Laknál-e tanyán?
Én nem laknék. Férjemmel és kisfiammal Bp-en lakunk, most várjuk a 2. Babánkat. Számomra nagyon fontos, hogy legyenek közvetlen szomszédainak, legyen kivel szóba elegyedni. Fontos, hogyha kell valami hirtelen a boltból (pl. elefelejtettem vmit megvenni), akkor csak 2-5 percre legyen tőlünk éjjel-nappali. Autót nem tudok vezetni, így számomra a BKV nélkülözhetetlen.
Persze, 1-2 hétre nagyon szívesen elmennék tanyára nyaralni, mert jó néha egy kis nyugalom.
Én nem laknék,Pest mellett lakom elég csendes ,zöld övezetben. Viszont 10 percre innen itt a város,van kórház,munkahely,szórakozási lehetőség..
Nekem egy klasszikus tanya túl kihalt,unalmas lenne egy idő után,annak ellenére hogy utálom a belvárost és szerteem a természetet,állatokat.
semmiképp nem laknék
nekem kell a nyüzsgés,kell hogy 3 perc sétára legalább 2 bolt legyen,buszmegálló 200méterre,és a melóhelyre vezető utat nem nekem kell hómentesiteni...
nem mellesleg tanyán az internet se 30megás,és csatornázás sincs,plussz fát kell vágni,mert ugye se távgő,se gáz...és még sorolhatnám...
Én laknék. Nem egy lepukkadt putriba, hanem egy régi típusú, de felújított kis házban. Természetesen tipikus tanyasi környezetben: óóriási kert, állatok (kutya, cica, csirke, liba, pulyka, esetleg disznó is), egy kis zöldségeskert.
Esetleg a telek végén egy kis patak, de az már tényleg nagyon idilli.
Nem bírtam ki reggelig, annyian hozzászóltatok:) 20:23-as megjegyzésére dobbant nagyot a szívem. A farm, ahol élünk. A filmről jutott eszembe a kérdés, mert ilyen az otthonom.
Amikor belefáradtunk Pestbe, és lakást kerestünk vidéken, véletlenül tévedtünk ide 3 gyerekkel. Szerelem volt első látásra.
Az első év iszonyú volt. Valahogy mindennel több hónapos csúszásban voltunk. A férjem dolgozott, közben tanult, a srácoknak kezdődött az iskola. Néha bőgtem a fáradtságtól. Mivel nincs szomszédunk, csak az erdő vesz körül, és 5 km-re van a falu, az utazás is komoly szervezést igényelt. Októberben jöttünk rá, hogy 20 mázsa tüzifa édeskevés egy ekkora házban. Azon a télen a hó alól kotortuk ki az aznapi tüzelőt, örültünk a 17 foknak is, de általában még annyi sem volt. De nem adtuk fel.
Lassan rájöttünk, mi az, amit át kell alakítanunk, meg kell javítanunk ahhoz, hogy kényelmes legyen. Újraraktuk a cserepeket, kandallót vettünk, megoldottuk a szennyvizet. És megtanultunk minden munkát időben elvégezni. A mai napig vannak megoldatlan helyzetek, pl. nem tudom megmenteni a 2 sor kukoricámat az őzektől. De kit érdekel?! Ha reggel kinézek az ablakon, szinte mindig ott legel 1-2 őzike 2 méterre az orromtól.
Azóta született még egy gyerekünk, sőt várjuk a következőt. Soha nem érzem magam magányosnak, elég egy séta az erdőben, és minden újra rendben van.
A város 15 km-re van tőlünk, üzletekkel, kórházzal. Csak akkor megyünk, ha muszáj.
Ez az otthonom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!