Milyen termosztátot ajánlotok fatüzelésű központi rendszerhez?
Olyan termosztátra lenne szükségem, amelyet tudok irányítani vezeték nélkül(wifi vagy rádiófrekvencia). Olyanra lenne szükségem, amelyre rátudom kötni a vízkeringető pompát, vagyis hogyha beállítom, hogy termosztát 60°C-on legyen és amikor a kazánban lévő víz eléri a 60°C-ot, akkor bekapcsol a keringető pompa. Interneten kerestem, de nem nagyon találtam.
(a kazán az alagsorban van, és én az emeletről szeretném állítani a termosztátot)
Neked merülőhüvelyes csőtermosztátra van szükséged.
De minek kellene ezt irányítani? Beállítod, és automatikusan teszi a dolgát.
Erdélyi vagy?
Mert van olyan amikor szeretném, hogy előbb induljon el a pompa, van olyan hogy csak később szeretném, hogy elinduljon.
Igen erdélyi vagyok. Ennyire látszik?xd
Nálunk szivattyú, ami nálatok a pompa.
Pumpának pedig azt hívjuk, amivel a kereket kell felfújni.
Vegyestüzelésű kazánt csak úgy lehet később indítani, hogy 60 fok helyett 80 fokon induljon el a szivattyú.
Amit te akarsz, az tilos.
Kivéve akkor, ha gravitációsan is működik a fűtés.
Gondold végig, a tűz ég, a melegvíz nem tud távozni a kazánból, egy idő után felrobban.
Van biztonsági szelep, nem robban fel, viszont értem a lényeget.
Akkor ilyen termosztát, amit keresek nem létezik?:D
Létezik, csak nem való ilyen esetre.
Biztonsági szelep?
Nálunk is van, de nem ülnék a kazán mellett, amikor épp rotyog benne a víz. S szerintem a szelep tervezői sem.
Igen, mert egy liter vízből 1600 liter gőz keletkezik, ha jól tudom.
Neked egy puffertartályra van szükséged!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!