Más is így járt? /tüzifa probléma/
31/52 A kérdező kommentje:
Most hirtelen minden erdő erdőgazdasággá vált és eszetlenül vágják ki a fákat. A következő év nagy botránya ez lesz hogy kivágták a fákat és keresik a felelőst. A zöld pártok már kezdtek mocorogni ez ügyben.
#31: Az megint egy másik kérdés, hogy most le lesznek rabolva az erdők. Ez valószínűleg így lesz (Feltéve persze, ha lesz rá erőforrás, ahogy írtam). Én inkább azon aggódnék, hogy mennyivel emelkedik meg az engedély nélküli vágás, a barbár munka, természetkárosítás stb stb.
2022. okt. 14. 21:18
Olyan emberek mondanak véleményt, amiknek fogalmuk sincs a dologról.
Eddig gyenge 600 ezer köbméter igénylés jött a rezsicsökkentett tüzifára.
Hazánkban 13 millió köbméter fa termelődik egy évben. Ebből 6-7 milliót vágnak ki. Tehát az eddigi igény tízszeresét.
Amúgy hozzánk megjött, 20 napot sem kellett várni rá.
2022. okt. 16. 00:25
34/52 A kérdező kommentje:
Nálunk csak egy erdészetnél lehet igényelni, ami közelebb van de azt mondták április márciusra lesz belőle fa. A fuvar plusz 50 ezer. Szerintem sokkal könnyebb lett volna leszállítani az önkormányzatoknak, mert úgy kényelmesen el tudná hordani mindenki.
Igen, onnét gyerejáték lenne elhozni a 2 méteres rönköt.
Mindegy, hogy mikor jön meg, mert méptelenség vele fűteni idén.
2022. okt. 16. 08:42
36/52 A kérdező kommentje:
35, van fűrész, el lehet darabolni. Na most 2 méteres rönköket nem fillérekért fognak elszállítani. Itt a nagy segítség hogy rezsicsökkentett fa, de a hazaszállítás se gyerekjáték. Még maszek fuvaros se megy el érte 50 ezer alatt. Tehát így átgondolva a fűtésre készen árult tüzépi fa jobban megéri. Még a kocsi csomagtartójában is el lehet hordani 2 fuvarra pár mázsát.
Persze, 8500 forint egy mázsa.
A rezsicsökkentett meg kb 100 mázsa 363 500-ért.
500 ezerért szívesen összevágom és hasogatom neked.
2022. okt. 16. 09:12
38/52 A kérdező kommentje:
Örülök hogy a gyakoris válaszolók ennyire gazdagok hogy az 50-100 ezres fuvar is megéri nekik, a helyben kapható 7000 ft-os tüzifa helyett🙂 Nekem még 8 ezerért is megéri leugrani a 300 méterre lévő tüzépre fáért, de nincs is 8 ezer, csak 6800. Ez konyhakész és nem kell fuvart fizetni.
Te nagyon okos!
A 6800 forintért vett fában nem fizeted szerinted ki a fuvart, amiért az erdei rakodóról bevitték a tüzépre?
Leírom újra, nekünk 18 nap alatt kiszállították, 363 500 forintért. Tehát 3635 ft kb mázsája. Biztos nem kerül 3000 forintba, hogy egy mázsát összevágjak és összehasogassak.
Amit tüzépen hasogatnak, az sok esetben túl vastag, el kell még hasítani.
Ennél nem lehet olcsóbban fát kapni, annyi biztos.
Én is örülök neki, hogy olyan gazdag vagy, hogy vizes fával próbálkozol fűteni.
Szénnel sokkal jobban járnál.
2022. okt. 16. 10:00
40/52 A kérdező kommentje:
Te nagyon okos! Kinek van ilyen időszakban 360 ezre amit kiadhat egy összegben? A 6800 ftos fáért lemegyek és magam elhordom kocsival a köpésre lévő tüzépről. Te biztos sok gyerekes jól támogatott vagy, de nem mindenki teheti meg hogy 100 ezreket fizet fuvarra. Nekem az erdészet 50 km-re van, gondolkodj ember.
Kapcsolódó kérdések: