Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Nagy dolog a mai világban...

Nagy dolog a mai világban Magyarországon lakást venni nulla hitelből 26 évesen ?

Figyelt kérdés
5 év német munka után tudtam venni 8 millió alatt egy lakást. tudom tudom. persze nem mai új lakás de basszus kezdésenek nem rossz. legalább fektettem valamibe a pénzem . most egy 20-30 év közötti fiatal hol tudná ezt megengedni magának? úgy érzem ez mérföldkő az életemben :) persze van mit javítani itt, ott, amott ( nyilászárók) de szépen lassan jó lesz az. egyébként a mai világban k. nehéz mind fiatalnak , mind idősnek szóval kitartást mindenkinek aki nem hitelből akarja, de annak is aki hitelből veszi. nekem rengeteg lemondással, depresszióval, nélkülözés árán lett ez is meg és ez csak 8 milliós lakás.. és az ilyen jó állapotban lévő lakás ritka ami igy megvan kímélve.

jan. 23. 23:36
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:
19. Még Mindig Németországba dolgozom és fogok is
jan. 24. 08:58
 22/34 anonim ***** válasza:
53%
Én meg ott élek, és fogok is
jan. 24. 09:50
 23/34 anonim ***** válasza:
77%

Mi is most vettünk házat. Barátnőmék is, férjem barátjáék is.

Mind a 3 ház felújítandó, de simán lakható. Kádárkocka, hatalmas telkekkel mindegyik.

Egyikünk sem dolgozott külföldön, egyikünk sem lett depressziós és egyikünk sem vett fel hozzá hitelt.

Ez ismét ékes példa arra, hogy kimentél, azthitted kolbászból a kerítés, majd hazajöttél mellveregerve, hogy te vagy a faszagyerek... El kell keserítselek :D

jan. 24. 10:59
 24/34 anonim ***** válasza:
90%
Ez a kérdés értelmezhetetlen. Mikor vettél 8 milláért lakást és hol? Budapesten 40 millió alatt nincs elfogadható helyen elfogadható lakas, de ami már normalisabb az 50 milliónál kezdődik. Vidéken Debrecenben például nincs 35 millió alatt panel lakás. Nem tudom miről beszél a kérdező. 8 millióért egy garázst se veszel a fent említett városokban.
jan. 24. 18:31
 25/34 anonim ***** válasza:
65%
Csak nem Miskolc? :)
jan. 24. 21:33
 26/34 anonim ***** válasza:
100%

Távolabb a várostól, 20-30 km vidéken, az ország egyes helyein ennyi pénzért már lehet ingatlant vásárolni, de ezek olyan állapotban vannak, hogy még plusz 10 milliót rálehet költeni, hogy lakható legyen.

Gratulálok ügyes vagy.

De, ha egy fiatal elkezd dolgozni, és otthon marad, és minden hónapban félre tesz 150 ezer forintot, ami évente: 1,8 millió, 5 év alatt meg 9 millió, akkor ugyan ott van. És ezt a lehetőséget sokan ki is használják itthon. 5 év alatt, megspórolta pl.. egy lakbér árát, csak azért mert otthon maradt, és gazdagabb lett 9 millióval.

Én jelenleg 38 éves vagyok, és anno ezt 18 éve ezelőtt sokan csinálták, otthon maradtunk, és minél több pénzt félre raktunk. Még mielőtt valaki elkezdeni veszekedni, NEM, NEM MAMAHOTEL, rendesen belefizettünk mindenbe.

Annyi különbséggel, hogy ezt mi itthon Magyarországon csináltuk meg.

A haveri társaság nagy részének 26-30 éves korára saját ingatlanja volt, ami sok esetben már tehermentes volt.

jan. 25. 19:35
 27/34 A kérdező kommentje:
És a mai világban Miskolcon ahol a fizetés 170-250 hogy a pics*-ba tegyen félre 150-et ember??
jan. 26. 10:17
 28/34 anonim ***** válasza:

Vállaljál be mellékállást, figyeljél oda a kiadásaidra, vagy tegyél félre kevesebbet...stb..

Nem azt mondom hogy külföldi munka rossz lenne, ügyes vagy hogy ennyi pénzt félre tettél, de ezt az összeget nem feltétlenül ingatlan vásárlásra fordítottam volna, egy istenháta mögötti helyen. Amivel nem is tudsz foglalkozni, mert jelenleg is Németországban dolgozol. Ezt jobban átkellett volna gondolni. Nem áll szándékomban veszekedni, vagy kioktatni téged, csak annyit írnék hogy, jobban megkellett volna ezt fontolni.

jan. 26. 17:34
 29/34 anonim ***** válasza:
18%

Jobb mint ha lízingelt volna egy 3 literes Audit....

A lakás ára mindig emelkedik az inflációval vagyis ennél kevesebb nem lesz.

Most jöhet a többi cél

jan. 26. 17:40
 30/34 anonim ***** válasza:
100%

Az ingatlan tényleg jóbefektetés, de nem egy istenháta mögötti helyen, ahol nincsen semmi, csak a fogyatkozó emberek. Mert csak ilyen helyeken lehet ingatlant vásárolni, 8 millió forintért.

Senki nem beszélt itt audi-ról, vagy bármilyen kocsiról!

Egy olyan helyen ahol nincsen semmi, se bolt, se semmi más, max cigányok, ott büdös életbe, nem emelkedni az ára semminek.

Épp ellenkezőleg, csökkeni fog.

De, ha ezt a kérdezőt, nem zavarja, akkor legyen vele boldog.

jan. 26. 18:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!