Egy volt barátom lefotózott egy házat, és a tulajdonos feljelentést tett. Én is a helyszínen voltam, mekkora gondra számíthatok?
Bővebben:
Pár hónapja egy volt barátommal bicajoztunk, és elmentünk a régi házához, ahonnan évekkel ezelőtt elköltöztek. Telefonnal csinált róla pár képet, majd továbbmentünk. Ma reggel a munkahelyem előtt megállított a tulajdonos, hogy feljelentést tett, tudja a nevem és a lakcímem.(Mindegyik stimmelt)
Feltételezem, hogy a házi kamerája rögzített minket, és az alapján ismert fel és azonosított be. Előtte sose találkoztunk, viszont a szomszédjuk ismerte a barátomat, illetve valamennyire engem is.
Ha valóban feljelentett, mekkora büntetésre számíthatok annak tudatában, hogy nem én készítettem a fényképeket, csak kísérő voltam?
Úgy tűnik, hogy csak a ház tulajdonosa lesz bajban!
Ugyanis közterületre néznek a kamerái.
Ezért viszont perelheted személyiségi jogaiddal való visszaéléssel.
#1: telitalálat!
Bizony-bizony, egy kamera max. közvetlenül a kapu elé nézhet - nagyobb látószögben semmiképpen nem monitorozhatja az utcát!
ha a barátodék laktak ott, honnan ismert fel téged a tulajdonos...???
Kis faluról van szó, vagymi?
"Magánszemély nem helyezhet el ingatlanán úgy kamerákat, hogy azzal az utcán, közterületen közlekedő személyekről felvételeket készítsen. Ezzel ugyanis megvalósul a jogellenes kamerás megfigyelés. A magánépületekre és azok megfigyelésére telepített kamerák látóterébe nem kerülhet más tulajdonában álló ingatlan vagy annak részlete és nyilvános közterület. Tehát a kamera nem láthat rá a szomszéd házára és a ház előtti közterületre sem. "
Köszönöm az eddigi válaszokat, valamennyire megnyugtattatok.
A négyes válaszoló kérdésére annyit tudok mondani, hogy számomra is rejtély, hogy hogyan ismert fel, mivel most találkoztunk először. Csak arra tudok tippelni, hogy mivel a szomszéd ismer valamennyire és párszor találkoztunk, valahogy kiderítette, hogy hol dolgozom (ismerősök ismerősének ismerősén keresztül vagy valami ilyesmi módon), a tulajdonos pedig a felvétel alapján meg tudta jegyezni az arcom annyira, hogy felismerjen, majd találkozásunkkor kizárásos alapon meggyőződött róla, hogy valóban én vagyok. (munkahely stimmel, hasonlít arra aki a képen van, csak ő lehet)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!