Valaki el tudná magyarázni miért jobb a fatüzelésű cserépkályha (nincs rostély)? Mint a vegyestüzelésű aminek van rostélya, hamuzója a szállópor koncentráció szempontjából?
Pedig van. Attól mert te nem láttál, építenek olyat.
Isteni sültkrumplit lehet benne csinálni.
Én nem azt írtam hogy nincs,hanem azt ,hogy nem láttam .
Én már raktam is újra cserépkályha tűzterét,mivel nálunk is van,jól ismerem a tüzelés technikáját is .
Kérdező, akár el is olvashatnád a saját linkedet.
Olyat egyáltalán nem ír, hogy a rostély nélküli cserépkályha jobb lenne, mint a rostélyos kazán.
A kiemelt szöveg kissé értelmetlen amúgy, de feltehetőleg arra akart kilyukadni az írója, hogy a bármilyen fatüzelés (kályha, kazán, kandalló) esetében zárjuk el az alsó (hamus) ajtót (ha van), ne ott adjunk levegőt a tűznek, hanem elölről vagy fentről. Mert ha lentről adjuk, akkor a légáram viszi magával felfelé a lehullt hamu részecskéit.
(A "ne alkalmazzunk" az talán a "ne használjuk" helyett lett írva, mert úgy még akár értelme is lehet némiképp.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!