Két gyerek egy szobában? Ennyit javultak a lakáskörülmények 10 év alatt?
Feltettem egy kérdést nemrég, amiben nem is az volt a kérdés lényege, hogy kinek mi a véleménye a két gyerek egy szobában témáról, sőt kiemeltem, hogy nem érdekel, de a válaszadók többsége képtelen uralkodni magán és alsó putristílusban oszt ki, hogy menjek vissza anyukám hátsó felébe kb. hogy kínozni merem a gyerekeket, meg tönkreteszem a lelki világukat ilyesmi, mert nincs külön szobájuk már három évesen.
https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__anyos-ap..
Kíváncsiságból rákerestem néhány régi kérdésre ebben a témában. És ott a válaszolók sokkal nagyobb része teljesen elfogadhatónak tartja, hogy kicsik együtt lakjanak, de olyan is akadt, aki azt mondta, hogy tizenévesen, sőt végig is jól megvoltak. Meg nem is övezte a kérdés feltevését olyan szintű kiosztás meg felháborodás, mint az én kérdésemben.
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgy..
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak..
A kérdésem az lenne, hogy tényleg ennyit javultak kb. 10 év alatt a lakáskörülmények kishazánkban, hogy már őrültnek kell tartani, aki egy szobába akarja rakni a két gyerekét? Itt mindenkinek csak úgy van 80-100 vagy még több milliója egy nagy lakásra/családi házra? Vagy havi több százezre a bérlésre?
Két gyerek egy szoba egy ideig jó. Nálunk is ez van, az idősebb tinikorára elköltözünk, lesz sajátjuk.
Nálatok viszont nem ez van. Nálatok egy kis lyukban vagy te
+ hamarosan a két gyerek. Ez így már eléggé más, mert egyáltalán semmilyen gyerekszoba nincs, vagy privát szféra a gyerekeknek.
Kisgyerekek szeretik a kozos szobat, nekunk is az volt a tesommal, aztan tini kortol en mar igenyeltem a kulon szobat, szerencsere anyukamek at tudtak alakitani a hazat hozza, a volt konyhank lett a tesom szobaja, a hazhoz meg epitett apukam egy kissebb konyhat, igy jo volt.
Nekem egy gyerekem van, de ha lenne ketto, ugyanigy volnek vele, hogy legkesobb 12-13 eves korban kulon szobajuk lenne.
10
Miért szörnyű a linkelt kérdés? Én írtam ki. Hogy ezzel uszítja a gyerekemet, vagy hogy ezt feltételezem róla?
Azért érdekes, hogy a válaszadók elkezdték levezetni, hogy igaza van, és akkor már nem is bunkó, meg "jogosan" szól be.
12
Ez csak átmeneti, majd ha a kicsi is kb. 1 éves lesz, addigra lesz normálisan kialakított gyerekszoba meg átalakított nappali nekünk. Most még nincs igénye privátszférára a nagynak se. Sőt, ott tartunk, hogy még háttal se aludhatok neki, csak akkor fordulhatok meg, ha alszik már.
10es vagyok.
Az a szörnyű a kérdésben, hogy az összes ilyen kis piszlicsáré anyós beszólást kiírjátok a Gyakorira. Nem te vagy az egyetlen, sokan csinálják. Az ilyenekben nem lehet igazságot tenni, csak arra szokott kimenni, hogy vadidegenekkel habzó szájjal szidd anyóst.
Ez most nem jött össze, téged szidtak a vadidegenek, ami természetes, hogy rosszul esik, de aki ide ilyesmit kiír, annak ezzel számolnia kell.
Szerintem sem ördögtől való a közös szoba, amíg kicsik a gyerekek, de egy bizonyos életkor után már igenis kell nekik a külön szoba, ha egy mód van rá. Nem állítom persze, hogy nincs kivétel, előfordul, hogy két testvér kamaszként is jól megvan együtt, de ez sokkal ritkább. Mi kamaszkorunkig voltunk a tesómmal egy szobában, akkor már nagyon vártuk, hogy külön költözhessünk és legyen privát szféránk. Tesóm gyerekei most 10 és 8 évesek, közös szobájuk van, de közben ott van a másik szoba, ahová majd egyikük átköltözhet, és amint igénylik, meg is fog történni.
Egyébként kérdező, a linkelt kérdésben sehol nem írtad, hogy lesz kialakított gyerekszoba később, te meg átköltözöl a férjedhez a nappaliba. Ha írod, nem kapsz annyi neked nem tetsző reakciót.
De nálatok nem erről van szó abban a kérdésben, hanem arról, hogy te meg lassan 2kicsi lesztek egy kisszobában, a férjed a nappaliban, mindezt 50nm-en... Ami nagyon nagyon kicsi.
De ha megengedsz egy tanácsot: a gyereket kezdje el lassan az apuka altatni, pláne ha ennyire ragaszkodik ahoz, hogy elfordulni se tudsz tőle, mert lassan elfogsz menni napokra! Amúgy is megvisel egy kisgyereket amikor a tesó születik és az anyja elmegy napokra, nálatok ez fokozott lesz, ha nem szoktatjátok hozzá, hogy az apja (is) altatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!