Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hány évesen lett saját otthono...

Hány évesen lett saját otthonod, házad, lakásod, akár vásárlással, örökléssel vagy bármi?

Figyelt kérdés

tegnap 13:32
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

10 évesen lett ingatlanom. Annakidején sokan a gyerekeikre íratták az ingatlant vásárlásnál. Hiszen úgy is ő örököli, de evvel nem kellett örökösödési illetéket / adót fizetniük. Esetemben egy zárt kerti ingatlan, hétvégiház volt jelentős szőlő és gyümölcsöskerttel pest megyében. Mivel idővel lakóövezet lett, így az értéke is megnőtt. 33 évesen adtam el, ill. adtuk el, mert akkor még élt mindkét szülőm. A bevételt megosztottuk.

Felnőtten a saját erőmből 25 évesen lett az első lakásom Budapesten, amit évekig törlesztettem, majd 29 évesen eladtam, a fennmaradó törlesztést egy összegben kifizettem, így a kamat arra a részre elhanyagolható mértékű volt. Vettem egy házat vidéken. Négy évvel később egy lakást Budapesten, amit kiadtam. Nejemmel 1 szoba összkomfortos lakást béreltünk, az ő lakását szintén kiadtuk.

Ezen évek alatt folyamatosan tanultunk mindketten munka mellett. Tanfolyamok, másod diploma, további tanfolyamok... Egy munkahely, második, harmadik állás... Évekig alig aludtunk szinte. Nejem apukája korán meghalt, még kamasz korában, anyukája néhány évig élvezhette az unokák társaságát, majd a rák hamar elvitte, a covid az én anyukámat ragadta el (ahogy az egyik legjobb barátomat is). Amikor jöttek a csemeték nejem lakásába költöztünk, amikor anyósom meghalt átbútoroztuk a tőle örökölt lakásba, ami annyira rozoga volt (1904-ben épült házban), hogy csak emésztette a pénzt látszat nélkül. Eladtuk az örökölt lakást és nejemét, vettünk egy szép lakást egy kicsi társasházban. Apukám stroke miatt lebénult, magunkhoz vettük. Az egy darab kis kiadott lakásuk fedezi a rezsinket. Kisvállalkozóként dolgozunk, nagyjából 10 éve, amit imádunk, mert nincs főnökünk és magunk osszuk be az időket. Van még 10 évünk a nyugdíjig. Mi lényegében már arra az időszakra tartalékolunk. Kettő gyerekünk saját lábán áll már, saját lakással, saját erejükből, kettő még nappali tagozaton tanul, de feltételezhetően már nem sokáig.

ma 00:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!