Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Egy volt barátom lefotózott...

Egy volt barátom lefotózott egy házat, és a tulajdonos feljelentést tett. Én is a helyszínen voltam, mekkora gondra számíthatok?

Figyelt kérdés

Bővebben:

Pár hónapja egy volt barátommal bicajoztunk, és elmentünk a régi házához, ahonnan évekkel ezelőtt elköltöztek. Telefonnal csinált róla pár képet, majd továbbmentünk. Ma reggel a munkahelyem előtt megállított a tulajdonos, hogy feljelentést tett, tudja a nevem és a lakcímem.(Mindegyik stimmelt)

Feltételezem, hogy a házi kamerája rögzített minket, és az alapján ismert fel és azonosított be. Előtte sose találkoztunk, viszont a szomszédjuk ismerte a barátomat, illetve valamennyire engem is.

Ha valóban feljelentett, mekkora büntetésre számíthatok annak tudatában, hogy nem én készítettem a fényképeket, csak kísérő voltam?

2021. júl. 7. 10:25
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
22%

Találomra, Mátrafüred...

[link] ,19.9647101,3a,75y,102.89h,81.34t/data=!3m6!1e1!3m4!1sUil2BlK1685XQQi8mmv9Ow!2e0!7i13312!8i6656

2021. júl. 7. 12:06
 22/26 anonim ***** válasza:
93%
Ha csak a házat fotózta le magának, egyikőtök sem számíthat semmilyen büntetésre. Ha felraktátok netre és látszik rajta, leírnátok mellé bármilyen bármit az ottlakókról, vagy neadjisten árulnátok a házát ezzel a fotóval, akkor igen. De az, hogy a telefonján van egy fotó egy házról, nem büntetendő. A házaknak nincsenek személyiségi jogai, csak az embereknek. Ahogy neked is, úgyhogy ha valaki nyomoz utánad és zaklat, te is feljelentheted.
2021. júl. 7. 12:20
 23/26 A kérdező kommentje:

22-es, a kérdésben elfelejtettem említeni, hogy azért fotózta le a haverom a házat, mert az édesanyja kíváncsi volt rá, hogy milyen állapotban van. Nem volt semmi terve a képpel ezen kívül.

Bicajról, menet közben készítette a képeket, és a kerítésen nem lehet átlátni, ráadásul elég magas is. Nem láttam az elkészült fotókat, úgyhogy nem tudom, hogy egyáltalán látszik-e bármi is az udvaron.

Leginkább az aggasztott, hogy fogalmam sincs a feljelentési eljárásokról, és mivel a tulajdonosnak valószínűleg van kamerafelvétele arról, hogy a helyszínen voltam én is, és akárhogy nézzük, vadidegenek voltunk, akik magánterületet fényképeztek előzetes engedély nélkül.

A többi válaszoló megnyugtatott, hogy nem legális közterületet figyelni otthoni kamerával és feljelentés esetén a tulajdonos nagyobb bajban lehet emiatt, de a kérdés feltevésekor erről fogalmam sem volt, valamint a tulajdonos is elég felbőszült állapotban volt, és emiatt gondoltam, hogy komolyabb következmények lehetnek belőle.

Ennek ellenére nem hagyom magam többször ilyen vagy hasonló marhaságokba belerángatni.

Köszönöm a megnyugtató választ mindenkinek!

2021. júl. 7. 12:40
 24/26 anonim ***** válasza:
94%
Az utcán lenni nem illegális, vadidegenként sem, emiatt semmiféle eljárás nem indulhat ellenetek.
2021. júl. 7. 15:29
 25/26 anonim ***** válasza:
86%
Ha még egyszer keres, mond neki hogy feljelented zaklatásért.
2021. júl. 7. 20:16
 26/26 anonim válasza:
86%
Mondjad neki adjon ötvenezret és nem jelented fel a kamerája miatt. 😂
2021. júl. 7. 21:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!