Na most akkor mi a normális, az elfogadott és mi nem?
Tudom, hogy minden baba más ütemben fejlődik, nem egyszerre jönnek a fogak, egyik már jár a másik még nem, de ahogy olvasgatom itt, az az érzésem támad, hogy az én gyerekem mégis csak le van maradva....
1 éves lesz 2 hét múlva. Önállóan még nem tud járni, csak a bútorokba kapaszkodva lépeget. Nem beszél, nem mutogat és nem ismeri fel az állatokat, színeket, stb. Nem adja oda amit kérek, ne is érti. Integet és tapsolni tud.
Reggelire és vacsorára még mindig tápszert kap és nem vajas kenyeret vagy virslit.
Ez gond? Vagy a 6 fogával ami van, már rendesen kéne ennie? Csak mert itt olvasom, hogy sok anyuka írta, hogy ennyi idősen vagy még korábban a babáik már ilyen dolgokat csinálnak.
A beszédnél most az az álláspont, hogy ha két és fél, három éves koráig nem szólal meg, akkor kell elvinni különböző vizsgálatokra (fiú gyermekeknél lehet az autizmus jele a beszéd elmaradása).
Az étkezés szerintem inkább attól függ, hogy mikortól kezdted a hozzátáplálást, meddig szoptattad anyatejjel stb. Illetve a kenyér és virsli evésnél még az is szempont, hogy mióta kap a gyerek glutén tartalmú ételt, melyik "trendet" követi az anyuka: a fél évest vagy az egy évest.
Egyébként pedig (bár sokan annak tekintik) ez nem verseny :)
Hát én nem adnék egy se virslit sem párizsit, mert tele van nitráttal és sóval és egyéb nyalánkságokkal. a tápszerrel jobban jár.
Szerintem nincs elkésve.
Kislányom 27-én lesz egy éves. Én tápszert adok neki reggelire , vacsorára. Persze kóstolgat már szinte mindent.
Neki 5 foga van, nem gondolom hogy már ugyanazt kéne mindig ennie mint amit mi eszünk. Én a hozzátáplálásban is végig "óvatos" voltam.
Ő is csak kapaszkodva lépeget...
Szia!
Kisfiam 3-án lesz egy éves. Reggelire, vacsira tápszer, kiflicsücsköt, kenyérhéjat kb két hete majszol, de nem rendes adagot eszik. Eszem ágába nincs neki virslit adni, meg párizsit.
Kapaszkodva lépeget ő is, nem jár önállóan, nem si áll meg, ha elengedném a kezét, csak 5 mp-ig. Nem mutogat semmire, nem tapsol, csak az én kezemmel, pápát 1 hete int. Az állatokkal nem tudom mi a helyzet, nézegeti a könyvet, de, hogy felismeri-e azt nem tudom.
Szóval ne aggódj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!