Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Nagyon drága egy fűtés átalakí...

Nagyon drága egy fűtés átalakítás?

Figyelt kérdés
Egy külterületi ingatlanról van szó, 2000-es évek elején épült, átlagos szigeteléssel, ablakok nem szelelnek, befűthető a ház, abszolút. Viszont tartályos gázról megy, kazánnal, radiátor-padlőfűtés kombinációval, viszont ez a gáz marha drága, s mindig figyelnem kell, nehogy jobban fűtsek, különben kifogy a gáz, egy évben kb 500 ezer forint megy el úgy, hogy a házban 20 fok van, s nem megy állandóan a fűtés, enyhébb időszakokban szinte van, hogy napokig nem kapcsol a termosztát, 135 négyzetmétert fűtök. Fatüzelésű kazánon gondolkozom, a gond csak annyi, hogy a mostani gázkazántól kb 8 méterre lenne a fatüzelésű, s állítólag nem egyszerű a csöveket így elvezetni. Plusz, a garázsban lenne neki helye, ami a lakószint fölött van kissé. Állítólag 2 millió alatt nem állna meg a projekt, bár nem kérdeztem tüzetesen utána. Ez igaz lenne? Kicsit sokallom, hiszen a rendszer egy kész fűtésrendszer.
2020. nov. 22. 22:21
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
90%
pedig elég reális
2020. nov. 22. 22:27
 2/24 A kérdező kommentje:
Az a különös, hogy ennyiért komplett fűtésrendszert alakítanak ki. Itt meg a kazánról lenne szó. Igaz, kémény kellene neki. De a csövezést se hinném, hogy olyan bonyodalmas átvinni a gázkazán melletti körökhöz. Láttam már különálló pincében is fatüzelésű kazánt, ahol a földalatt mentek a csövek a házba.
2020. nov. 22. 22:37
 3/24 anonim ***** válasza:

Simán belekerül annyiba.

Ha a tájolás engedi (vagy van hely) akkor gondolkozz el a napelem + elektromos kazánon. Lehet, hogy több a bekerülése, de rövid(ebb) távon megtérül. És kényelmesebb mint a vegyes (a vegyes kazán mellé puffer is kell (sanszos, hogy nem kicsi)) és nem kell akkora átalakítás (befér a gázkazán helyére).

2020. nov. 22. 22:42
 4/24 A kérdező kommentje:
Még a villanyon is gondolkodtam, igaz én vezérelt áram+kazán és puffer kombinációban gondolkodtam. Elég sokszor jön a vezérelt áram. Csak nem tudom mennyire lehet bővíteni, mert vezéreltnél tudomásom szerint van limit. Viszont ahány fatüzelésű kazánnal fűtött házban jártam, mindegyikben kellemes meleg volt.
2020. nov. 22. 22:57
 5/24 A kérdező kommentje:
Akkor viszont tényleg mehetne a mosókonyhába is, a gázkazán helyére.
2020. nov. 22. 22:58
 6/24 anonim ***** válasza:
90%

Annak utánaszámoltál, hogy ha csak a kazánt cseréled ki egy legújabb típusú kondenzációs kazánra akkor mennyi lenne a megtakarítás ?

A fatüzelés nekem csak akkor lenne alternativa ha nem kellene naponta többször megrakni a kazánt. Viszont egy faelgázosító kazán mondjuk egy két köbméteres puffertartállyal bizony nem olcsó dolog.

2020. nov. 22. 23:01
 7/24 A kérdező kommentje:
Ahhoz kellene pluszban gázterv is nem? Meg a kéményt is átalakítani. Bár Schiedel kémény.
2020. nov. 22. 23:06
 8/24 anonim ***** válasza:
90%
Ha csoveket kell berakni, akkor is kell
2020. nov. 22. 23:08
 9/24 anonim ***** válasza:
45%
Nekünk olyan kondenzációs kazánunk van amihez nincs kémény csak egy 30 centis cső lóg ki a falból.
2020. nov. 22. 23:35
 10/24 anonim ***** válasza:
100%

Figyu!

Fentebb említették a napelem + elektromos fűtést.

Jan. 1-től az állam FIZETI A FELÉT!!!

Max. 6 millió Ft-ig.

(Feltétel 1 gyerek és büntetlen előélet.)

Ezt gondold végig, és kérjél rá egy ingyenes árajánlatot a napelemet telepítő cégektől.

2020. nov. 23. 15:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!