Hogy dolgozzam fel hogy ingatlanpiaci vesztes vagyok?
#17+
Még meg van a régi is, nem találtam ki mi legyen vele. Az új házon az egyetlen állami "támogatás" az 5% áfa, és 0 ft örökség. Ezen kívül építés közben volt a covid utóhatása, az ukrán-orosz háború kitörése, és a gyengülő Ft! Tehát én úgy becumiztam ahogyan csak lehet. Volt a délelőtti meg a délutáni ár, jobb helyeken akár 2 napig is tartották. Bármit rendeltem minden több hónapos csúszással jött, mert éppen gáz válság volt, és az ipar anélkül nehezen dolgozik. 9-10 millióval drágult a ház építés közben... Nagyon sok ilyen család volt, csak míg én több lakáshitelt vettem fel (+5 millió), mert nagy önerővel rendelkeztem, addig sokan lakáshitel mellé még személyihitelt vagy hiteleket vettek fel.
Szóval jelzálog hitel mellett gyűlt a pénz, eredetileg komplett felújítás volt tervezve, de jött egy jó telelek lehetőség és megvettem még 2018-ban, azaz 5 évig üresen állt. Ezzel sem tudtam előszőr mi legyen. Nem olcsó volt, csak nagyon jó helyen. A jelzálog hitel 2020-ban járt le.
Sőt ez a módszer annyira megtetszett, hogy ezt sem újítjuk fel, építünk még egyet ~20 év múlva.
Miért volt fontos kijavítanod magad, hogy nem utálod az ingatlanosokat?
1 napja arról picsogsz, hogy nem mertél alkudni náluk.
Ilyen amikor nem utálod az ingatlanosokat?
Kezdem elveszteni a fonalat
Menj el pszichológushoz, ha ennyire nem tudod feldolgozni.
Nekem már 18 évesen mennem kellett otthonról dolgozni, albérletet fenntartani a családom miatt, nem kaptam semmit, a férjem sem kint gürcöltünk évekig külföldön sz*r munkát csinálva, hogy, vehessünk ingatlant itthon, emiatt nekünk se egyszerű a helyzetünk a munkaerőpiacon, miközben a barátaink, szomszédaink mind kaptak segítséget, lakást, van, akinek két kiadott lakása van még a háza mellett, stb.
Sz*r? Sz*r látni, hogy mi is az igazságtalan oldalra kerültünk, igen, de nem nyomaszthatja ez a mindennapjainkat, örülünk, hogy lett ingatlanunk és van munkánk, mert élhetnénk albérletben is konyhai kisegítőként dolgozva egész életünkben. De nem lehet mindig ezen filózmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!