Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Az alábbi esetben vehet-e fel...

Az alábbi esetben vehet-e fel valaki jelzálog alapú hitelt saját ingatlanra?

Figyelt kérdés
Adott egy lakás ingatlan. Amelnyek 2 tulajdonosa van. Az egyik tulajdonos én vagyok, a másik az öcsém. 1/2 - 1/2 alapon vagyunk tulajdonosok! Az öcsém az 1/2-ed részére venne fel jelzálog alapú hitelt az ingatlanra! Én viszont az én 1/2-ed részemre, nem járulok hozzá a jelzálog alapú hitelhez. sőt ellenzem. És azt szeretném ha az én 1/2-ed részem tiszta és jelzálog mentes lenne / maradjon. A kérdés ebben az esetben az öcsém vehet-e fel jelzálog alapú hitelt a saját tulajdon részére? És ha igen? Akkor az én 1/2 részem az hitel mentes lesz-e?

nov. 7. 09:11
 1/2 anonim ***** válasza:

Lehetséges az ilyesmi, de több problémát is felvet:

1. Ha jelzálog van az öcséd részén, nem adhatod el a kéglit, csak ha előbb kifizetitek a jelzálogot

2. Ha az öcséd belebukik, a bank nyilván csak egyben tudja elárverezni a házat, tehát olyankor vagy megveszed az öcséd részét, vagy megy az egész ház és a banktól megkapod az értékesítési ár felét.

3. Ha te később a saját részedre akarsz jelzálogot tenni, csak ugyanannál a banknál lehet, amelyiknél az öcséd.

nov. 7. 11:23
 2/2 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem menj be a bankba, vagy hívd fel őket és kerdezd meg. Ők ingyen megmondják, az ügyvéd pénzbe kerül.
nov. 7. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!