Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogy tudnám megnevelni a...

Hogy tudnám megnevelni a felettünk lakó szomszédot, ti mit tennétek a helyemben? Újépitésű társasházba költöztünk, nagyon vékonyak a falak. Nem sok lakó lakik itt, jórészük külföldi.

Figyelt kérdés

Mi a 4. en lakunk, s a felettünk lakó albérlő nem dolgozik, egész nap itthon van.

Az a szórakozása,h pléheket ver,és kalapácsol,ÉJJEL FÉL4-ig is,ha kell,h ne birjunk aludni.DE vigyáz arra,h ne folyamatosan verje,hanem csak 1-1nsgyot koppantson rá,h még épp felébredjünk.4hónapja ez megy.

2009. márc. 31. 19:18
1 2 3 4 5
 11/44 A kérdező kommentje:
21:33 Köszi, valószinű, ez lenne a legcélravezetőbb megoldás. Csak a párom egyezzen bele.
2009. márc. 31. 21:37
 12/44 anonim ***** válasza:
100%
Halál komolyan kérdezem, nem lehet, hogy tényleg képzelődsz? Ha a férjed szerint skizofrén vagy (mert ezt állítja) akkor nem lehet, hogy csakugyan téveszmék áldozatává váltál? Nekem az a fura, hogy szerinted egy eber, akinek az égvilágon semmi dolga sincs, minden idejét és energiáját arra áldozza, hogy téged kikészítsen. Valahogy kihallgatja a beszélgetéseiteket egy emelettel feljebbről, kihallgatja mikor jön a férjed vagy vendégek és ilyenkor csöndben van. Nagyon jól hall az illető ha egy ajtónyitás kihallgat egy emelttel feljebbről. A gonosz idegen sosem téved, mindíg csak akkor zörög ha egyedül vagy. Végül pedig ellened fordítja a férjedet, aki szerint nem történik ilyesmi. Persze történik, csak akkor meg épp alszik a férjed, ezért nem hallja. Valahogy ezt is kifigyeli a fantom, hogy mikor alszik olyan mélyen a férjed, hogy nem kel fel a zörgésére?
2009. márc. 31. 21:42
 13/44 anonim ***** válasza:
100%

A legkézenfekvőbb megoldást próbáltad már? Felmégy, becsöngetsz, bemutatkozol (esetleg viszel neki pár szem gyümölcsöt) és intelligens hangnemben megkéred, hogy ne zajongjon, mert nagyon lehallatszik. Utána megköszönöd, rámosolyogsz, és ennyi. Nem kell, hogy a párod is veled menjen, vagy akár egyetértsen veled.

Nálam ez a módszer jobban bejön, mint a fenyegetőzés, anyázás. Hm??

2009. márc. 31. 21:47
 14/44 A kérdező kommentje:

Utolsó előtti hozzászólónak: ha nekem ezt igy valaki mondja/leirja,amit leirtam, tuti biztos,h ugyanezt gondolnám róla, amit te, vagyishogy elmentek nála otthonról,vagy skizofrén. Nem hinném el, sőt ha kivülállóként nézem, még nevetségesnek is tartanám.Elég furcsa,valóban.DE NEM,ott még nem tartok.Mint irtam,a falak papirvékonyak,ki van belőlük minden spórolva:( 1perccel ezelőtt is dobálta most a szerszámait,most azt mondta párom,h tudom,h laknak felettünk..Sajnos pont a mi hálószobánk fölött van az ő "szobája" is, felhallatszik minden.Még a paplan mozgása is.Párom egy picit horkol,ha fáradt,és akkor ő rákezdi.De ha nem alszunk, akkor is a nagy csöndet nem birja. Eddig nem hittem el én sem,h ilyen van.

Utolsó hozzászóló: maximálisan igazad van! De szerintem be sem engedne, ki se nyitná az ajtót.

Próbálok tűrni és tűrni, hátha pár nap után feladja.

