Mennyi idő alatt tudtad eladni a lakásodat?
Az utóbbi 5 évre gondolok, hogy kinek mikor sikerült és hogy. Mennyit engedél az árból? Újságban hírdetted, vagy ingatlanost is fogadtál? Könnyen találtál másikat? Azzal meg vagy-e elégedve, vagy visszavágysz az előzőbe?
Nekünk panel van (Szegeden), első sorban ilyen lakásokkal kapcsolatosan volnék kíváncsi a tapasztalatokra.
Szi!
Személyes véleményem:
Ha nem sietsz a lakáseladással (pl. ráér 2 év múlva is) akkor újsághirdetés, net.
Ha gyorsabban szeretnél, akkor mindenképp ingatlaniroda. Egyre figyelj oda. Nagyon sok ingatlaniroda mostmár felismerte, hogy az ügyfelekből élnek, így nem kérnek előre pénzt (min, a tulajdonlap kikéréséért). Szóval ha már úgy indítanak, hogy fizess be 10ezer ft-ot, az felejtős. Az ingatlanosok képesek gyorsan dolgozni-megfelelő feltételek mellett , ami a megbízásból ered-, viszont van egy díjuk, ami az általuk eladott ingatlan árának asszem 2 vagy 3 %-a.
Aztán vannak olyan hirdetések is, hogy "elcserélném..." ezek között is érdemes nézelődni.
Én szintén Szegeden, tavaly adtam el 1 hónap alatt egy felújított, 3 szobás lakást. Egyáltalán nem voltak rá érdeklődők, 1 volt csupán - és mégegy, de az később kiderült, hogy az ő ismerőse volt, és vele próbálta lejjebb veretni az árat - sikertelenül.
Szerintem fontos tisztában lenni azzal, hogy mennyit ér a lakásod. És nem csupán piaci árra gondolok, hanem: vannak-e benne olyan extrák, amik más lakásoknál nincsenek. Én ennek az egyetlen érdeklődőnek adtam végül el. Aki mellesleg nem akart 2. emelet fölé menni - az enyém a 3.-on volt -, nem akart erkély nélkülit - ez pedig az volt -, és nem akart a Rókusi krt.-ra menni. Viszont: tudtam, hogy a lakás szép, jóformán azonnal költözhető, nem kell rá költeni, jó a közlekedés, infrastruktúra. - és ezekkel sikerült meggyőzni.
Keresd meg a Te lakásod előnyeit, emeld ki azokat.
Szia!
Előző vagyok. Én először nem mennék ingatlanoshoz, mert annyival is drágábban kell akkor adni, és nem biztos, hogy ő nagyobb sikerrel jár. - persze nem árt némi talpraesettség és magabiztosság. Én végül nem "válság" áron adtam el, még a vevő ügyvédje is hitetlenkedett, hogy egy panelért hogy adott ennyit... 10 fölött ment el a lakás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!