Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogy tudnám megnevelni a...

Hogy tudnám megnevelni a felettünk lakó szomszédot, ti mit tennétek a helyemben? Újépitésű társasházba költöztünk, nagyon vékonyak a falak. Nem sok lakó lakik itt, jórészük külföldi.

Figyelt kérdés

Mi a 4. en lakunk, s a felettünk lakó albérlő nem dolgozik, egész nap itthon van.

Az a szórakozása,h pléheket ver,és kalapácsol,ÉJJEL FÉL4-ig is,ha kell,h ne birjunk aludni.DE vigyáz arra,h ne folyamatosan verje,hanem csak 1-1nsgyot koppantson rá,h még épp felébredjünk.4hónapja ez megy.

2009. márc. 31. 19:18
1 2 3 4 5
 31/44 A kérdező kommentje:

8:09 Igen, kivülállóként nekem is igy tűnne, h nem vagyok normális:( Bárcsak kamu kérdés lenne! De nem az. Nem hiszem el, h bárki ezen szórakozna. Jobb szórakozást is ki tud találni magának az ember, ha nagyon akar... Legalábbis én tuti. Az h ilyen későn fúr a párom, nem szokott előfordulni. Én meg h ne is halljam, elmentem WC-re, ahol elszivó van. Szerintem nincs ebben semmi különös. Párom eddig mindenben kiállt mellettem, ezt kivéve. Nagyon békés természet és mindenkiről a legjobbat feltételezi. Utál vitába szállni bárkivel. Persze azért nem mamlasz! De az Anyukája és a húga mellett nagyon megtanult alkalmazkodni:) Ők nagyon erőszakos természetűek. Neki meg az az elve, h ha vki nem normális, inkább rájuk hagyja, nem foglalkozik vele, nem hergeli magát.Aztán meg úgy csinálja ahogy Neki tetszik. És igaza van.

Most itt van nálunk a testvérem, és ő is hallja. Ste mondta is páromnak, mire én csititottam, h fogja már be, mert akkor jobban fogja csinálni... De örülök, h tényleg nem én kattantam be.

2009. ápr. 3. 09:52
 32/44 anonim válasza:
100%

-Szerintem a legjobb megoldás,(ahogy azt egy-két személy megírta)ha bemész az önkormányzatba panaszt tenni(akár többször is).Úgyanis a házirend be nem tartásáért 30000ft-ra büntethetik.A tulajdonost is érdemes lenne előkeríteni,és vele beszélni.Mivel a többség nem adózik a kiadott lakása után,elég készségesek szóktak lenni.A tulajdonos nevét pedig megtudhatod a közösképviselőtől,miután nyilvántartásuk van a lakókról.

-A hangszigetelés fél siker (ekkora hangoknál)és elég költséges.Én most csináltattam egy 10.5nm falfelületet 50.000ft-ért.

A teljes siker akkor van a hangszigetelésnél,ha a hangadó csináltatja meg.

-A jobb fajta füldugókat a plázákban lévő patikákban kapsz.Szerintem a legjobb fajta(sajnos a nevét nem tudom):szilikonos anyagból van,uv zöld-fehér,uv narancs-fehér....színű,átlátszó műanyag dobozban árulják,4 pár van benne és olyan 2000ft kürül van az ára.

Eleinte kényelmetlen,viszket tőle a füled és zúg a fejed,de meg lehet szókni.

ui.:ezek tapasztalatok

2009. ápr. 3. 19:36
 33/44 anonim ***** válasza:
77%
ez már csendháborítás és úgy tudom hogy bármikor rá lehet hívni a rendőrséget.
2009. ápr. 3. 21:03
 34/44 A kérdező kommentje:

19:36-os: Köszi a választ. Komolyan gondolkodom a hangszigetelésen, legalább a hálóban. Nekem 50.000 Ft-ot megér a nyugalmam. És Te hol csináltattad? Budapesti vagy?

