Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Más is így járt? /tüzifa...

Más is így járt? /tüzifa probléma/

Figyelt kérdés
Bemondták orrba szájba hogy mindenki kap fát, de szinte tudtam hogy ez lesz. Hívtam a legközelebbi erdészetet és már október elején azt mondták hogy lesz fa, de ne számítsak rá január előtt, inkább március-április környékén lesz meg az 5 köbméter fám amit rendeltem. Hát, ezzel jól ki vagyok segítve, mert semmi fa nincs itthon, máshol 7000 ft körül van mázsája. A kormány ezt is jól megoldotta. Csak azt nem értem miért nem lehet őket felelősségre vonni.
2022. okt. 13. 09:04
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
78%

Ember, te össze vissza beszélsz.

Megcáfolom a hülyeségeidet, erre csak személyeskedni tudsz.

A kérdésed miről szól?

100 ezres gázszámlát fizetni minden hónapban lesz pénz?

Hol kell százezreket fizetni a fuvarra?

Ha nincs gyereked, mire költöd a pénzed?

Mit vársz, hogy ingyen kapj 100 mázsa, 2 éve száradó fát?

2022. okt. 16. 10:21
 42/52 A kérdező kommentje:
Figyelj, 50 km, oda vissza 100... ki fog neked nagy fuvart 50 ezer alatt elvinni 100 kmre számolva? Te el vagy nagyon maradva. 1,5 kilométerről akartak nekem elhozni háztól faanyot 20 ezerbe. 2 4 méteres gerenda meg pár léc és ez 3 éve. Szerinted 10 mázsa 2 méteres rönköket ingyen elvisz neked maszek fuvaros? Nem tudom tényleg hol élsz vagy mi alapján gondolkodsz.
2022. okt. 16. 10:50
 43/52 A kérdező kommentje:
És különben is, arra nem gondoltál hogy a fát ki lehet szárítani? Van a fészerben sparhelt, begyújtom, a rezsóba berakom a fát és máris száraz. Ezt az öregektől hallottam, ők így szárítottâk a vizesfát.
2022. okt. 16. 10:52
 44/52 anonim ***** válasza:
78%

Akkor hajrá! Csináld!

Aki előre gondolkodik, nem ősszel vesz fát.

2022. okt. 16. 11:49
 45/52 A kérdező kommentje:
Senki sem tudta tavaly hogy 7x-es ára lesz a gáznak. Nem lehetett előre gondolkodni.
2022. okt. 16. 12:18
 46/52 anonim ***** válasza:
100%
1729 köbméterig nincs hétszeres ára.
2022. okt. 16. 12:32
 47/52 anonim ***** válasza:
70%

Most igazából a fuvarozókkal van bajod, vagy csak sírhatnékod van, mert csóró vagy?

És hogy kinek vagy 300k megtakarítása? Minden, pénzügyileg egy egész kicsit megfontolt embernek.

2022. okt. 17. 07:18
 48/52 A kérdező kommentje:
Orbán miatt nem fogok fuvarost gazdagítani, ez a rezsicsökkentett tüzifás dolog is csak az ő köreiket gazdagítja. Én megfogom oldani a fát olcsóbban, ti meg fuvaroztassatok majd 400 ezerért megfontolt emberek. Sőt még kapzsi is a ti fajtátok, mert nem 5 köbmétert vesztek erdészettől hanem a kijáró 10-et. Még véletlenül se fordul meg a fejetekben hogy csak 5-öt rendeljetek, mert lehetne a másik 5 köbméter olyan családnak hagyni akiknek nagyobb szükségük van rá. Szerintem nektek tele már az udvar fával, de januárban rendeled a következő 10 köböt, nehogy befaggyon a seggetek. Az se baj hogy az idei fa nem lesz alkalmas tüzelésre ahogy írtad, de jobb ha az udvarodon van, az a biztos. Ilyen a magyar, kapzsi, magánakvaló. Ezzel be is fejeztem, személyeskedj tovább.
2022. okt. 17. 12:03
 49/52 anonim ***** válasza:
78%

Ki kezdte a szenélyeskedést?

Te!

Hogy oldod meg olcsóbban?

Elmész lopni?

7-8 ezres mázsa áron vett fa bem olcsóbb, mint ez.

A fának évek kellenek, hogy megszáradjon.

Most 30 ezer+fuvar. Jövőre ez könnyen lehet 40. Nyilván megveszem a maximális mennyiséget, ezzel is spórolok. Inkább fában álljon a pénz, mint forintban.

Te meg vedd 5 mázsánként a vizes fát, biztos jobban jársz, mint aki évekig szárítja.

2022. okt. 17. 15:28
 50/52 A kérdező kommentje:
Ugye hogy igazam van... bespórolsz fából, más meg nem tudja kihasználni ilyen bélpoklosok miatt a rezsicsökkentett fát, mert nem jut mindenkinek. Januárban megint te fogsz kapni, azokat veszik előre akik már hozzájutottak. Legalább lenne benned annyi emberség hogy megfelezed a rendelést, de te igazi magyar vagy, mindent magadnak.
2022. okt. 17. 16:52
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!