Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Berelni lakast vagy sajat...

Berelni lakast vagy sajat lakast venni?

Figyelt kérdés
Melyik a jobb?
2023. febr. 25. 06:18
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
89%
Saját
2023. febr. 25. 06:29
 2/34 anonim ***** válasza:
89%
saját
2023. febr. 25. 06:52
 3/34 NTBS ***** válasza:
87%
Saját.
2023. febr. 25. 07:08
 4/34 anonim ***** válasza:
100%

Mo.-on még nem alakult ki a bérlői kultúra.

Béreltem már, de laktam társasházban saját lakásban is. A kettő rossz kozül inkább a saját.

2023. febr. 25. 07:27
 5/34 anonim ***** válasza:
100%
Élethelyzet függő. Mi 3 éve vettük meg a saját lakásunkat. 1,5 szoba, számunkra tökéletesen környéken, tökéletes állapotban, elég sok hitellel. Tavaly megszületett a fiunk, és bármennyire is úgy terveztük, hogy itt fogunk lakni 6-8 évig (reményeink szerint akkor már 2 gyerekkel), rá kellett jönnünk, hogy már hármunknak is pici. Főleg, hogy a férjem HO-ban egész nap otthon van. Most albérletben lakunk (pár utcával a saját mellett), két lakásunk kiadva, így most nullszaldón vagyunk. A hitelt és a megtakarítást ugyanúgy fizetjük, így remélem, marad a terv, hogy pár éven belül saját nagyobb lakásba tudunk költözni.
2023. febr. 25. 07:31
 6/34 A kérdező kommentje:

Akkor leirom a sajat esetemet.

Van osszesen 15 millio ft-om allampapirokban. Falun egyaltalan nem akarok hazat venni, csak Pest megye erdekel. De ott az ingatlanarak 40- 50 millok ami lakhato es nem kell felujitani. De nincs kedvem 30 millios hitelt a nyakamba venni plusz kamatokat fizetni... 33 eves vagyok es szeretnek mar egyedul lakni....

Keresek annyit, hogy ehhez a 15 millio ft-hoz ne kelljen hozzanyulni es a fizetesembol tudnam fedezni az alberletet es egyeb fizetnivalokat.

Ezert is kerdeztem, hogy sajat ingatlsn ami majd egyszer az enyem lesz, de nem mostansag es 0 ft-om lenne, vagy alberlet sosem lesz az enyem, de megmardna a penzem?

Na melyik?

2023. febr. 25. 07:34
 7/34 anonim ***** válasza:
100%
Nagyjàból ugyanabban a cipőben jàrok mint te, korban is ugyanott jàrunk. Èn most 35 milla környèkèn igyekszem elcsìpni egy garzont ami nem túl egèrlyuk, vagy pusztulat ès marad a hitel. Igaz 15-20èv de kizàrólag fix kamattal ès egy idő utàn inflàlódik majd a törlesztő rèszlet, míg az albèrletnèl nőni fog a bèrleti díj, folyton ki vagy szolgàltatva a tulajnak, plusz az önerőd is egyre kevesebbet èr, mèg akkor is ha be van fektetve.
2023. febr. 25. 08:18
 8/34 A kérdező kommentje:
Akkor mi a megoldas??
2023. febr. 25. 08:25
 9/34 anonim ***** válasza:
81%

Teljesen más szemszögből közelítem a kérdést:

A jelenlegi nyugdíjrendszert 2030-35 között módosítani kell! Ezt az okosok régen tudják, mert ekkor "fogy el" a dolgozói réteg. Jelenleg, ha egész életetben be voltál jelentve, és az évek folyaman arányaiban hasonlóan kerestél akkor az utolsó éves bruttó béred ~80%-át kapod. (több ismerősöm ment nyugdíjba utóbbi 2 évben).

A görögöknél néhány éve omlott össze a nyugdíj rendszerük és ~48%-ra csökkentették az átlag nyugdíjat!

Nekem és neked is van még kb 30-35 évünk a nyugdíjig, és semmi garancia nincs arra, hogy 30-35 év múlva ismét a jelenlegi számolási rendszert fogják alkalmazni.

Nyugdíjas korára a legtöbb ember kifizeti a hiteleit. Jelenleg sokan még így sem tudják fizetni a rezsit, és fáznak, éheznek. Mi lenne, ha még albérlet is lennének?

Nekem az átlag bruttó 1 milliós fizumból 480-at ha megkapnák most tudnám tartani az élet színvonalamat. Ha csak 600 bruttó lenne a béren 300 nettóval nyomorognák egy albérletben.

Nekem már saját lakásom van fix hitellel. 60 éves koromra ki is fizetem.

Ha folytatódik a tendencia, akkora mostani hitelem már 10 év múlva is vicces összegnek fog tűnni.

2023. febr. 25. 09:15
 10/34 anonim ***** válasza:
100%

vagy alberlet sosem lesz az enyem, de megmardna a penzem?

Hitelt kifizeted 20-30 ev alatt.

Alberletet azutan a 20-30 ev utan is kellene fizetned.

Szoval melyik is visz el tobb penzt hosszutavon?

2023. febr. 25. 09:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!