Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Miért mondják, hogy Pesten és...

Miért mondják, hogy Pesten és Budapesten drága minden? Sosem értettem ezt...

Figyelt kérdés
Ugyan annyiba kerül bevásárlóközpontokban minden, mint bárhol máshol az országban. Éttermekből is van drágább és olcsóbb is, mint bárhol máshol az országban. Szinte bármelyik kerületben találni olyan kínaist, ahol egy ezresből jól lakok bármikor, meg sok más olcsó hely is van. Ha elmegyek moziba az is annyiba kerül, mint mondjuk Nyíregyházán vagy Miskolcon. Az üzemanyag is egyforma árban van kutak szerint. A belváros szélén élek születésem óta, de akárhányszor voltam vidéken, sohasem tűnt olcsóbbnak semmi, de még aztán sorolhatnám hogy milyen drága éttermek / kajázók vannak vidéken, amik nem is minősülnek puccos helynek.
2020. szept. 8. 22:39
 1/6 anonim ***** válasza:
48%

Sosem hallottam még, hogy Pest drága lenne - sőt, inkább az ellentétét hallom és tapasztalom.

Sopronhoz képest fillérekért állnak a kajáldák és a szolgáltatások - igaz, Pesten a fizetés is fele- harmada.

Az ingatlanok drágábbak egyébként, mint itthon bárhol máshol - leszámítva Sopron környékét, az szintúgy nem olcsó erre.

2020. szept. 8. 22:46
 2/6 anonim ***** válasza:
35%

De kérdező, te most egyéb városokkal, régiókkal összehasonlításban beszélsz. Függetlenül attól, hogy Miskolc, Szeged, stb. drágának számít-e (nem vagyok tisztában az ottani árviszonylatokkal), Budapest évről-évre drágább. Az alapvető élelmiszerek, az étkezdék, stb. Természetesen sokat számít, hogy turista-negyedben vagy külvárosban jársz-e.

Most tudom, látom lelki szemeimmel, hogy jön majd néhány okos, aki havi nettó 4 kilóból él, hitel nélkül, havi 150-ért valami csóró diáknak "albi" gyanánt kipasszolt egérlukkal, és közbeszól, hogy Budapest nem is drága...

2020. szept. 8. 23:18
 3/6 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem főként a lakhatásra gondolnak ilyenkor. Én Fejér megyében lakok, itt a budapesti töredékéért lehet akár bérelni, akár venni.

De pl a mozi is sokkal olcsóbb.

Nyilván ami láncként működik, mint pl az élelmiszeráruházak, az egységes árakon működik az egész országban.

De alapjában véve ha mindent összevetünk amire egy embernek költenie kell, akkor az jön ki (a lakhatás miatt) hogy Budapesten sokkal több pénzre van szüksége mint vidéken.

2020. szept. 9. 00:51
 4/6 anonim ***** válasza:
53%

A lakhatás az, ami tényleg drágább Pesten.

Minden más szerintem ugyanannyi, vagy ár-érték arányban még olcsóbb is (ilyen pl. a BKK bérlet).

2020. szept. 9. 12:57
 5/6 anonim ***** válasza:
76%
A lányom és párja Budapesten laknak, én vidéki nagyvárosban. Ami olcsóbb és rendszerint vidéken veszik igénybe: piac (főleg a kistermelői, de a nagybani is), hajvágás, masszázs, fürdő (wellness) belépő, ruha varratás, körmös, kozmetikus (hirtelen ennyi jutott eszembe).
2020. szept. 9. 13:31
 6/6 anonim ***** válasza:
76%
Amikor kifizeted az albit s rezsit, akkor az occó kaja is drága, ha egy hónapot nézel;)
2020. szept. 9. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!