Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Gázóra leolvasó bejöhet...

Gázóra leolvasó bejöhet engedély nélkül?

Figyelt kérdés
Örököltem egy házat, 200 km-re tőlünk, zárva minden, gázóra hátul van a kertben, kapu zárva. Valahogy leolvasta az órát, mert stimmel teljesen azzal amit kiszámláztak és benne is van a számlában hogy leolvasás alapján. Ilyet hogy lehet? Engedély nélkül bemászik vagy mi?
2023. nov. 5. 15:15
1 2 3 4
 31/38 A kérdező kommentje:

Hát azon vagyok, mert ez nagyon kellemetlen. Nem is a gázóra leolvasóról szól már ez, bár az is megér egy misét, mert zárt kapun át nem mennék be hanem minimum telefonálnék, akkor is ha egy szomszéd vagy valaki odarohan hogy beenged és nem tudok erről..legalábbis felénk így működik.

Amúgy ha van kulcs nálam, ami másé, és új tulaja lesz a háznak, nyilván visszaadom, vagy legalább a minimum hogy nem járkálok engedély nélkül oda be. Annak írok aki szerint örüljek neki hogy valaki beengedi.

Tudom én magamnak intézni a dolgaim, le lehet fotózni magadnak és beküldeni nekik, vagy lehet időpontot egyeztetni velük leolvasásra, vagy kiszámláznak becsült állást, semmi szükség másnak intézkedni helyettem. Járok oda amúgy is rendszeresen, majd intéztem volna én magamnak.

Én a saját szomszédjaimmal jó viszonyban vagyok a saját házamnál, nagyon is, de eszünkbe nem jutna egymáshoz random bejárkálni, csöngetni/telón átszólni szoktunk, nem bejárkálunk engedély nélkül.

Szóval ezt meg pláne nem értem, hogy valaki hogy gondolja ezt, legyen bárki.

Az biztos hogy eltűnt egy hatalmas tele zsák dió, illetve 200e ft is, mert édesapám velem vetette fel, beraktam neki a konyhai tálaló szekrénybe, majd 2 nap múlva meghalt, mentem oda pár nap múlva újra, és a pénz nem volt ott ahova tettem és máshol se, pedig ágyban feküdt már meg a házban járkált csak, nem hiszem hogy elköltötte, már ezt is furcsállottam de nyilván nem ez volt a legfontosabb..nem kerestem (nyilván oda is adhatta valakinek, de minek adta volna..)

Szóval érdekes azért..

2023. nov. 6. 07:19
 32/38 anonim ***** válasza:
100%
NEkem az az érdekes, mennyi új dolgot tudsz idöközben még kitalálni!
2023. nov. 6. 08:22
 33/38 A kérdező kommentje:
Mégis mit? Mi értelme lenne egy névtelen oldalon egy semmit se érő sztorit kitalálni, nem értem...Nyilván most rakom össze a képet sok dologgal kapcsolatban...
2023. nov. 6. 08:25
 34/38 anonim ***** válasza:
100%

#33: "Mi értelme lenne egy névtelen oldalon egy semmit se érő sztorit kitalálni"

Úgy látom keveset lógsz ezen az oldalon :-D Ha lesz valami fejlemény mindenképp írd meg azt is, kíváncsi vagyok!

2023. nov. 6. 11:08
 35/38 A kérdező kommentje:

Rendben, várom a választ a Tigáztól vagy MVM vagy mik már ők.

Hétvégén meg megyek és minden kapura láncot rakok lakattal, úgyhogy aki eddig oda járt nem fog.

2023. nov. 7. 07:34
 36/38 A kérdező kommentje:

Sajnos egyik szomszéd szefós, és gyanús nekem hogy neki van kulcsa, bár nem hiszem hogy a szüleim anno neki adtak volna, de nem voltak rosszban, de tudták ők is hogy nem ép agyilag,de ki tudja.. kérdeztem már tőle azt mondta nincs, de mivel nem 100as szegény lehet letagadja..az hiányzik pont hogy ilyen járkáljon oda azt beenged bárkit...

Egy valakinek volt kulcsa, arról tudtam is, mondták a szüleim, de az a temetésen magától odaadta vissza nekem.

Más ötletem sincs mint az a szomszéd. Rokonok nincsenek ott az biztos a környéken sem.

Majd lecseréltetem a zárat, csak egy eladás alatt álló házzal nem akartam már ezzel vesződni, lehet elég lesz a láncolás, meg mindent behordok a hétvégén a házba, ami csak érték a garázsból, a ház már úgyis üres , kocsit motrokat hétvégén megveszik, azért is megyek, rengeteg Stihl cucc van a garázsban, fűkasza, motoros fűrész, stb én vagyok hülye hogy azokat eddig se raktam már be a házba legalább. Elhozni nem akarom mert kell ott amíg nem kel el a ház.

2023. nov. 7. 07:50
 37/38 anonim ***** válasza:
100%
#36: Egyébként a gázóra leolvasó nem fog rá emlékezni, hogy hetekkel azelőtt a sok település sokszáz címe közül melyiket hogy olvasta le, ki engedte be. Fogsz kapni egy semmitmondó lerázó választ, amely szerint a munkatársaik mindig a szabályoknak megfelelően járnak el. Ha panaszt kívánsz tenni fordulj a legközelebbi sóhivatalba.
2023. nov. 7. 09:15
 38/38 A kérdező kommentje:
Kb igen. Marad a láncolás :D
2023. nov. 8. 09:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!