Albérlet - a tulajdonost hogyan lehet feljelenteni? (még sosem tettem feljelentést)
Bérlőként a ház tulajdonosával adódtak gondjaim.
1.
- A tulajdonos a kaució egy részét nem hajlandó visszaadni csőtörés okozta javíttatás és ebből adandóan elfolyt kb 40köbméter víz miatt.
Tények:
- A kerti csapnál a földben 2m mélyen egy sérülés/anyagelfáradás okozta a hibát, de konkrét oka nem bizonyítható (a csap felső része, mely hozzáférhető, továbbra is teljesen hibátlan).
- A kert a házhoz tartozik, de a szerződés szerint mi csupán lakást, egy 60nm-es ingatlant bérelünk, a kertet és tartozékait nem.
- A szerződés szerint a rendeltetésszerű javítások a tulajdonost terhelik.
- nálunk van a szerelői papír, hogy a hiba a kerti csapnál a földben volt és vannak fotók is a szerelésről
Kérdésem: az elfolyt vizet kinek kell fizetnie, illetve hogyan kell feljelentést tenni, hogy az gyors, eredményes, költségeinket megtérítő és kauciónkat visszatérítő legyen? (még sosem tettem feljelentést)
2. A tulajdonos a szerződés aláírása után hónapokkal tájékoztatott minket arról, hogy a szomszéd mellékvízmérője nincs hitelesíttetve, valamint sem leolvasót, sem szerelőt nem enged be az ingatlanra, valamint folyamatosan 0 fogyasztást diktál. (tehát a szomszéd vizét is mi fizettük, mert nekünk csak főmérünk van)
- az albérleti szerződésben ezzel kapcsolatban semmi sem szerepel, csak a szerződés aláírásakor leolvasott főmérő állás
- van egy email-ünk arról, hogy a tulajdonos mikor tájékoztatott erről minket
Ez inkorrekt tájékoztatás volt. Mit tudunk tenni, hogy érvényesítsük kártérítési igényünket?
3. A tulajdonos e-mailben azzal fenyeget minket, hogy bejön a házba és ingatlanosokat hoz be akkor is ha nem tartózkodunk ott, valamint ilyen esetekben ingóságunk eltűnéséért felelősséget nem vállal.
- a bérleti szerződésben szerepel, hogy a tulajdonos nem jöhet be, ha nem vagyunk otthon
- sajnos aláírtunk egy olyan felmondási papírt is, hogy beleegyezésünkkel megmutathatja a házat, azonban bele nem egyezésünket emailben a tulajdonosnak kifejtettük
Itt a kérdés két oldalú. Egyrészt mit tehetünk, hogy a tulajdonos ne járkáljon a házba? Másrészt a tanúk nélkül, de a tulajdonos- és a két bérlő által aláírt felmondási papírnak van-e bármilyen érvénye?
Minden érdemi választ szeretettel fogadok. Előre is köszönöm.
Szia, rengeteget irtal, csak beleolvasgattam.
Azt nagyon gondold meg, hogy teszel-e feljelentest, mert minden ezzel jaro koltseget neked kell fizetned! Ugyhogy eloszor is jarj utana az anyagi oldalanak.
Aztan ha elkezded a feljelentest, jarkalnod kell ez ugyben.
Elvileg ha van a tulajdonosnak a lakasra biztositasa, akkor a biztosito mindent kifizet, tehat nektek a kaucio visszajar.
Most csak a te oldaladat halljuk, de nem tudom, hogy a tulajnak mi a problemaja pontosan, lehet hogy van ratok mas panasz is. Nem tudom.
Beszelj vele es kerdezd meg tole a biztositast.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!