Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Más is így járt? /tüzifa...

Más is így járt? /tüzifa probléma/

Figyelt kérdés
Bemondták orrba szájba hogy mindenki kap fát, de szinte tudtam hogy ez lesz. Hívtam a legközelebbi erdészetet és már október elején azt mondták hogy lesz fa, de ne számítsak rá január előtt, inkább március-április környékén lesz meg az 5 köbméter fám amit rendeltem. Hát, ezzel jól ki vagyok segítve, mert semmi fa nincs itthon, máshol 7000 ft körül van mázsája. A kormány ezt is jól megoldotta. Csak azt nem értem miért nem lehet őket felelősségre vonni.
2022. okt. 13. 09:04
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
85%
De miért annyi neked a gáz? Lehet nem kellene minden helységet futened inkább.
2022. okt. 13. 13:16
 12/52 A kérdező kommentje:
Erdészet fájára nem várok, ami tüzépen erre van, mindegy milyen vizes, van egy kevés száraz deszka, raklap amivel a vizes is ég. Az lesz majd a gond hogy a tüzépen gyorsan fogy a fa és ha elfogyott akkor csak tavasszal lesz újra.
2022. okt. 13. 13:21
 13/52 anonim ***** válasza:
100%

1729 köbméterig neked is olcsó a gáz, azt mindenképpen használd el!

Nálunk az erdészet csak 8 köbtől szállít ki. 2 nap alatt 30 köbméter ment el a házunk előtt.

A tüzifa igény kb. tízszeres lett. Ekkora ketesletet senki nem tudna azonnal kielégíteni.

Ha nem lenne ársapka, az erdészetek minimum 50 ezerért adnák szerintem.

2022. okt. 13. 14:29
 14/52 NTBS ***** válasza:
100%
Igen, sokan jártak így.
2022. okt. 13. 15:34
 15/52 anonim ***** válasza:
76%
Sokan nem tudnak ezzel èlni, mert messze van az erdészet. Ha megvennèm akciós fát, mire elhozatom ugyanott vagyok, plusz vàgassam fel. Idei fám megvan, jövőre majd lesz valahogy
2022. okt. 13. 15:39
 16/52 anonim ***** válasza:
90%

"Erdészet fájára nem várok, ami tüzépen erre van, mindegy milyen vizes, van egy kevés száraz deszka, raklap amivel a vizes is ég."

Pont az a lényeg hogy nagyon nem mindegy mennyire vizes. Érthetetlen, hogy többen leírták itt már és még mindig képtelen vagy felfogni hogy szinte alíg van fűtőértéke.

Azaz hiába lángol, a láng jelentős része a víz felmelegítésére és elpárologtatására fordítódik, nem pedig a szoba melegítésére. Mit nem lehet ezen megérteni?! A fatüzelés nem olyan hogy ha úgy gondolod elkezded, hanem erre fel kell készülni. Nem olyan mint egy konvektor amit föltekersz azt kész, hanem ez majdnemhogy egy életforma...

2022. okt. 13. 15:39
 17/52 anonim ***** válasza:
90%
Alig van hője annak a fának, amit most veszel. Pénzed felét kidobod vele az ablakon, ha nem szárítod ki.
2022. okt. 13. 16:58
 18/52 mindentudó99 ***** válasza:
90%
Ha most kapnád a fát az se lenne jobb. Azzal se tudnál idén fűteni
2022. okt. 13. 17:32
 19/52 anonim ***** válasza:
65%

Pedig a lakosság döntő többsége mindig is vizes fát használt.

Most még rosszabb lesz a helyzet.

Meglehet majd dögleni a szmogtól.

2022. okt. 13. 20:15
 20/52 A kérdező kommentje:
A szomszédom már október eleje óta a kazánját szeméttel rakja tele és este 6-kor gyújtsa be, a füst mind nálam landol. Lesz itt télen baj, de meg is érdemli a kormány, a 7x árért majd szemétégetés lesz sokaknál. Ők ki tudják fizetni, de a szegény emberek még fához se jutnak.
2022. okt. 13. 21:48
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!