Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire normális vagy elfogad...

Mennyire normális vagy elfogadott ha egy 4,5éves hisztizik?

Figyelt kérdés
Ha nem engedek meg neku valamit akkor hisztizik persze nem mindig.ha este 9kor nem nézhet mesét akkor üvölt ,csap.mit csináljak vele?hogyan kezeljem a hisztiket?
2016. nov. 22. 14:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
74%
Eddig hogyan kezelted?
2016. nov. 22. 14:19
 2/11 A kérdező kommentje:
Próbáltam elbeszélgetni vele hogy mi helyes és mi nem a viselkedésében.próbáltam szépen,emelt hangon.... ha megüt akkor rácsapok a fenekére(és ettől még mérgesebb lesz) és elnondom hogy ezt nem szabad.az oviban nagyon jo gyerek nincs rá semmi panasz az ovonénik ezt mondták
2016. nov. 22. 14:48
 3/11 anonim ***** válasza:
46%

Talán nem csapkodni kéne meg megemelni a hangod, ezekre ő is hasonlóan fog reagálni... ilyenkor tapasztalataim szerint éppen az a titok, hogy a lehető leghiggadtabban kell hozzáállni, és éreztetni vele, hogy a hisztivel pont az ellenkezőjét fogja elérni. Anno a szüleim is ezt alkalmazták és én is az enyémmel, hogy ha valamit akar a gyerkőc, akkor mondja, kompromisszumot kötünk, ha viszont nem hajlandó rá, és csak hisztizik akkor bukta az esélyt rá, hogy mondjuk tíz percet még tévézhessen. Hamar megértik, hogy jobban járnak, ha nem műsoroznak.

Én azert egyébként azt is szamba vennem, hogy nem azert csinálja-e, hogy több figyelemhez jusson. Illetve az ilyen kicsik még nem tudják féken tartani az érzelmeiket és az indulataikat, sem megfogalmazni azokat, úgyhogy átgodolnám a helyedben, hogy miért csak otthon csinálja ezt. Lehet féltékeny, valami sérelem érte, unatkozik, fél valamitől.

2016. nov. 22. 14:56
 4/11 anonim ***** válasza:
17%
Nem elfogadható. Egy 4,5 évesnek már lehetne több esze.
2016. nov. 22. 15:30
 5/11 A kérdező kommentje:
Nem csapkodom állandóan.jó hogy már nem azt írod nekem hogy ütöm verem.az a helyzet hogy rengeteg figyelmet kap,mesét olvasok neki,leülök vele játszani,játszótérre megyünk.....szóval figyelmet kap rendesen
2016. nov. 22. 16:04
 6/11 anonim ***** válasza:
30%
Szerintem normális összeszedett választ kaptál tőlem, mellesleg te írtad, hogy probaltad erőszakosan is megoldani a problémát, akkor meg ne hisztizzél már, hogy mertem rá reagálni!
2016. nov. 22. 16:34
 7/11 A kérdező kommentje:
Neked mi az erőszak?az hogy a fenekére csapok?
2016. nov. 22. 16:46
 8/11 anonim ***** válasza:
26%
Igen, nekem az. Én nem tartom ezt helyes magatartásnak, de te úgy ütlegeled a gyereked, ahogy akarod. Csak ugy feltettél egy kérdést egy nyilvános fórumon, ennek pedig az a következménye, hogy jönnek rá válaszok. Olyanok is, amik esetleg nem tetszenek. De valójában ugy gondolom, azert akadtal ki erre ennyire, mert valahol te is érzed, hogy ez így nincs rendben. Az ember követhet el hibát, én csak azt mondtam, hogy azzal éppen az ellenkezőjét éred el, ami viszont ha tetszik ha nem, így is van
2016. nov. 22. 17:07
 9/11 A kérdező kommentje:
Ütlegelem a gyerekem?? Aha..... szerintem jobban jársz ha inkább nem írom le rólad a véleményemet
2016. nov. 22. 18:18
 10/11 anonim ***** válasza:
43%

Mennyire normális vagy elfogadott ha egy 4,5éves gyerek ANYJA a gyakorikérdések oldalon olvasott válaszon hisztizik?

Ha neked szabad, akkor neki miért nem?

2016. nov. 22. 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!