Holdtündér kérdése:
Akkor most mikor kell fizetnünk a rezsit?
Figyelt kérdés
Új albérletbe költözünk. A három havi kaucióból még nem fizettünk be egy pici részt (elhanyagolható összeg, kevesebb mint egy havi lakbér), mivel úgy beszéltük meg a tulajjal, hogy azt költözéskor. Oké, tökéletes, bár akkor is ki tudtam volna fizetni. Mindegy.
A hétvégén fogunk költözni, de a tulaj már követeli tőlünk a rezsit. Nem értem milyen jogcímen. Hiszen még nem is fogyasztottunk ott semmit.
Most akkor hogy van ez?
2010. nov. 22. 21:44
11/14 anonim válasza:
Nem értem, mi a problémád, amikor a szerződésben is benne van : az első rezsit december 1-én kell kifizetned!!!
(Vagyis jövő hét szerdán.)
Ha fix összeget kell fizetned, akkor kérheti hónap elején, mivel nem a fogyasztás szerint fizetsz, amit csak hónap végén tudnátok kiszámolni...
12/14 A kérdező kommentje:
Az a bérleti díjra vonatkozik.
2010. nov. 23. 11:37
13/14 A kérdező kommentje:
Direkt azért másoltam be a szerződés erre vonatkozó részét. Dec. 1. a bérleti díjra vonatkozik. Na mindegy. Nem lettem okosabb.
2010. nov. 23. 11:40
14/14 anonim válasza:
Hát ezt kb cseszheted... aláírál egy szerződést amit kb a hajadra kenhetsz. Amúgy feljelentheted, ha pl volt tanú, hogy utólag kijelentette, hogy nem akar adót fizetni. De egy bejelentést tehetsz. Ha ez így nincs benne a szerződésben elvileg nem sok bajod lehet a dologból, már még egy költözésen felül. XD De ha lejár az az idő, amig nem kapod vissza a kauciód (általában van ilyen), inkább költözzetek, egy ilyen bérbeadó már jót nem ígér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!