2009. márc. 31. 22:30
 15/44 anonim ***** válasza:
100%
Ez a mennyezet hangszigetelés nekem is jól jönne! A mi szomszédaink is lovak voltak előző életükben, bár ők nem direkt csinálják, csak épp nincsenek tekintettel arra, hogy nem egyedül léteznek. Háromszor már felmentem, olyankor tök kedvesen megígérik és tart is egy darabig a konszolidáltság, de aztán elmúlik. Amúgy az én párom is tud aludni ágyúdörgés közben is, megértelek... Néha egy jó kis alföldi tanyára kívánkozom, ahol 30 km-en belül nincs senki :)
2009. ápr. 1. 00:38
 16/44 anonim ***** válasza:
100%

Oké, akkor tehát elvileg nem vagy skizofrén:) Nos, a mennyezetszigetelésnek semmi értelme, nem lehetséges olyan mértékben szigetelni, hogy jeléentős eredményt érj el, főként az magasabb hangokkal szemben. Két megoldás van: 1. Tényleg menj fel először és kedvesen próbáld tisztázni a dolgot. Mindenképp ezt próbáld meg először.

2. Kezdj háborúzni. Megvárod, amíg elmegy otthonról, felmész és belenyomsz egy kulcsot a zárba, majd beletöröd. Kromofágot is fecskendezhetsz a zárba. Emiatt zárat kell cserélni, ami nem tetszik majd a tulajnak. Fogsz egy fanyelű kalapácsot és alaposan rávágsz a villanyórára, aminek következtében elmegy az áram, ami bosszantó. Ha van kocsija, leengeded a kerekét, neoluxszal befújod a szélvédőt. Szart teszel a lábtörlő alá. Kilopod a leveleit a ládából és eltünteted, emiatt nem fizet rendesen számlát. Feljelented egy fülkéből névtelenül, hogy drog van a lakásban, amit árul. Vagy elmész a rendőrségre, hogy megfenyegetett és megpofozott. Végtelen a lehetőségek tárháza.

Mindezek ellenére nem javaslom, hogy egy babával ilyesmibe belekezdj.

2009. ápr. 1. 01:27
 17/44 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem - ha úgy van ahogy írod - akkor pont azt csinálod, amit a pali el akar érni. Neki is csak akkor éri meg csinálni, ha van rá reakció. Ne reagálj egy hétig, ne szólongasd, ne kopogj, ne rohangálj a lakásban. Meg fogja unni.
2009. ápr. 1. 08:55
 18/44 anonim válasza:
100%
Be kell menni az Önkormányzathoz, birtokháborítás címen bejelentést tenni. Nekik kötelességük kivizsgálni az ügyet, még akkor is ha néhányan skizofrénnek néznek téged. Szerintem ez a legkézenfekvőbb megoldás.( én is egy Városházán dolgozom)
2009. ápr. 1. 09:40
 19/44 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán találkoztál már azzal a szomszéddal? Nem lehet, hogy valahol egérfészek van a gerendák között, és az egerek csinálják nektek a patáliát? Mi múltkor rémülten szaladtunk fel a padlásra, mert azt hittük, beköltözött valami hajléktalan, olyan döngő lépteket hallottunk folyamatosan, aztán a saját macskánkkal találtuk szembe magunkat. Visszhangoztak a gerendák, azért volt olyan hangos a mászkálása.
2009. ápr. 1. 11:22
 20/44 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Más szomszédokat is hallasz? Mert akkor inkább az a fő probléma, hogy vékonyak a falak, amiket nem neked kell szigetelni (túl azon, hogy pl. a csöveken keresztül továbbra is hallod, a garancia is ugrik), hanem az építtetőnek kell garanciába megoldani a hangszigetelést. Nem tudom a pontos menetét a dolgoknak, olvasd el a szerződést és keresd meg a közös képviselőt.

2009. ápr. 1. 14:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!