Az a legnagyobb baj, h nem folyamatosan csinálja a zajt, hanem csak amikor már hallja h elcsendesedtünk, na akkor rákezdi. De nem egyfolytában, hanem csak pl egy nagyot dobbant, ugrik, ver, aztán abbahagyja és várja a reakciót. És gondolom örül, ha mozgást hall vagy idegeskedést. Felkopogni nem enged a párom, amúgy meg csak addig kopog, amig fel nem riadok, vagy nem reagálok vmit. De jön utánam, és ezt ma tesómmal kifigyeltük. Ketten! Tehát nem beképzelem, hanem tényleg. Bementünk a nappaliba, mondtam, na 5 perc múlva tologat, húzogat, dübörög 1-et. Igy lett. MOndtam h most menjünk át a hálóba, és nem adok öt percet, uez lesz. A lépteit meg lehet hallani ahogy a folyosón jött utánunk. Na, kb 2-3 perc múlva dobbantott is - már a nappaliban. Mire mi hangosan felnevettünk tesómmal, ahogy azt előre megbeszéltük. Persze nekem már nincs kedvem nevetni, h egy elmebeteg üldöz, de azért csináltuk, h hátha észreveszi magát. Hát nem igy lett.

De nagyon-nagyon örülök, h tesóm velem volt, ketten hallottuk egymástól függetlenül uazt!!!! Ugyhogy még nem őrültem meg! Most már tanúm is van rá, h tényleg nem képzelgek. (de már nagyon kivagyok idegileg)

Amúgy én sem hinném el ezt az egész történetet, meg azt, h ilyen egyáltalán létezhet, ha nem velem történik. Eddig még soha életemben nem volt bajom a lakókkal, pedig egész életemben társasházban éltem idáig.

2009. ápr. 4. 00:05
 35/44 anonim ***** válasza:
71%
Miért van az, hogy mindegyik megoldást elveted? Nem igaz, hogy nem tudsz csinálni valamit! Ha ennyire zavar, akkor ne haygd annyiban. Az nem fog rajtad segíteni, hogy olvasgatod a válaszokat. Vagy kamu kérdés, vagy iszonyúan lusta vagy. Vagy gyáva.
2009. ápr. 5. 12:04
 36/44 A kérdező kommentje:

Bárcsak kamu kérdés lenne!!!

Nem lennék ilyen szerencsétlen, h 70 lakásból pont én fogom ki az egyetlen elmebeteget!!!! Lehet h van máshol is, de ez elmondhatatlan.

Ma, vasárnap mit csinált? Szombat ste nem zörgött, aludt. Felkelt 5 óra fele, és 5 óra 27 perckor belefúrt valami pléhbe kb háromszor. Erre ébredtem, vasárnap hajnal fél hatkor. Egyből fel akartam kopogni a partvissal, de mire kiértem a szekrényhez, ahol van, mert a párom elrakta - abbahagyta. Párom meg békésen aludt mellettem. Ma megint összevesztünk, h én kitaláltam az egészet, ő nem hallott semmit. Egész délelőtt zörgött, kopogott, de mindig csak egyet-egyet koppantgat. Mikor szóltam a páromnak, h na, most se hallasz semmit, azt mondta, mit képezelek, ez egy társasház és itt laknak felettünk. ááááááááááá Szerinte túlreagálom a dolgot. De ő nincs itthon egész nap dolgozik, nem hallgatja ezt a szemétládát. És jön utánam is ez a szemét. Ha csörög a nappaliban a telefon és kimegyek a szobából, hallom h mászkál fönt mert kijön utánam. Nagyon idegesitő!!!! Már ott tartok, h gyűlölök hazamenni, mikor úton vagyok hazafele, görcsbe rándul a gyomrom. Ez eddig soha nem volt. Gyűlölöm!!!

Azt tervezem, ha mégegyszer hajnalban felriaszt, felmegyek hozzá. Ha a párom nem jön, akkor megkérem az itt dolgozó biztonsági őröket, h kisérjenek fel hozzá.

Nem tudok mit csinálni. Füldugót próbálok venni, mondtam a páromnak a szigetelést, de nem nagyon egyezik bele. Mondtam, h válasszon: a szemét vagy én. Mondta, h akkor költözzek el. De akkor meg főleg elérte a szemét a célját. Hát ez van. Most nem tudom mit csináljak. Nagyon szeretem a páromat, ezt leszámitva idáig mindig szeretetben-szerelemben-békességben éltünk. De úgy látszik, ez a szemét még ezt is szét tudja lassacskán rombolni :((

2009. ápr. 5. 21:31
 37/44 anonim ***** válasza:
54%

szegény gyerekedet sajnálom. egy idegbeteg anyja lesz/van.millió egy tippet kaptál egy egyre sem reagálsz, csak nyomod itt a szöveget, hogy neked milyen rossz.

nem csodálom, hogy a párod is megunta.

mint ahogy az itteni segíteni szándékozók is. (többek között én is)

nem lennék az alattad lakó.

