Egy volt barátom lefotózott egy házat, és a tulajdonos feljelentést tett. Én is a helyszínen voltam, mekkora gondra számíthatok?
Bővebben:
Pár hónapja egy volt barátommal bicajoztunk, és elmentünk a régi házához, ahonnan évekkel ezelőtt elköltöztek. Telefonnal csinált róla pár képet, majd továbbmentünk. Ma reggel a munkahelyem előtt megállított a tulajdonos, hogy feljelentést tett, tudja a nevem és a lakcímem.(Mindegyik stimmelt)
Feltételezem, hogy a házi kamerája rögzített minket, és az alapján ismert fel és azonosított be. Előtte sose találkoztunk, viszont a szomszédjuk ismerte a barátomat, illetve valamennyire engem is.
Ha valóban feljelentett, mekkora büntetésre számíthatok annak tudatában, hogy nem én készítettem a fényképeket, csak kísérő voltam?
Találomra, Mátrafüred...
[link] ,19.9647101,3a,75y,102.89h,81.34t/data=!3m6!1e1!3m4!1sUil2BlK1685XQQi8mmv9Ow!2e0!7i13312!8i6656
22-es, a kérdésben elfelejtettem említeni, hogy azért fotózta le a haverom a házat, mert az édesanyja kíváncsi volt rá, hogy milyen állapotban van. Nem volt semmi terve a képpel ezen kívül.
Bicajról, menet közben készítette a képeket, és a kerítésen nem lehet átlátni, ráadásul elég magas is. Nem láttam az elkészült fotókat, úgyhogy nem tudom, hogy egyáltalán látszik-e bármi is az udvaron.
Leginkább az aggasztott, hogy fogalmam sincs a feljelentési eljárásokról, és mivel a tulajdonosnak valószínűleg van kamerafelvétele arról, hogy a helyszínen voltam én is, és akárhogy nézzük, vadidegenek voltunk, akik magánterületet fényképeztek előzetes engedély nélkül.
A többi válaszoló megnyugtatott, hogy nem legális közterületet figyelni otthoni kamerával és feljelentés esetén a tulajdonos nagyobb bajban lehet emiatt, de a kérdés feltevésekor erről fogalmam sem volt, valamint a tulajdonos is elég felbőszült állapotban volt, és emiatt gondoltam, hogy komolyabb következmények lehetnek belőle.
Ennek ellenére nem hagyom magam többször ilyen vagy hasonló marhaságokba belerángatni.
Köszönöm a megnyugtató választ mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!