Berelni lakast vagy sajat lakast venni?
Mo.-on még nem alakult ki a bérlői kultúra.
Béreltem már, de laktam társasházban saját lakásban is. A kettő rossz kozül inkább a saját.
Akkor leirom a sajat esetemet.
Van osszesen 15 millio ft-om allampapirokban. Falun egyaltalan nem akarok hazat venni, csak Pest megye erdekel. De ott az ingatlanarak 40- 50 millok ami lakhato es nem kell felujitani. De nincs kedvem 30 millios hitelt a nyakamba venni plusz kamatokat fizetni... 33 eves vagyok es szeretnek mar egyedul lakni....
Keresek annyit, hogy ehhez a 15 millio ft-hoz ne kelljen hozzanyulni es a fizetesembol tudnam fedezni az alberletet es egyeb fizetnivalokat.
Ezert is kerdeztem, hogy sajat ingatlsn ami majd egyszer az enyem lesz, de nem mostansag es 0 ft-om lenne, vagy alberlet sosem lesz az enyem, de megmardna a penzem?
Na melyik?
Teljesen más szemszögből közelítem a kérdést:
A jelenlegi nyugdíjrendszert 2030-35 között módosítani kell! Ezt az okosok régen tudják, mert ekkor "fogy el" a dolgozói réteg. Jelenleg, ha egész életetben be voltál jelentve, és az évek folyaman arányaiban hasonlóan kerestél akkor az utolsó éves bruttó béred ~80%-át kapod. (több ismerősöm ment nyugdíjba utóbbi 2 évben).
A görögöknél néhány éve omlott össze a nyugdíj rendszerük és ~48%-ra csökkentették az átlag nyugdíjat!
Nekem és neked is van még kb 30-35 évünk a nyugdíjig, és semmi garancia nincs arra, hogy 30-35 év múlva ismét a jelenlegi számolási rendszert fogják alkalmazni.
Nyugdíjas korára a legtöbb ember kifizeti a hiteleit. Jelenleg sokan még így sem tudják fizetni a rezsit, és fáznak, éheznek. Mi lenne, ha még albérlet is lennének?
Nekem az átlag bruttó 1 milliós fizumból 480-at ha megkapnák most tudnám tartani az élet színvonalamat. Ha csak 600 bruttó lenne a béren 300 nettóval nyomorognák egy albérletben.
Nekem már saját lakásom van fix hitellel. 60 éves koromra ki is fizetem.
Ha folytatódik a tendencia, akkora mostani hitelem már 10 év múlva is vicces összegnek fog tűnni.
vagy alberlet sosem lesz az enyem, de megmardna a penzem?
Hitelt kifizeted 20-30 ev alatt.
Alberletet azutan a 20-30 ev utan is kellene fizetned.
Szoval melyik is visz el tobb penzt hosszutavon?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!