Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Két gyerek egy szobában?...

Két gyerek egy szobában? Ennyit javultak a lakáskörülmények 10 év alatt?

Figyelt kérdés

Feltettem egy kérdést nemrég, amiben nem is az volt a kérdés lényege, hogy kinek mi a véleménye a két gyerek egy szobában témáról, sőt kiemeltem, hogy nem érdekel, de a válaszadók többsége képtelen uralkodni magán és alsó putristílusban oszt ki, hogy menjek vissza anyukám hátsó felébe kb. hogy kínozni merem a gyerekeket, meg tönkreteszem a lelki világukat ilyesmi, mert nincs külön szobájuk már három évesen.

https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__anyos-ap..

Kíváncsiságból rákerestem néhány régi kérdésre ebben a témában. És ott a válaszolók sokkal nagyobb része teljesen elfogadhatónak tartja, hogy kicsik együtt lakjanak, de olyan is akadt, aki azt mondta, hogy tizenévesen, sőt végig is jól megvoltak. Meg nem is övezte a kérdés feltevését olyan szintű kiosztás meg felháborodás, mint az én kérdésemben.

https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgy..

https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak..

A kérdésem az lenne, hogy tényleg ennyit javultak kb. 10 év alatt a lakáskörülmények kishazánkban, hogy már őrültnek kell tartani, aki egy szobába akarja rakni a két gyerekét? Itt mindenkinek csak úgy van 80-100 vagy még több milliója egy nagy lakásra/családi házra? Vagy havi több százezre a bérlésre?

2023. márc. 3. 10:27
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
25%
eleve nem értem, hogy minek kell mindenáron annyi kölyköt szülni, amiről nem tudsz gondoskodni? ha kettőnek van hely, kettőt szülj, minek egy harmadik meg egy negyedik csak azért, hogy utána mindenből csak sokkal kevesebbet kaphassanak mert osztozni kell?
2023. márc. 3. 11:01
 12/30 anonim ***** válasza:
78%

Két gyerek egy szoba egy ideig jó. Nálunk is ez van, az idősebb tinikorára elköltözünk, lesz sajátjuk.

Nálatok viszont nem ez van. Nálatok egy kis lyukban vagy te

+ hamarosan a két gyerek. Ez így már eléggé más, mert egyáltalán semmilyen gyerekszoba nincs, vagy privát szféra a gyerekeknek.

2023. márc. 3. 11:10
 13/30 anonim válasza:
81%

Kisgyerekek szeretik a kozos szobat, nekunk is az volt a tesommal, aztan tini kortol en mar igenyeltem a kulon szobat, szerencsere anyukamek at tudtak alakitani a hazat hozza, a volt konyhank lett a tesom szobaja, a hazhoz meg epitett apukam egy kissebb konyhat, igy jo volt.

Nekem egy gyerekem van, de ha lenne ketto, ugyanigy volnek vele, hogy legkesobb 12-13 eves korban kulon szobajuk lenne.

2023. márc. 3. 11:12
 14/30 A kérdező kommentje:

10

Miért szörnyű a linkelt kérdés? Én írtam ki. Hogy ezzel uszítja a gyerekemet, vagy hogy ezt feltételezem róla?

Azért érdekes, hogy a válaszadók elkezdték levezetni, hogy igaza van, és akkor már nem is bunkó, meg "jogosan" szól be.

2023. márc. 3. 11:12
 15/30 A kérdező kommentje:

12

Ez csak átmeneti, majd ha a kicsi is kb. 1 éves lesz, addigra lesz normálisan kialakított gyerekszoba meg átalakított nappali nekünk. Most még nincs igénye privátszférára a nagynak se. Sőt, ott tartunk, hogy még háttal se aludhatok neki, csak akkor fordulhatok meg, ha alszik már.

2023. márc. 3. 11:25
 16/30 anonim ***** válasza:
70%

10es vagyok.

