Száraz gallyat fel tudok használni fatűzelésű kályhánál, mint gyújtos?
Figyelt kérdés
A gondom az, hogy van sok tűzifám,de gyújtosnak való nagyon kevés és nehéz mindennap vékonykákat hasogatni. A kert végében van nagyon sok száraz, levágott orgona, csipkebokór ágak ezért gondoltam arra hogy ha azokat kisebbre metszem, lehetséges-e velük begyújtani a tűzet? Természetesen utána rendes tűzifát tennék rá.2019. jan. 20. 19:26
1/8 anonim válasza:
Igen, csak előtte szárítsd ki rendesen!
2/8 anonim válasza:
Ha rendesen kiszárítod akkor jó.
De amúgy taknyos zsepi, szalvéta, papírtörlő, karton papír. Mi ilyeneket használunk gyújtósnak, száraz fákhoz tökéletesen elég. Mindíg rendelünk valamit és az ilyen jellegű szemetet inkább eltüzeljük, szelektívbe amugy se tudnánk rakni.
3/8 anonim válasza:
Én két fát vágtam ki, az utolsó szem gallyat is összetörtem kicsire. Jó gyújtós, bár megszenvedtem vele, viszont az időmbe nyáron belefért. Ezzel fűtöm fel a kazánt 60 fokra, beteszek 2 nagyobb ágat oszt pihi
4/8 mindentudó99 válasza:
Kár lenne veszni hagyni. Én ha tehetem februárban de márciusban biztos metszem a szőlőt. Ahogy metszem megy a kazánra.
5/8 anonim válasza:
Így nem kell annyit szenvedni a begyújtással.
7/8 anonim válasza:
Csatlakozom az előzőekhez, teljesen jó az ötleted.
Én is cserépkályhával fűtök. Gyújtósnak gyümölcsfák vékony ágait és szőlővesszőket használok. Ezek minimum 8-10 hónaposak (tavaszi metszésnél vágom le őket), de legtöbbször előző tavaszról maradnak, tehát közel két éve száradnak már.
Egyedül gyantás fák ágait ne használd a cserépkályha érdekében.
8/8 anonim válasza:
Nem akarlak megbántani, kérdező, de el nem tudom képzelni, hogy mire gondoltál, miért ne lenne jó ötlet használni? Szerintem ha megkérdezed bármelyik 6 éves gyereket, hogy hogy kell tábortüzet gyújtani, akkor ezzel kezdi, hogy vékony gallyakat teszünk alulra, erre vastagabbakat, erre meg nagyobb fákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!