Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Laknál-e tanyán?

Laknál-e tanyán?

Figyelt kérdés
2011. jan. 13. 19:33
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
57%

Én nem laknék. Férjemmel és kisfiammal Bp-en lakunk, most várjuk a 2. Babánkat. Számomra nagyon fontos, hogy legyenek közvetlen szomszédainak, legyen kivel szóba elegyedni. Fontos, hogyha kell valami hirtelen a boltból (pl. elefelejtettem vmit megvenni), akkor csak 2-5 percre legyen tőlünk éjjel-nappali. Autót nem tudok vezetni, így számomra a BKV nélkülözhetetlen.

Persze, 1-2 hétre nagyon szívesen elmennék tanyára nyaralni, mert jó néha egy kis nyugalom.

2011. jan. 13. 20:13
 12/43 anonim ***** válasza:
100%

Én nem laknék,Pest mellett lakom elég csendes ,zöld övezetben. Viszont 10 percre innen itt a város,van kórház,munkahely,szórakozási lehetőség..

Nekem egy klasszikus tanya túl kihalt,unalmas lenne egy idő után,annak ellenére hogy utálom a belvárost és szerteem a természetet,állatokat.

2011. jan. 13. 20:14
 13/43 BlackSword ***** válasza:
100%
Hát, hogy őszinte legyek: nem... De Budapesten sem...
2011. jan. 13. 20:17
 14/43 anonim ***** válasza:
100%
Én tanyám maximum 30 km-re lenne Budapesttől, hatalmas fákkal, zöld gyeppel, magas kerítéssel, medencével, szomszédok és zaj nélkül... Fúúú! De jó lenne. :) Persze csak akkor, ha kábeltévét, vezetékes internetet, gázt, vízet be lehet köttetni.
2011. jan. 13. 20:18
 15/43 anonim ***** válasza:
57%

semmiképp nem laknék

nekem kell a nyüzsgés,kell hogy 3 perc sétára legalább 2 bolt legyen,buszmegálló 200méterre,és a melóhelyre vezető utat nem nekem kell hómentesiteni...

nem mellesleg tanyán az internet se 30megás,és csatornázás sincs,plussz fát kell vágni,mert ugye se távgő,se gáz...és még sorolhatnám...

2011. jan. 13. 20:21
 16/43 anonim ***** válasza:
100%

Én laknék. Nem egy lepukkadt putriba, hanem egy régi típusú, de felújított kis házban. Természetesen tipikus tanyasi környezetben: óóriási kert, állatok (kutya, cica, csirke, liba, pulyka, esetleg disznó is), egy kis zöldségeskert.

Esetleg a telek végén egy kis patak, de az már tényleg nagyon idilli.

2011. jan. 13. 20:22
 17/43 anonim ***** válasza:
78%
En nem, a belvaros kozepebe szulettem, ezt szoktam meg, innen engem nehezen lehetne kirobbantani. Egyebkent ugy kepzelem a tanya jelleget (es nem az embereket) mint a Farm ahol elunk c. sorozatba. Bennem valahogy az a kep el, mmint tanya. Persze modern korban. :)
2011. jan. 13. 20:23
 18/43 anonim ***** válasza:
Nem, de időnként kiruccanni jó.
2011. jan. 13. 20:50
 19/43 A kérdező kommentje:

Nem bírtam ki reggelig, annyian hozzászóltatok:) 20:23-as megjegyzésére dobbant nagyot a szívem. A farm, ahol élünk. A filmről jutott eszembe a kérdés, mert ilyen az otthonom.

Amikor belefáradtunk Pestbe, és lakást kerestünk vidéken, véletlenül tévedtünk ide 3 gyerekkel. Szerelem volt első látásra.

Az első év iszonyú volt. Valahogy mindennel több hónapos csúszásban voltunk. A férjem dolgozott, közben tanult, a srácoknak kezdődött az iskola. Néha bőgtem a fáradtságtól. Mivel nincs szomszédunk, csak az erdő vesz körül, és 5 km-re van a falu, az utazás is komoly szervezést igényelt. Októberben jöttünk rá, hogy 20 mázsa tüzifa édeskevés egy ekkora házban. Azon a télen a hó alól kotortuk ki az aznapi tüzelőt, örültünk a 17 foknak is, de általában még annyi sem volt. De nem adtuk fel.

Lassan rájöttünk, mi az, amit át kell alakítanunk, meg kell javítanunk ahhoz, hogy kényelmes legyen. Újraraktuk a cserepeket, kandallót vettünk, megoldottuk a szennyvizet. És megtanultunk minden munkát időben elvégezni. A mai napig vannak megoldatlan helyzetek, pl. nem tudom megmenteni a 2 sor kukoricámat az őzektől. De kit érdekel?! Ha reggel kinézek az ablakon, szinte mindig ott legel 1-2 őzike 2 méterre az orromtól.

Azóta született még egy gyerekünk, sőt várjuk a következőt. Soha nem érzem magam magányosnak, elég egy séta az erdőben, és minden újra rendben van.

A város 15 km-re van tőlünk, üzletekkel, kórházzal. Csak akkor megyünk, ha muszáj.

Ez az otthonom.

2011. jan. 13. 20:53
 20/43 anonim ***** válasza:
57%
fúú én nem. én mindig is városimádó voltam, már egész kisgyerek koromban , pedig akkor falun laktunk. most külföldön egy nagyváros központjában élek , egy csendes utcában, viszont bármi kell , csak kilépek sétálok pár métert és máris megvan.jó ,hogy zajlik az élet körülöttem. szeretem a vidéket is, pár napot szívesen eltöltök egy tanyán vagy egy erdei házikóban de hogy ott éljek azt nem tudnám elképzelni.
2011. jan. 13. 20:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!