Zártkertbe költözés szerintetek jó ötlet?
Van egy lakásom a városban és attól 20 km-re egy faluban pedig egy zártkertem.
A kis házban ( zártkert)van villany,víz, szennyvíz elvezetés is megoldódott,internet is be lett kötve.
Pár éve a téliesítését is megcsináltattam.
Eddig hétvégi háznak használtam mivel számomra ez a nyugalom szigete.
Egyre inkább foglalkoztat,hogy felmondom a munkahelyemen a lakásomat kiadom albérletbe és kiköltözöm ide.
És végre kiszállok a "mókuskerékből".
Te valami fellegekben élsz, kilométer magasságokban a realitásoktól?
- aki lakáskiadásból él, annak tartalékolnia kell felújításokra, javításokra, festésre, esetleges leamortizálódott bútorok, berendezési tárgyak cseréjére. Nem lehet mindent a bérlő kauciójából megoldani, különösen, ha nem az tette tönkre!
- ha ilyen helyen él, akkor célszerű az autó, az pedig költséggel jár, ami nem csak az üzemanyag.
- ha nem egy aggastyán a Kérdező, akkor kellhet néha rá valami rendesebb ruhadarab, nem mindent lehet megoldani egyszem tréninggatyával.
- zártkertben is van rezsi! Villany, víz, (palackos)gáz, internet, szippantás. Nekünk fúrt kutunk van, az is villannyal megy, másodszor kerül 80-80ezerbe a kútmotor 3 év alatt. Ivóvizet vennünk kell.
- Ennie, utaznia, szórakoznia(?) csak kell, lehet, hogy néha szükséges valami gyógyszer, ...úgy hogy a 100ezer az nagyjából semmi!
Ás akkor még nem beszéltem arról, amit a 6-os írt, hogy éppen nincs bérlő...!
Mákos tésztát kihagytad.
Nincs igazad a Világon 2mrd ember nem kap tiszta ívó vizet nem azt mondom hogy jó de van ilyen.
Egy szegény ember lehet boldogabb mint te vagy én.
Nem véletlen a mondás....
"a pénz nem boldogít, de a hiánya tud ám boldogtalanságot okozni".
1-es vagyok
Azt azért elmondanám neked, hogy mi tavasztól késő őszig a zártkerti nyaralónkban vagyunk, onnan járunk dolgozni a szintén nagyjából 20 km-re levő munkahelyünkre. Télen nem lennénk ott, mert a lakásunk kényelmesebb és a fűtés - ami a nyaralóban csak kályhával lenne megoldható és a tüzelő, fa-szén méregdrága - olcsóbb a lakásban.
Te azért élvezed a nyaralót, mert időszakosan kiszabadulsz mindenből és pont ezért kikapcsolódsz. Mi is ezért élvezzük.
Ha állandóan ott kellene lennünk, elveszítené a varázsát.
Maradna a monotonitás, különösen ősszel-télen, a lucsokban, sárban, kopasz fák között, lehetőleg szar utakon eljutva egy kiló kenyérért.
Ezért javasoltam az 1-es válaszomban, hogy próbálj ki először egy komplett évet és csak a megszerzett tapasztalataid alapján hozzál végleges döntést!
Zártkertben élünk egy 98 nm-es lakóterületű könnyűszerkezetes családi házban, ami engedéllyel épült egy 2200 nm-es telekre. Hivatalosan nyaraló. 100 méterre kezdődik a belterület/lakóövezet, ott már az út is aszfaltos. A ház abszolút téliesített, minden közmű rendelkezésre áll, ugyanaz a komfort fokozat, mintha 100 méterrel arrébb, már belterületen lenne. Az értéke így nyilván kevesebb, de nem tervezünk költözni, így ez mindegy. Ami egyedül zavaró picit, hogy a környéken többen laknak, az út pedig mivel zúzott kavics, így porol. Ellenben nagyon jó a közösség, a zúzott kavicsozás is önszerveződésben, a lakók saját költségére történt meg évekkel ezelőtt, volt már szó arról, hogy az aszfaltozást is megoldhatnánk hasonlóan.
A lényeg, hogy szerintem a zártkertbe költözés jó ötlet (bizonyos feltételek mellett), azonban a munkahely feladása kevésbé.
Érdekes gyerekeid vannak!:)
Másutt ez pont fordítva szokott lenni, az idősebbek maradnak - ha maradnak - és a fiatalok iparkodnak vissza a városba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!