Az a szörnyű a kérdésben, hogy az összes ilyen kis piszlicsáré anyós beszólást kiírjátok a Gyakorira. Nem te vagy az egyetlen, sokan csinálják. Az ilyenekben nem lehet igazságot tenni, csak arra szokott kimenni, hogy vadidegenekkel habzó szájjal szidd anyóst.

Ez most nem jött össze, téged szidtak a vadidegenek, ami természetes, hogy rosszul esik, de aki ide ilyesmit kiír, annak ezzel számolnia kell.

2023. márc. 3. 11:32
 17/30 anonim ***** válasza:
79%
Nekem sose volt különszobám. Jó az mondjuk kicsit zavaró volt, de azért közel se annyira, hogy lelki sérült legyek 😂 mert azért itt ugy adják elő általában. Biztos attól is függ hogy milyen testvérek. Pont a férjemmel beszéltük múltkor, hogy mi egy régi kádárkockát vettünk, és ahhoz hogy az egyik szobát megfelezzük kicsi de igy meg közös szobájuk lesz egyenlőre majd. Én nem fogom benyomni egy ágy méretű 6 nm félszobába a gyereket akinek még térre és helyre van igénye csak, hogy külön intim szférája legyen 3 évesen 🤦‍♀️ ennél már csak az jobb mikor azt ecsetelte nekem egy anyuka, hogy ő nem szól a gyerekére szóljak én, mert attól sérül a lelke🤦‍♀️ én ezeket inkább meg se hallgatom. Itt rengeteg amugyis a rossz indulat és első körben azt felejtik el, hogy nem mindenki olyan mint ők és a gyerekek se egyformák. Van aki kimondottan szeret közös szobába lenni a tesojával.
2023. márc. 3. 12:07
 18/30 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem sem ördögtől való a közös szoba, amíg kicsik a gyerekek, de egy bizonyos életkor után már igenis kell nekik a külön szoba, ha egy mód van rá. Nem állítom persze, hogy nincs kivétel, előfordul, hogy két testvér kamaszként is jól megvan együtt, de ez sokkal ritkább. Mi kamaszkorunkig voltunk a tesómmal egy szobában, akkor már nagyon vártuk, hogy külön költözhessünk és legyen privát szféránk. Tesóm gyerekei most 10 és 8 évesek, közös szobájuk van, de közben ott van a másik szoba, ahová majd egyikük átköltözhet, és amint igénylik, meg is fog történni.

Egyébként kérdező, a linkelt kérdésben sehol nem írtad, hogy lesz kialakított gyerekszoba később, te meg átköltözöl a férjedhez a nappaliba. Ha írod, nem kapsz annyi neked nem tetsző reakciót.

2023. márc. 3. 12:12
 19/30 anonim ***** válasza:
82%

De nálatok nem erről van szó abban a kérdésben, hanem arról, hogy te meg lassan 2kicsi lesztek egy kisszobában, a férjed a nappaliban, mindezt 50nm-en... Ami nagyon nagyon kicsi.

De ha megengedsz egy tanácsot: a gyereket kezdje el lassan az apuka altatni, pláne ha ennyire ragaszkodik ahoz, hogy elfordulni se tudsz tőle, mert lassan elfogsz menni napokra! Amúgy is megvisel egy kisgyereket amikor a tesó születik és az anyja elmegy napokra, nálatok ez fokozott lesz, ha nem szoktatjátok hozzá, hogy az apja (is) altatja.

2023. márc. 3. 12:21
 20/30 anonim ***** válasza:
91%
Nem azzal volt a baja a linkelt kérdésben a válaszolóknak, hogy két kisgyerek közös szobában lesz, te is tudod. Azzal volt a gondjuk, hogy 2 gyerek és te lesztek egy közös szobában, míg apuka külön van egyedül, egy mindössze 50 nm-es pici lakásban. Egy szóval sem mondtad ott, hogy lenne szándékotok ezen változtatni (szerintem itt is csak azért, mert a legtöbben leírták, hogy ideig-órig elmegy, de nem örökre).
2023. márc. 3. 12:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!