Lakásnál az ablaknál mitől penészesedhetett be újra ha meleg van a lakásban és folyamatosan megy a párátlanító is tehát a mérő szerint 21 celsius és 30-35% páratartalom van?
Új, műanyag ablak?
Gondolom, teljesen megszűnt a szellőzés.
Nem új
Kb 35 éves műanyag ablak vastag üveggel
Nagyon alacsony a paratartalom, neked lesz gondod belőle!
Hidegpont van azon a részen. Ezekhez az értékekhez, elég alacsony harmatpont tartozik.
Lehet, hogy magadabb a páratartalom, mint amit írtál. De ott már a hideget kellene megszüntetni
köszönöm, megfogadom a tanécsotok és gyakrabban szellőztetek.
azért furcsáltam a penészesedést, mert eddig reggel és este is 20-20 percet legalább szellőztettem ,kerezsthuzatoltam de még így is
Egy embernek a frisslevegő szükséglete óránként kb. 10-20köbméter. Egy átlagos szoba mondjuk 4x5méter, ez 20négyzetméter alapterület, magassága 2,70méter,tehát a térfogata 54köbméter. Ez azt jelenti hogy 2-3 óránként teljes légcsere kell. Vagyis önmagában kevés csak reggel és este 20perc.
Viszont a 20perc az egyébként időben soi.
Azt javaslom, 2-3 óránként 1perc kereszthuzatot csináljatok. Ez azért praktikus, mert a légcsere kereszthuzattal a leghatékonyabb, de az 1perc idő elég rövid ahhoz hogy a szoba és falai ne hűljenek ki.
Azt megjegyezném a 30-35% páratartalom rohadt alacsony és könnyen meg lehet benne betegedni.
Az egészséges tartomány 40-60% kellene legyen. Nálam általában 40-45% de még azt is eléggé száraznak érzem a levegőt és az a kellemesebb amikor mosok, teregetek és felmegy 55-60% közé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!