Aki lakásban él az hol tárolja a dolgait?
Lakásban hol tárolod a biciklit, szerszámokat, karácsonyi dekoráciot, régi dolgokat amiktől nem akarsz megválni?
Hova rakod a mélyhűtőt, befőtteket, 1-2 zsugor ásványvizet meg olyan dolgokat amik sok helyet foglalnak?
Házban nőttem fel és a padláson tudtunk tárolni mindent, de a paneleknek csak közös tárolojuk van ami nem biztonságos. A szomszéd lelophatja a biciklidről a lampákat vagy valamit nekiüt, el is tud lopni dolgokat.
Arrol nem is beszélve hogy ha van egy robogód akkor azt hol tárolod. Láttam olyat aki betolta a lepcsőházba de ezt nem engedik és ha emeletenként 1 családnak lenne egy robogó akkor nem férne el mindenkié. Az utcan nincs biztonságban és télen meg csak nem hagyná ki az ember az utcán hogy lepje a hó. Garazs nem mindenkinek van.
Én a házamnál csináltam tárolót az udvarra, amolyan fészer szerűség amin van zár, igy mindent tudok ott tárolni aminek nem árt a fagy. Ha lakásban laknék akkor nem tudnám hova tenni a bőröndöket, karácsonyi, diszeket, műfenyőt, szerszámokat, stb.
Ja, és egy cicám is van.:)
Mindent meg lehet oldani.:) (Na jó, robogót azért nem cipelnék fel..)
Korábban ennél nagyobb lakásokban laktam, ahol volt erkély és lift. Ott az erkélyen vagy a hallban (ami egy ablaktalan középső helység) tartottam. A szerszám-féleségeket és egyéb "limlomokat") is az erkélyen, dobozban. A konyha volt akkora, hogy egy zsugor víz elférjen valamelyik sarokban.
Földszinti lakásban meg volt nagy előszoba és sok beépített szekrény, minden elfért.
"Aki viszont panelban lakik az nem tudja a szobaba bevinni a kitolos letrakat, csempevago , vizmertekeket, stb."
Nyilván nem tudja, ugyanúgy ahogy egy esztergályos sem tudja az 5 tonnás gépét felvinni harmadikra, és az autószerelő sem a nappaliban állítja fel a csápos emelőt. Milyen meglepő, hogy egy vállalkozáshoz kell valamilyen szintű infrastruktúra, és nem lehet a panelben megoldani...
Nem kell egyébként műhelyt bérelni, tárolásra bőven elég egy lepukkant garázst kivenni egy külvárosi garázssoron, havi 25 ezerért.
(Bocsánat, a 12-nek az eleje lemaradt ):
Per pill egy 21 m2-es "garzonban" lakom, a harmadik emeleten (lift nincs). Két biciklim van (az egyik majdnem 20 kg..), mindkettőt itt tároltam ebben a hatalmas szobában pár hónapig (felváltva használtam őket, de minden nap)...
Biciklit a közös tárolóban, szerszámokat és karácsonyi dekort egy-egy dobozban a beépített szekrényben. Régi dolgaim, amiktől nem akarok megválni, nincsenek (ami nem kell már, azt kidobom/odaajándékozom/eladományozom stb., addott dologtól és állapottól függően). Robogóm és külön mélyhűtőm nincs. Befőtteket a kamra polcán, ásványvizet az egyik szoba egyik sarkában, ahol a szekrény meg a fal közé feltornyozom a zsugor vizeket, leborulni nincs is helyük, és nem is látszanak.
Én egyébként valamennyire megértem a problémádat kérdező, kicsit én is küzdök a helyhiánnyal, de ez inkább a konyhát érinti nálam. Úgyhogy hosszú távú tervem megvásárolni az előteret a társasháztól (az összes többi szinten alattam és felettem már megtették, és oda kitenni a hűtőszekrényt, mellé egy fagyasztószekrényt is, a konyhát meg átalakítanám jelentősen.
Sehova, ezeket mindig frissen kell(ene) venni. Ha nagy a lakás, akkor elfér, van, ahol lehet udvaron tárolni biciklit, stb.
Mi meg béreltünk majd amikor építettek, vettünk tárolókat, eleinte nagyon messzi, később a közelben. Azért egy 5 évünk ráment.
19: Már van olyan, hogy gumihotel.:)
Előtte a lakásban, erkélyen, kamrában, tárolóban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!