Hogyan vegyem rá az egyik alattunk lakó szomszédot, hogy ne dohányozzon a wc-ben, mert elárasztja ilyenkor az egész lakásunkat a füst?
Panelban lakunk, és ez sajnos mindig is probléma, hogy az egyik alattunk lakó szinte minden reggel a wc-ben cigizik. Van amikor este is "megtisztel" minket ezzel. Még nem szóltunk neki, mert nem tudom, hogy egyáltalán ebbe lehetne-e valami beleszólásunk? Mert ugye az az ő lakása, elviekben azt csinál ott amit akar. Viszont a mi lakásunkban ezzel meg pont ő korlátoz minket. (Pl. én akkor elmenekülök ezekből a helyiségek, mert én nem is bírom, de a családom többi tagját is zavarja, csak kisebb mértékben.)
Valaki volt már hasonló helyzetben? Szerintetek hogyan lehetne ezt kulturáltan megoldani, beruházás nélkül?
" Mondjuk akik a dohányzáshoz való jogot ennyire védik, azok mit mondanak az egészséghez való jogról...?"
Hónapokig lehetne érvelni azon hogy manapság mi az egészséges és mi nem az.
A kérdező nem tud mást tenni,csak megkérheti a szomszédot,hogy ne a wc-ben cigizzen.
ma 10:26
csak megjegyzem,hogy volt egy kérdés,amiben a kérdező azért panaszkodott,mert a dohányos az erkélyre járt cigizni,és ugyanúgy bement a füst a lakásában..Az erkély sem volt jó megoldás másoknak.
Akkor tegyük fel a kérdést.Hol dohányozzon az ember a saját otthonában ha az erkélyen nem lehet,ha a folyóson nem lehet,ha a wc-ben nem lehet??
(nem dohányzom,de érdekel,hogy miért akarunk ennyire megszabni idegeneknek hogy miképpen,hogyan éljenek)
"Az ürülék szaga jóval hamarabb eltűnik, meg nem teríti be az egész wc-t, folyosót, nappalit, konyhát és az egyik szobát."
Ha ez nem túlzás , akkor ott a ház szellőzőrendszerével is baj van (el van dugulva , nem megy a ventillátor , stb.)
Beszélni kellene a közös képviselővel...
Nincs semmi baja szerintem a szellőzőnek, csak ahogy már más is ecsetelte, nem igazán hatékonyak ezek a szellőzőrendszerek a régi panelekben. Meg szerintem nem csak 1 cigit szív el a WC-n, azért jön fel ennyire.
Nekem speciel már az erkély is tökéletesen megfelelne, vagy bármelyik helyisége a WC-t, fürdőszobát és konyhát kivéve, mert ott a szellőzőrendszeren feljön hozzánk az egész.
szerintem marha igénytelen dolog a lakásban dohányozni. aki idáig nem jutott el az értelmi fejlődésben, azt sajnos nem tudod meggyőzni arról, h ne tegye.
a legtöbb, amit tehetsz, h bedugaszolod a szellőzőt...
Szia!!
Leírom a véleményem erről az egészről, mert kicsit kiakaszt néhány válasz.
Először is nagyon jól leírta az egyik kommentező, hogy ostobaság a pörköltszagot egy lapon említeni a cigifüsttel.
Akármennyire is a saját lakása, mivel egy lakóközösségben él, így köteles kompromisszumokat kötni. Szerintem igenis elvárható, hogy egy lakó ne a wc-jén dohányozzon, ha a szellőző közös a szomszédokkal, és reggelente árad be hozzájuk a cigifüst. A folyosó is közös, mégsem lehet nagyon sok ház folyosóján dohányozni. Anyukáméknál pl le is szerelték a korlátorkór a hamutartókat.
A kedves szomszéd mérgezi a többi lakót a cigaretta füstjével, ami szerintem semmilyen esetben sem elfogadható!!! Mi az, hogy az Ő lakása, azt csinál ott, amit akar? Akkor dohányozzon a konyhában, vagy a napliban és akkor így nem árad be a füst a többiekhez is.
Nem tudom, ez miért lenne olyan nagy kérés. Ha az ember panelba költözik, tisztában kell lennie azzal a ténnyel, hogy mások is laknak körülötte, így nem tehet meg akármit. Nem döngetheti a zenét éjjel fél 12-kor, nem ordibálhat, zajonghat nappal (sem), mert ez mind mind zavarja a többi lakót (panaszt is tehetnek ellenne). Hiába a saját lakásában csinálja..
Megmondom őszintén engem rohadtul zavarna, ha reggel cigifüstben kéne ülnöm a wc-n, de ez hagyján, mert az óvodás gyermekeimet is járnak ugyebár wc-re, így őket is mérgezné a füst.
Én megpróbálnám megbeszélni a szomszéddal, hogy ne a wc-n dohányozzon. Persze normális keretek között. Szintén elvárnám, hogy nekem is elmondják a szomszédok, ha valami nem tetszik neki, mert csak így lehet tisztázni a problémákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!