Mennyire elfogadott, hogy a 7 éves gyerek nem eszik gyümölcsöt?
Nekem elfogadhatatlan lenne.
És mit eszik meg?
Nehogy azt mondd, hogy csokit, cukrot, sült krumplit, hamburgert!
Alma palacsinta? (Reszelt almából) répa-keksz golyók? Gyümölcsös süti, pl muffin? Turmix? Gyümölcspép? Frissen facsart gyümölcs? Banánt sem eszi? Semmit?
Nem találkoztam még olyan gyerekkel, aki minimum 1 gyümölcsöt ne enne meg így, vagy úgy. Én úgy gondolom, az egészséges táplálkozás részeként azért benne kellene lennie az étrendben.
2es válaszoló kérdései jogosak, befolyásolja az egészségét ez, vagy ellensúlyozva van a vitaminbevitel?
Ez fura, mert a legtöbb gyümölcs édes, elég kevés ember nem szereti.
Az én fiam is elég válogatós. Alma, körte, banán, mást nem eszik meg, de ezekből azért minden nap adok neki.
Zöldséget eszik?
A férjem és anyósom sem szerették a gyümölcsöket, 1-1 kivétellel.
Közben kiderült, hogy amúgy a férjem mellettem megszerette őket, most, hogy nem túlérett gyümölcsöt kap, nem tudom milyet ehetett előtte.
Esetleg próbáld meg nyáron, akkor finomabbak vannak. Télen én pl. nem tudom megenni a paradicsomokat, mert mind föld ízű.
És ha én azt mondom, hogy elfogadhatatlan, akkor lenyomod a torkán?
Az öcsém is ilyen volt. Babaként még megette, de legkésőbb 1-2 éves korától nem. Nyers zöldséget sem. Felnőtt így is, kamaszkorában élsportoló volt, országos bajnok évekig az idősebbek között is. Már a 30-as éveiben van, szerintem zöldséget már eszik, de gyümölcsöt azóta sem.
A szüleime lég sokat pörögtek ezen annak idején, de nem tudtak vele mit kezdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!