2009. ápr. 6. 09:02
 38/44 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy csak érzékenyebb vagy most a terhesség miatt. Ha a baba megszületik, meg sem fogod hallani ezt a hülyét, mert a kicsivel leszel elfoglalva.
2009. ápr. 6. 09:30
 39/44 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj,vagy is inkább figyeljetek! Annyira nem fontos az a nyomorult munka hogy a családom háttérbe szorítsam miatta.Itt a baba is megsínyli a történteket.Ő már ott bent ugyan azt érzi mint te, Ha nem kiegyensúlyozott az életed szegény eltudom képzelni mit élhet át odabent.

A sorrend így néz ki az ember életében üzenem a párodnak! Család-munka-barátok hozzá fűzöm a barátok lenne a második helyen, de ennek a pénzhajszolós világnak köszönhetően manapság ez felcserélődött. Viszont nem azért van családod hogy dolgozhass, hanem azért dolgozol mert van családod! Itt az ok okozat a lényeg! Próbáld meg a robotoló pároddal megértetni aki teljesen bele van merülve a kis munkájába, hogy tegyetek közösen pontot ennek az ügynek a végére, mert a fejlődő babátok eleve hátrányosan érinti ez az ügy, no meg minden ami nem az ő előnyére válik(vita, nem egyetértés,minden rosszat bele értve).Menjetek fel a pároddal közösen, és szomszéddal beszéljetek.Mondjátok meg az őszintét amiket itt is leírtál, azt hogy mit gondolsz róla hagyd ki inkább...Legjobb védekezés a támadás! Szóljatok végre rá! Persze normális keretek között...., ha ezek után tovább csinálja hívjátok ki a rendőrséget ha kell többször is. Nem neked kell megoldani hanem a pároddal kettőtöknek a gondot. Ja és ha már most nem segít megoldani közösen a párod a fáradtságra hivatkozva a problémát, akkor mi lesz később. Még rengeteg megoldani való üggyel fogtok szembe nézni az élet folyamán....Szerintem te próbáld őt rávenni a változásra,és vedd kézbe a családi irányítást, mert én úgy érzem a leírtakból nálatok más problémák jelentik az igazi nagy gondot.Ez az ügy csak hab a tortán! Őszintén remélem tudtam segíteni! Sok sikert hozzá!

2009. ápr. 6. 12:34
 40/44 A kérdező kommentje:

Utolsó három hozzászólónak: köszönöm Nektek, igazatok van!

09:02-esnek: lehet h igazad van, de attól függetlenül h már elég kivagyok idegileg, meg lehet h unalmas is vagyok, de akkor milyen a felettünk lakó? Szóval ettől függetlenül én a Gyermekemet maximálisan szeretni fogom, már nagyon-nagyon várom és óvni fogom minden ilyen hülyétől, mint aki fent lakik. Törődni fogok vele, és mindent meg fogok tenni annak érdekében, h egészséges legyen, kiegyensúlyozott és magabiztos. Ja, és ne legyen idegbeteg mint az Anyja, ahogy irtad.

nem lennél a "felettem" lakó, nem?

09:30-as hozzászólónak: Anyukám is ezt mondja szó szerint, remélem igy lesz! Aztán majd a felső is hallgathat jó sok babasirást remélem! Persze aztán meg sok gyermeki nevetést, örömöt, kacajt stb. És irigykedhet h neki nincs senkije, csak a szánalmas kis játszadozásai...

Persze nem akarom a Gyermekemet erre "felhasználni" csak ilyesmi jövőben bizok. Remélem h minden rendben lesz és boldog élete lesz ettől függetlenül.

Próbálok nem idegbeteg lenni!!

Legutolsó hozzászólónak:

Nagyon-nagyon köszönöm Neked, ez a legintelligensebb és legjóindulatúbb hozzászólás, amit valaha olvastam. Ha ilyen emberek lennének a Földön, nem lenne itt semmi probléma.

Remek EMBER vagy!!!

2009. ápr. 6. 14:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!