Milyen termosztátot ajánlotok fatüzelésű központi rendszerhez?
Olyan termosztátra lenne szükségem, amelyet tudok irányítani vezeték nélkül(wifi vagy rádiófrekvencia). Olyanra lenne szükségem, amelyre rátudom kötni a vízkeringető pompát, vagyis hogyha beállítom, hogy termosztát 60°C-on legyen és amikor a kazánban lévő víz eléri a 60°C-ot, akkor bekapcsol a keringető pompa. Interneten kerestem, de nem nagyon találtam.
(a kazán az alagsorban van, és én az emeletről szeretném állítani a termosztátot)
A vezeték nélküliek a gázos kazánokra vannak kitalálva .
Fa tüzelésnél,ahogy írták már nem alkalmas .Ott víz hőfoka dönti el
hány fokon induljon a ker.sziv.40 re szokták ezt állítani.
Hogy értsed miről van szó,a szoba hőmérsékletére biznád a ker szivattyu bekapcsolását.Mivel még nem lenne kívánatos,mert nincs hideg,eközben meg a megrakott kazánban égne a tűz,forrósodna a víz. Aztán tudod mi történne ?? Boztalom erre gondolni is .
Ember!
Ezt miért nem írtad?
Teljesen más így a dolog.
Nekem egy épületgépész azt mondta, hogy a vezeték nélküli, olcsóbb (10-15 ezer forintos) termosztátok kiszámíthatatlanok.
Inkább egy Siemens, de az 40 ezer körül van legalább.
De miért jó az, hogy kapcsolgatod telefonról?
Miért nem elég, ha egy sima termosztát kapcsolja?
Kérdező!
Csőtermosztátot TILOS puffertartályos rendszerbe rakni, mert folyamatosan keringteti a vizet!
Azt hiszem félreértettük egymást. Megpróbálom érthetőbben leírni.
2 külön rendszerem van 1 kazánnal, vagyis ugyan az a kazán allítja elő a használati melegvizet, ami a csapon folyik, és a fűtésben szerepet játszó víz hőfokát is. A puffertartály a használati melegvíz számára van.
Valahogy igy:
Nem félreértettük egymást, hanem te fogalmazol félreérthetően.
Így akkor az a megállapítás az érvényes, hogy ebben az esetben nem lehet szobatermosztáttal vezérelni a fűtést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!