Társasházakban, lakótelepeken miért nem csináltak belső telefonhálózatot? Nagyon drága lett volna?
Figyelt kérdés
2021. szept. 29. 15:52
1/12 anonim válasza:
Mert semmi értelme nem lenne. Az öregek úgyis a kapu előtt meg a lépcsőn beszélik meg a fontos dolgokat, a fiatalok meg neten. Egyik szomszéddal se vagyok annyira nagyon beszélő viszonyban, hogy hívogassam őket.
3/12 anonim válasza:
Mi értelme lenne? A lakók eleve nem igazán ismerik egymást, jó esetben a közvetlen szomszédot látásból.
4/12 kovpet válasza:
A lakótelepek zöme a 70-es, 80-as években épült, akkor még a sima, vezetékes telefon sem úgy ment, hogy csak úgy kapott akárki. Luxus lett volna akkoriban, plusz tényleg nem sok haszna lett volna.
5/12 A kérdező kommentje:
Elég öreg vagyok, de gyerekkoromban volt játéktelefon jó hosszú zsinórral, talán nem is volt drága. Igaz, hogy nem kellett hozzá kisebb telefonközpont... Azt is elismerem, hogy nem nagyon van/volt rá igény.
2021. szept. 29. 16:40
6/12 anonim válasza:
Mi értelme lenne? Az egyetlen életszakasz, amikor sokat telefonáltunk lakótelepen belül, az akkor volt mikor nagymamám is ott élt a közelben, vele szoktunk beszélni. De amúgy miért hívogatnánk más embereket akik a lakótelepen élnek? :D
8/12 A kérdező kommentje:
Talán ma megkérdeztem volna a fölöttem lakótól, hogy tőle folyt-e le víz a radiátorcső mellett, bár sosem beszéltünk, és nem is lenne kedvem hozzá... bocs, hülye kérdés volt. Köszönöm a válaszokat.
2021. szept. 29. 17:26
9/12 anonim válasza:
Ilyenkor miért nem opció átkopogni? Mi azt csináltuk, ha hasonló gondunk/kérdésünk volt.
10/12 anonim válasza:
Ott a telefon beépítve, csak mindenki hallja, de senki nem beszéli. Morzekód a fűtéscsövön ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!