Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Laknál-e tanyán?

Laknál-e tanyán?

Figyelt kérdés
2011. jan. 13. 19:33
1 2 3 4 5
 41/43 anonim válasza:

Soha nem laknék tanyán!, maximum ha lenme autom, bár akkor is 2x meggondolnám!

Nekem túl csöndes lenne és nagyon messze van szerintem egy várostol

ha városban lax akkor konnyebb bevásárolni bejárni iskolába és egyebek. nekem nem szimpatikus se egy tanya se egy falu bár mindenki más beállítottságú!:D

2011. jan. 22. 17:51
 42/43 anonim ***** válasza:
100%
Ahhoz,hogy valaki úgy döntsön,tanyán szeretne lakni(mert jelenleg pld.nagyvárosban lakik) rengeteg minden körülménynek össze kell jönnie. Sajnos egy városi ember mindenképpen a fogyasztói társadalom része,termelői-önellátói oldalról teljesen más az élet. Ha pedig elköltözik az ember a nagy magyar pusztába kellő anyagiakkal,és továbbra is a vásárlás lehetőségén gondolkodik(több előző hozzászóló nyomán),az csak nagyon rövid távon lehetséges, mert a javakat újra kell termelni,hogy pénzed legyen autózni,bevásárolni,internetelőfizetést vásárolni stb,de mivel le vagy szakadva a napi körforgásból,egyre valószínűtlenebb,hogy a kellő anyagiakat elő tudod majd teremteni(ha annyi van,hogy ez nem probléma,akkor más a helyzet,meg akkor is, ha olyasmivel keresed a pénzt,ahová nem kell napi jelenlét)De ez a kérdés kicsit arról is szól,hogy képes vagy-e kiszakadni a fogyasztói társadalomból olymódon,hogy CSÖKKENTED az igényeidet,ill.a szükségleteidet?Tanyán például nem szükséges NIKE melegítőben kondizni,jól megteszi egy mackónadrág,és a favágás,kapálás is.Nem "szükséges" szusi étterembe járni,megeheted azt is, ami termett a kertedben,akkor,és ami.Zöldborsószezonban pld.eleink nem ettek mást,míg ez volt soron.És persze nem ettek decemberben epret és nem ettek semmikor banánt.
2011. jan. 23. 10:57
 43/43 anonim válasza:

Sziasztok!

Én pár év múlva mindenféle képpen ki akarok költözni egy tanyára, de szerintem annak, aki onnan akarna bejárni dolgozni, és nem hajlandó lemondani a tv, internet, napilap, stb. igényeiről, nem fog menni. Szerintem az egyetlen járható út, ha az ember tanyáan gondolkodik, hogy egy önellátó gazdaságot hoz létre, ahol a fölösleges terményt el tudja adni, és csak annyi pénzt termel, amennyi elég a legalapvetőbb dolgok megvételére (pl. benzin). Én magam, és egy velem egykorú 7 fős társaság megelégelte ezt a gennyes fogyasztói társadalmat, és új életet kezdenénk a civilizációnak háttal, önellátóan.

Szerkesztünk egy blogot is: [link]

2011. febr. 28. 19:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!