Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogyan vegyem rá az egyik...

Hogyan vegyem rá az egyik alattunk lakó szomszédot, hogy ne dohányozzon a wc-ben, mert elárasztja ilyenkor az egész lakásunkat a füst?

Figyelt kérdés

Panelban lakunk, és ez sajnos mindig is probléma, hogy az egyik alattunk lakó szinte minden reggel a wc-ben cigizik. Van amikor este is "megtisztel" minket ezzel. Még nem szóltunk neki, mert nem tudom, hogy egyáltalán ebbe lehetne-e valami beleszólásunk? Mert ugye az az ő lakása, elviekben azt csinál ott amit akar. Viszont a mi lakásunkban ezzel meg pont ő korlátoz minket. (Pl. én akkor elmenekülök ezekből a helyiségek, mert én nem is bírom, de a családom többi tagját is zavarja, csak kisebb mértékben.)

Valaki volt már hasonló helyzetben? Szerintetek hogyan lehetne ezt kulturáltan megoldani, beruházás nélkül?

2011. okt. 5. 08:30
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

ma 09:16-nak

Én nem dohányzom,de én is azt mondom mint mások,hogy a saját otthonában azt csinál az ember amit akar.természetesen vannak esetek amiket nem tehet meg otthon sem(PL: nem rendezheti be drogtanyának a lakását,vagy nem kísérletezhet különböző robbanó anyagokkal illetve biológiai fegyverekkel..

Elvileg este 10 után nem bömbölheti a zenét.

De a cigiért szólni az már elég kellemetlen lehet,hiszen akkor már nem úgy él az otthonában ahogy szeretne.

Az éjszakai orgazmus ordibálásra meg rá lehet szólni ha este 10 után csinálják.Nem azért mert szexel,és ordít az orgazmustól(bár sosem értettem hogy minek kell ennyire feltűnni, sikítás nélkül is lehet élvezni)hanem mert csendháborítást követ el..

Nem dohányzóként nekem nem lenne képem szólni a szomszédnak hogy ne cigizzen az otthonában..

2011. okt. 5. 09:41
 12/29 anonim ***** válasza:

Ma 09.09 vagyok

A véleményemet mint nem dohányzó írtam le..

2011. okt. 5. 09:42
 13/29 A kérdező kommentje:
Aki a pörköltszagot hozta fel példának: valaki már jól rátapintott a lényegre, a cigifüstben azért van egy pár mérgező anyag, ami a pörköltszagra nem igazán jellemző. Nem véletlenül nem tudsz például már a busz- és villamosmegállókban is legálisan rágyújtani! Ezzel a cselekedeteddel ugyanis a nemdohányzó várakozókat is rákényszeríted a melléktermék "fogyasztására". Én a közösségi helyek többségén felállított szabályrendszer (Tilos a dohányzás, kivéve a kijelölt helyeken.) alapján mondtam azt, hogy akkor a saját lakásunkban ne kelljen már ezt eltűrnöm. Persze már a kérdésben is említettem, hogy valahol azért átérzem, hogy akkor meg a szomszédot korlátozom szintén a saját lakásában. VISZONT azt nem értem, hogy a többségnek miért felháborító már a kérdés felvetése is?
2011. okt. 5. 09:56
 14/29 anonim ***** válasza:

Én hoztam fel a pörkölt témát.De nem azért hogy kielemezzük,hogy melyik károsabb vagy sem.Tudom hogy káros a cigi,de ha már elemezzük a dolgokat akkor mondhattam volna parfümöket is,mert azok kábé annyira károsak a légzésre mint a cigi.Főleg annak aki asztmás beteg(én az vagyok,és egy parfüm belégzése nálam akár komoly gondokat okoz,ha ne adj isten éppen elfogyott a gyógyszerem)

A pörköltszaggal csak az akartam mondani,hogy engem személy szerint ennek a szaga zavar,de nem szólok semmit.

A cigit ahogy írod már szinte mindenhol korlátozva van.Ezt is támogattam mindig,mert jó ötletnek tartom.Igazat adok mindenkinek,hogy ha valaki elmegy egy étterembe,hogy nyugodtam megvacsorázzon,és fizet is érte,akkor ne kelljen már a cigifüstöt is nyelnie.Vagy ha vár a buszra ne kelljen elviselnie,hogy a képébe megy a füst.Ez jogos!

