Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogy dolgozzam fel hogy...

Hogy dolgozzam fel hogy ingatlanpiaci vesztes vagyok?

Figyelt kérdés
Vegigneztem ahogy elerhetetlen arai lesznek az ingatlanoknak es mindig az önerö hataranal billegtem. Aztan külföldre költöztem hogy jobban tujak pemzt gyüjteni. Vegül tudtam venni egy nem tul jo lakast de 3szoros aron ahhoz kepest ahogy az elejen tudtam volna es ahogy a jobb modu ismeröseim meg olyan arakon kaptak...viszont ettöl a vesztes tudattol nem tudok szabadulni, mit lehet ezzel kezdeni?

jún. 17. 14:44
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:

#17+

Még meg van a régi is, nem találtam ki mi legyen vele. Az új házon az egyetlen állami "támogatás" az 5% áfa, és 0 ft örökség. Ezen kívül építés közben volt a covid utóhatása, az ukrán-orosz háború kitörése, és a gyengülő Ft! Tehát én úgy becumiztam ahogyan csak lehet. Volt a délelőtti meg a délutáni ár, jobb helyeken akár 2 napig is tartották. Bármit rendeltem minden több hónapos csúszással jött, mert éppen gáz válság volt, és az ipar anélkül nehezen dolgozik. 9-10 millióval drágult a ház építés közben... Nagyon sok ilyen család volt, csak míg én több lakáshitelt vettem fel (+5 millió), mert nagy önerővel rendelkeztem, addig sokan lakáshitel mellé még személyihitelt vagy hiteleket vettek fel.

Szóval jelzálog hitel mellett gyűlt a pénz, eredetileg komplett felújítás volt tervezve, de jött egy jó telelek lehetőség és megvettem még 2018-ban, azaz 5 évig üresen állt. Ezzel sem tudtam előszőr mi legyen. Nem olcsó volt, csak nagyon jó helyen. A jelzálog hitel 2020-ban járt le.

Sőt ez a módszer annyira megtetszett, hogy ezt sem újítjuk fel, építünk még egyet ~20 év múlva.

jún. 18. 11:24
 32/43 anonim ***** válasza:

Miért volt fontos kijavítanod magad, hogy nem utálod az ingatlanosokat?

1 napja arról picsogsz, hogy nem mertél alkudni náluk.

jún. 18. 12:22
 33/43 A kérdező kommentje:
#32 Tovabbi szep napot
jún. 18. 12:27
 34/43 anonim ***** válasza:
100%
És mikor és mit nyersz ezen a élet-versenyen? Mindig lesz, aki szebb, okosabb, szerencsésebb. És aztán mind meghalunk és nem tudjuk magunkkal vinni. Akkor nem jobb valami értelmesebbel tölteni, mint másokra mutogatni?
jún. 18. 13:15
 35/43 anonim ***** válasza:
0%
Ez unatkozó ingatlanos. Felnőtt ember, aki tisztességesen összegyűjtött 30M-et, nem ír debilségeket.
jún. 18. 13:44
 36/43 A kérdező kommentje:
#35 na idefigyelj te paraszt. Mert latom hogy csak kötekedni jössz ide. Igen kepzeld el összegyüjtöttem. en svajcban dolgozok mint epiteszmernök es igen összegyüjtöttem elereallitva 30millat. Es erre buszke vagyok. Ebben nem volt szülök penze se halott nagymama aranyfoga. Ha ertelmesen nem tudsz hozzaszolni akar be is kussolhatnal, mit szolsz?
jún. 18. 13:47
 37/43 A kérdező kommentje:
En a semmikellö ingatlanosokkal szemben erteket teremtek, terveket rajzolok, nem befotozok egy hirdetest es leirom hogy ferihegy es a nyugati között csendes utcaban kis ekszerdoboz 60millio.
jún. 18. 13:48
 38/43 A kérdező kommentje:
Naa miert csak 4 D vel irod az smileyt? A sok hülye kommented miröl tanuskodik doktorur? Mennyi a jutalekod? Brutto 5szazalekert csinalod a fotokat meg a leirast?
jún. 18. 14:30
 39/43 anonim ***** válasza:

Ilyen amikor nem utálod az ingatlanosokat?

Kezdem elveszteni a fonalat

jún. 18. 14:37
 40/43 anonim ***** válasza:

Menj el pszichológushoz, ha ennyire nem tudod feldolgozni.

Nekem már 18 évesen mennem kellett otthonról dolgozni, albérletet fenntartani a családom miatt, nem kaptam semmit, a férjem sem kint gürcöltünk évekig külföldön sz*r munkát csinálva, hogy, vehessünk ingatlant itthon, emiatt nekünk se egyszerű a helyzetünk a munkaerőpiacon, miközben a barátaink, szomszédaink mind kaptak segítséget, lakást, van, akinek két kiadott lakása van még a háza mellett, stb.

Sz*r? Sz*r látni, hogy mi is az igazságtalan oldalra kerültünk, igen, de nem nyomaszthatja ez a mindennapjainkat, örülünk, hogy lett ingatlanunk és van munkánk, mert élhetnénk albérletben is konyhai kisegítőként dolgozva egész életünkben. De nem lehet mindig ezen filózmi.

aug. 4. 06:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!