Feljelenthetem a rendőrségen a VW Fox tulajdonosát
tiltott önkényuralmi jelvény használatáért?
Figyelt kérdés
Most vettem észre, ráadásul autóból, hogy az egyik mellekutcaban egy ház előtt egy Fox autó hátulján krómozott náci kereszt van rarakva. Olyant, amilyent pl a Lemmy hordott a nyakában, nem tudom ki mennyire van képben vele és a Motorhead zenekarral (RIP) kapcsolatban. Szóval, ez az iron cross vagy mi van a Kocs hátulján. Ez tiltott önkényuralmi jelkép, nem? Én a helyében kussolnek a szégyenteljes náci múlt miatt, nem ráadásul reklámozni, nyíltan az autó hátuljára kitenni! Valahogy ezek a Fauve tulajokkal nagyon elszaladt a szekér! Mire vagytok ennyire büszkék, a nácik alapították ezt a márkát... Tegyek bejelentést vagy ne, ez itt a kérdés!
Az önkényuralmi jelkép a magyar jog szerint olyan jelkép, amelynek használatát törvény tiltja, s amelyek a következők: horogkereszt, SS-jelvény, nyilaskereszt, sarló-kalapács, ötágú vörös csillag vagy ezeket ábrázoló jelképek – kivéve, ha ezek ábrázolása ismeretterjesztő, tudományos vagy művészeti célokat szolgál.
A horogkereszttel kevered. A horogkereszt tiltott jelkép, mivel Hitler náci pártjának a szimbóluma volt. A vaskereszt nem tiltott, mert az a német légierő szimbóluma és semmilyen köze nincs a nácizmushoz, az első világháború óta használták a németek, Hitlertől és a nácizmustól függetlenül.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!