De könyörgőm! A saját otthonában is korlátozzuk az embereket???Már az otthonukban is szabályokat vezessünk be,hogy mit tehetnek és mit nem???

Azért én megkérdeznék egy dohányost aki otthon is dohányzik,hogy ő is mondjon már pár dolgot amit meg őt zavarja nagyon..

2011. okt. 5. 10:06
 15/29 A kérdező kommentje:
A "szarszag" is érződik néha, az is tud zavaró lenne, de az azért teljesen más. A WC arra van, ezt azért ne keverjük össze a dohányzással, ami többszörösét szennyezi a beltéri levegőnek, mivel jóval dinamikusabb. Az ürülék szaga jóval hamarabb eltűnik, meg nem teríti be az egész wc-t, folyosót, nappalit, konyhát és az egyik szobát.
2011. okt. 5. 10:08
 16/29 anonim ***** válasza:

"Azért én megkérdeznék egy dohányost aki otthon is dohányzik,hogy ő is mondjon már pár dolgot amit meg őt zavarja nagyon.."

Na ez az... Sokan azt hiszik, hogy attól, hogy az ember dohányzik, már egy utolsó, tanulatlan senki... Erről most már le kéne szokniuk egyesknek. Nem dohányzó is lehet ostoba, kötekedő féreg... Mint pl. a mi szomszédunk, aki a mi kukánkba dobja más szemetét, vagy meg akarja mondani nekem, hogyan alakítsam át a párkapcsolatomat...

2011. okt. 5. 10:10
 17/29 A kérdező kommentje:

A füstölőt sem igazán szeretem, így az csak rontana a helyzeten. Mondjuk sokkal jobb (ha választanom kellene) a cigifüsttől.

Amúgy valószínűleg én az erre érzékenyebb emberek közé tartozom, mert engem fizikailag zavar a cigifüst. Megfájdul a fejem, meg hányingerem lesz, ha pár percet el kell töltenem benne. Ezért vagyok háklis rá, és menekülök rögtön a füsttel megtelt helyiségekből. Ezért bosszant rohadtul a dolog.

Meg néha belegondolok, hogy mi lesz, ha kisgyerek lesz a családban? Ő is viselje el ezt?

2011. okt. 5. 10:21
 18/29 anonim ***** válasza:
72%

Bár nyilván jogi szempontból nincs beleszólásod... azért egy próbát megér, hogy odamész és nagyon szépen, udvariasan elmagyarázod a problémát, és kedvesen megkérdezed, megtenné-e, hogy figyel erre? Valószínűleg fogalma sincs róla, hogy a füst bárhol is érezhető. Ha erre nem reagál, akkor sajna ez van. :( Mivel a szellőző úgyse ér semmit, el lehet tömni.

Mondjuk akik a dohányzáshoz való jogot ennyire védik, azok mit mondanak az egészséghez való jogról...?

2011. okt. 5. 10:21
 19/29 anonim ***** válasza:
Amúgy én is sajnos ilyen érzékeny vagyok, volt már, hogy a buli végét a wc-ben töltöttem hányással, holott nem ittam egy kortyot sem, egyszerűen a füst okozza ezt.
2011. okt. 5. 10:23
 20/29 anonim ***** válasza:
90%

"Azért én megkérdeznék egy dohányost aki otthon is dohányzik,hogy ő is mondjon már pár dolgot amit meg őt zavarja nagyon.."

Dohányzom , de már kertes házban élek . Odafigyelek a nemdohányzókra . Teraszra járok dohányozni , mert én is rühellem a lakásban a cigiszagot.

Amíg panelban éltünk kijártunk az erkélyre , mert ott azért jobban eloszlik a füst.

Viszont nem igazán örülnék , ha megszabnák mit csinálok a saját otthonomban.

Ezért írtam , hogy próbálja megbeszélni vele , ha kultúrember sikerülni fog . Ha nem hagyja abba ,akkor tömje be a saját szellőzőjét és viselje annak következményeit.

2011. okt. 5. 10:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!