Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mikor, hova költöztetek el...

Mikor, hova költöztetek el otthonról, és ezt miből finanszíroztátok?

Figyelt kérdés
Hogyan tudtatok első lakásra, házra szert tenni? Mennyiért, kivel és milyen segítségekkel? Később elköltöztetek családalapítás miatt? Az is szintén, hogyan történt?

2017. aug. 16. 09:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
20 voltam és albérletbe mentem. A fizetésem fele elment rá, így nem is nagyon tudtam soha tartalékolni. Azóta sincs annyi pénzem, hogy saját lakást vegyek.
2017. aug. 16. 09:12
 2/11 anonim ***** válasza:
20 éves koromban költöztem el. Egy külföldi nyelvtanfolyamra mentem, ahova kaptam ösztöndíjat és ahol adtak szállást. Utána találtam munkát abban az országban, ott szintén volt szállás. Később egyetemre mentem, ott meg a koleszben laktam. Most a férjemmel élek együtt albérletben, de neki már régóta van annyi megtakarítása, hogy hamarosan házat veszünk.
2017. aug. 16. 09:27
 3/11 anonim ***** válasza:

23 évesen költöztem kollégiumba, amit akkor még a szüleim álltak. 25 évesen kezdtem dolgozni. 3 hónapot csöveztem a tesómnál egy gumimatracon mire találtam egy elfogadható albérletet. Két éve ebben lakok. Ebből egy éve a párom is itt lakik. Kettőnknek most lett annyi megtakarítása, hogy egy pici családi kiegészítéssel, illetve naaagy banki segítséggel tudunk venni egy saját lakást. A hitel nagyjából úgy lett kiokoskodva, hogy 10 év múlva visszatudjunk fizetni mindent zéróra és a szüleinknek is visszatudjuk adni a kisebb összegű kölcsönt 1 éven belül.

Eme lakás úgy került kiválasztásra, hogy 1, de még talán 2 pici gyerekkel is kényelmesen elférjünk benne (2,5 szobás), mert nem szeretnénk 5 év múlva újra költözni, ha nem muszáj. Árban nem sokkal több, mintha 2 szobást vettünk volna... Mondjuk négyzetméterben sem. :D

2017. aug. 16. 09:55
 4/11 A kérdező kommentje:

Utolsó!

Megkérdezhetem az anyagi részét pontosan? Mennyi hitel, segítség, önerő, valamint milyen munkát végeztek?

2017. aug. 16. 10:50
 5/11 anonim ***** válasza:

Valószínűleg saját lakásom sosem lesz, bár ez annyira nem is zavar most már.

Először társalbérletbe költöztem, 2 lánnyal laktam együtt, akkor a szüleim finanszírozták az albérleti díjat, minden egyéb költséget én. Természetesen segítettek, ha kértem.

Utána összeköltöztem a barátommal, ismerőstől bérelt lakásban éltünk, így kevesebb volt a bérleti díj, ebbe részben a szüleim, részben pedig én szálltunk be.

Innen el kellett költöznünk, közben én teljesen munkaidős állást vállaltam, így most már teljesen önfenntartónak vallom magam, a legritkább esetben kérek pénzt a szülőktől.

2017. aug. 16. 12:42
 6/11 anonim ***** válasza:

3-as vagyok.

16 millió az ingatlan. 3,5 millió önrészünk volt, de kezdő részletként 4-et kellett volna átutalnunk az eladóknak, ezért a szülők megtoldották a dolgot 1 milliós családi, kamatmentes kölcsönnel. :)

A banktól 20 évre vettünk fel 12 millió forint hitelt, amit úgy számoltunk, hogy a részletek normál fizetése mellett némi megtakarítással és 2x2 négy-öt éves lakástakarékkal 10 év alatt végtörleszteni tudunk.

Mérnökök vagyunk mindketten.

2017. aug. 16. 17:29
 7/11 A kérdező kommentje:
Ebben tervezitek a családotokat is, vagy vennétek fel megint hitel kertes ház építésére is?
2017. aug. 16. 20:14
 8/11 anonim ***** válasza:

Építeni ezen a környéken soha nem fogunk tudni, ha csak nem szakad a bank a nyakunkba. :) Építőmérnök vagyok, számtalan kivitelezővel dolgozok együtt, biztos forrásból tudom, hogy telekkel együtt 50-60 milliós tőke alatt nem kell elkezdeni itt egy 100 m2-es ház építését sem.

Amerikai konyhás, plusz két kisebb szobás lakást vettünk. Két gyermeket tervezünk, el fogunk férni reményeink szerint, amíg tehermentessé nem válik. Avagy minimális marad rajta, mire ismét költözni szeretnénk.

Az ingatlan direkt úgy került kiválasztásra, hogy családalapításra alkalmas legyen, ne kelljen emiatt néhány év múlva ismét költözni. :)

Ha már kicsinek érezzük, akkor persze megyünk tovább. Lehet, hogy ehhez hitelt kell majd újra felvenni, lehet hogy nem (2 gyerek utáni csok, megtakarított pénz, ennek a lakásnak az ára elég lehet egy nagyobbra). Majd kiderül akkor hogy áll a szénánk és mik az igényeink.

2017. aug. 16. 22:23
 9/11 anonim ***** válasza:

Nincs saját lakás.

Először az exemhez költöztem 23 évesen, már dolgozó nőként. Otthonról menekültem, nem is kértem volna segítséget, minek? Hogy aztán életemben hallgassam?

Aztán mikor szakítottunk, egy másik nővel voltam albiban, de az minden szempontból szar volt.

Most a páromnál élek, közösen béreljük a lakást, de ha gyereket akarunk... ezen még csak gondolkozunk, de valszeg állami segítséggel fogunk házat venni egy másik Gemeindében, ami munkahelyhez közel van, de jobb a suli-ovi környéke.

Meg közben ennek kell utánbérlőt keresni, különben elég komoly büntetést kapunk.

2017. aug. 17. 11:37
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Először nem én költöztem el, hanem magamra maradtam. 16 voltam akkor. Faterom meghalt, anyám meg lelépett egy orvos barátjával. Éjszakai vagonrakásból éltem, amíg a középiskolát csináltam. Az egyetem sajnálatos módon más városban volt, ahol teljesen ismeretlen voltam. Munkát nem találtam hirtelen, ezért egy korosodó hölgy kegyeibe férkőzve maradtam fenn az első hónapokban.

Első feleségemmel olyan albérletben kezdtük, ahol ha este 10-kor kifogyott az olaj, reggelre befagyott a víz a pohárba. Előtörlesztéssel vettük az első (panel) garzonlakásunkat, majd két évvel később kétszobásba költöztünk. Ezt 33 éves koromban eladtam, és az árából a városszéli zártkerti részen építettem fel a farmomat, amit aztán a válás elvitt. :-))

a második feleségemmel vidéken vetünk egy lepukkant házat, azt pofozgattam helyre, amíg Orbán végleg el nem lehetetlenített. Akkor Németországba költöztünk. Időközben a ház leégett. Másikat vettünk, tavasszal szeretnénk hazaköltözni, mert öregek vagyunk már hazát cserélni.

58F

2017. aug. 17. 15:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!