem szorulnék a szomszéd cigijére.
Ráadásul nem is megy el hamar a szaga, csak akkor ha jó a lakás szellőzése. Ami egy ablak nélküli wc-ről nem mondható el, és ha -10 fok van kint, nem igazán szerencsés a szellőztetést ahhoz kötni, hogy a szomszéd dohányzik vagy sem. Persze néha muszáj, ez van.
Ettől függetlenül megértettem, hogy a saját lakásában nem lehet korlátozni a szomszédot. Más kérdés, hogy mások ezt megteszik, pl. van egy csaj a házban, aki mindig sikítozott szex közben :), hát megkérték, hogy ne tegye, pedig a saját lakásában csinálta, és senkit nem veszélyeztetett vele, még a kiskorúakat sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!