Akkor most mikor kell fizetnünk a rezsit?
Új albérletbe költözünk. A három havi kaucióból még nem fizettünk be egy pici részt (elhanyagolható összeg, kevesebb mint egy havi lakbér), mivel úgy beszéltük meg a tulajjal, hogy azt költözéskor. Oké, tökéletes, bár akkor is ki tudtam volna fizetni. Mindegy.
A hétvégén fogunk költözni, de a tulaj már követeli tőlünk a rezsit. Nem értem milyen jogcímen. Hiszen még nem is fogyasztottunk ott semmit.
Most akkor hogy van ez?
A szerződésben nincs leírva, hogy mikor, mit fizetsz? Rezsit nem szoktak előre fizettetni. Hacsak nem az albérleti díjban van benne, egyösszegben megállapítva.
Egy ismerősömnél így van: fix havi díj, amiben benne van a rezsi.
Nem tudom, hova fordulhatnál, hátha érkezik erre okos ötlet. Erre kíváncsi vagyok én is.
Ajánlom,hogy beköltözés eőtt a tulajjal együtt írjátok fel a mérőórák állását! Így nem fogtok olyan számlát kifizetbni,amit nem ti fogasztottatok.
Az APEH-et pedig felejtsd el. Ha feljelented,nemcsak őt,de téged is megbüntethetnek.
Szerződésben ez áll pontosan másolva:
"Felek megállapodnak, hogy a bérleti díj havi ... Ft, azaz ... forint. A bérlő a bérleti díjon felül viseli az ingatlan rezsiköltségeit (közös költség, víz-, gáz-, villanyszámla, kábeltévé, internet). Bérlő a bérleti díjat minden hónap 10. napjáig fizeti meg bérbeadó részére. Az első havi bérleti díjat 2010.12.01. napjáig köteles megfizetni".
Aláíráskor szó sem volt rezsiről, sőt meg is beszéltük hogy a fennmaradó összeget odaadjuk és akkor le van tisztázva a december.
Igaz, hogy a bérleti díjon felül a rezsi összege egy fix összeg, de mégis külön álló összeg. Azt mondta a tulaj, hogy így nem kell variálni hogy mi mennyi, fixen fizetünk ennyit minden fogyasztásra. De szerintem még akkor sincs joga követelőzni.
Beregisztráltam egy jogi honlapra, ott is rákérdezek, mert aggódom kicsit.
Köszi az eddigi válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!