Zártkertbe költözés szerintetek jó ötlet?
Van egy lakásom a városban és attól 20 km-re egy faluban pedig egy zártkertem.
A kis házban ( zártkert)van villany,víz, szennyvíz elvezetés is megoldódott,internet is be lett kötve.
Pár éve a téliesítését is megcsináltattam.
Eddig hétvégi háznak használtam mivel számomra ez a nyugalom szigete.
Egyre inkább foglalkoztat,hogy felmondom a munkahelyemen a lakásomat kiadom albérletbe és kiköltözöm ide.
És végre kiszállok a "mókuskerékből".
Mivel ezért nem kell vérszerződést kötnöd, ami mint tudjuk felbonthatatlan és életed végéig kötelező, én azt mondanám, hogy a "Puding próbája az evés!" vágj bele és próbáld ki!
Az nem világos előttem, hogy a munkahelyedet is fel akarod mondani?
Mert azzal én inkább várnék, mert miből fogsz megélni?
1-es vagyok
... vagy úgy gondolod, hogy majd a lakásod bérleti díjából éldegélsz?
Mert ez is nagyon szerényen elképzelhető, ha olyan helyen van a lakásod, hogy nettó 130-150-ed lesz belőle.
Azért én mégis arra biztatnálak, hogy csinálj végig egy évet, tavasz-nyár-ősz-tél és ha beválik, akkor égess fel mindent magad mögött!
20 km-ről lehet ingázni, nem egy nagy durranás!
Nem!
A telek nagysága határozza meg.
A miénk 3x30 m2 (szuterén/pince + lakótér + tetőtér)
5: és mi van, ha nem fizet a bérlő, vagy nem talál újabb bérlőt...? a kieső hónapokban miből él?
Fizetnie kell a TB-t is maga után, és nem lesz nyugdíja sem...
Az ilyen kiköltözés egy nyugdíjas számára megoldás lehet (nyugdíj kiegészítés, kertészkedés), de fiatalembernek a semmittevés nem opció szerintem hosszútávon...
gondolom az illetőnek van azért pénze szóval nem fillérre pontosan abból élne
a tb ne viccel 10000ft havonta nem olyan mint az én egészség biztosításom másfél év alatt nem fizetsz be annyit mint én 1 hónapba
nyugdijnak ott a háza mondjuk
7: egy lakásnak - ha hosszú távon bérbe adja - költségei is vannak!
FElújítás x-évente, stb. stb.
A bérleti díj nem nettó bevétel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!