Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Milyen termosztátot ajánlotok...

Milyen termosztátot ajánlotok fatüzelésű központi rendszerhez?

Figyelt kérdés

Olyan termosztátra lenne szükségem, amelyet tudok irányítani vezeték nélkül(wifi vagy rádiófrekvencia). Olyanra lenne szükségem, amelyre rátudom kötni a vízkeringető pompát, vagyis hogyha beállítom, hogy termosztát 60°C-on legyen és amikor a kazánban lévő víz eléri a 60°C-ot, akkor bekapcsol a keringető pompa. Interneten kerestem, de nem nagyon találtam.

(a kazán az alagsorban van, és én az emeletről szeretném állítani a termosztátot)

2020. máj. 31. 11:46
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
Mert az csak a hasznalati melegviz tarolasara van
2020. máj. 31. 13:58
 22/30 anonim ***** válasza:
Nagy kár, pedig nagyon jó és kényelmes.
2020. máj. 31. 14:03
 23/30 A kérdező kommentje:
Szóval akkor nem megoldható ez a vezeték nélküli termosztát, amely adott hőfoknál bekapcsolja a keringető szivattyút?
2020. máj. 31. 14:12
 24/30 anonim ***** válasza:

Semmiképpen.

Ez csak akkor működne, ha lenne egy 1000-2000 literes puffertartályod, s annak a szivattyúját lehetne vezérelni úgy, ahogy szeretnéd.

2020. máj. 31. 15:13
 25/30 mindentudó99 ***** válasza:
#16 Igen. De ha kb egyszerre írunk a kérdezővel nem láthatom hogy ő mit írt már le.
2020. máj. 31. 15:15
 26/30 mindentudó99 ***** válasza:
Miért ne lehetne pufferre csőtermosztát? Nàlam be van állítva 35-40 fokra. Aztán ha úgy gondolom hogy elég odamegyek feltekerem 90 re és már nem is keringet. Egyébként kerdező ha csak csepegteted az infókat úgy nehéz vàlaszolni. És biztos puffered van? Nem az úgx nevezett indirekttároló. Tehát fűtéscső spirál megy az ivóvíztartály belsejében?
2020. máj. 31. 15:26
 27/30 A kérdező kommentje:

Uh hulye vagyok!

#26 indirekt tárolóm van, nem puffertartályom. Vagyis addig van meleg a hazban, amig van tuz a kazanban.

2020. máj. 31. 15:34
 28/30 anonim ***** válasza:

Nekem meg hőfokkülönbség kapcsoló van, semmit nem kell csinálnom vele, csinálja a dolgát.

Komoly szerelő vagy épületgépész nem fog csőtermosztátot betenni pufferes rendszerbe. Vagy hőfokkülönbség kapcsoló vagy füstgáz termosztát.

2020. máj. 31. 15:52
 29/30 mindentudó99 ***** válasza:
Akkor nálam nem komoly szerelő járt ezek szerint. De nem zavart egybe van a kazánház a hàzzal. Nem nagy dolog tekerni egyet rajta. Most meg már nincs jelentősége . Kondenzyciós kazán olcsóbb a fatüzelésnél. A vegyes csak tartaléknak van
2020. máj. 31. 16:19
 30/30 anonim ***** válasza:

Computherm B300.

Oszt had repüljön az a kazán.

2020. jún. 1. 00:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!