Ti hány évesen költöztetek el otthonról?
Most nem a középiskolai vagy pedig egyetemi kollégiumra gondolok.
Hanem albérletbe, önkormányzati vagy pedig saját lakásba mikor költöztetek.
Én 28 F vagyok 2 hete költöztem el otthonról,de szerintem megcsúsztam vele.
Már 25 évesen éreztem hogy menni kéne csak akkor még nem álltam úgy anyagilag hogy megtehessem.
10-es...
Egyrészt neked aztán baromira semmi közöd nincs hozzá, hogy én hol lakok és miért. Másrészt meg nem tudom miért gondolod azt, hogy mindenki nettó 5-600 000-et keres rajtad kívül és akkor vesz lakást amikor akar. Egyáltalán nem tehetős családból származom. De az ilyen magadfajta azt hiszi azzal tud menő lenni, ha itt okoskodik. Szóval kedves "barátom" dugd fel magadnak a diplomádat és légy vele boldog, hogy másnak beszólhatsz látatlanban az interneten keresztül. Személyesen biztos nem lenne ekkora pofád.
Sőt, pl akivel ismerkedek jelenleg nő, ő 33 éves. Miután exével szétmentek, kénytelen volt 33 éves létére vissza költözni szülőkhöz, mert általános iskolai tanárként a fizetéséből nem tudna lakást venni.
Szóval lehet bármennyire ciki, sajnos csak egy-két területen fizetik meg jól az embert, ha valaki más területen dolgozik, az nem sokra elég.
"Akkor a mai fiatalok túlnyomó többsége ciki ember, mert a legtöbben nem tudnak lakást venni 30 éves koruk előtt."
Szerintem a fiatalok túlnyomó többsége nem ciki és pláne nem azért mert nem tudnak saját lakást venni. Nem arról szólt a kérdés, hogy tudsz-e sajátot venni vagy sem, hanem arról ki mikor költözött el. Az a te privát agymenésed, hogy ideírtad, hogy ciki vagy nem ciki te még nem költöztél el. Amúgy nyilván nem is tervezed, hiszen ha mostanra van 5M-d meg LTP abból lesz még vagy 10 év mire saját pecód lesz.
Az önállóság nem olyan mint sokan elképzelik, az nehézségekkel meg áldozatokkal jár. Cserébe nem anyádékon lógsz 28 évesen is.
"Az önállóság nem olyan mint sokan elképzelik, az nehézségekkel meg áldozatokkal jár. Cserébe nem anyádékon lógsz 28 évesen is."
Helyben van a munkám amivel most elfogadhatóan keresek, akkor minek költözzek el akár albérletbe is, ha nem ezen a településen akarok maradni? Megspórolom a bérleti díjat. De 6000 fős cigányokkal teli városban gondolhatod milyen albérletek vannak itt....
Amúgy meg te aztán nagyon tudod, hogy én mit akarok. Nem egy ház teljes árára gyűjtök, hanem arra, hogy ha lesz egy tartós párkapcsolatom, akkor együtt vegyünk egy lakást Bp-n vagy az agglomerációban (amilyen ingatlanárak vannak, szerintem marad az utóbbi). Mert én egyáltalán nem akarok vidéken maradni. Egyedül nem megyek bele hitelbe, de ha meg van a párom akivel közös jövőt tervezek, akkor veszünk lakást.
De hát na... Van akiknek ez fáj és ismeretlen emberek élete zavarja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!