Ti milyen anyagi háttérrel költöztetek el otthonról? Mi az az összeg amivel eltudom egymagam tartani?
Nézz szét a te környékeden mennyiért vannak kiadó lakások?
Aztán add hozzá a kaja pénzt meg az esetleges kiadásaidat.
Sztem amúgy mindenképp gyűjts még egy picit mert kaució nélkül nem is igen adnak ki albérletet. Szóval kitartás!
Miskolcon kb 60-80 az albi + rezsi +kaució +kaja +bérlet + higiéniai dolgok +ruha...
Tarsberlet esetleg?
Én 150-et kerestem diákmunkában, és így tudtam összeköltözni párommal, aki 180-at. Ez Pest, egy 100+rezsis albérlet. Tudunk félretenni picit, de nem ebből lesz saját lakásunk. Most 200-200-at keresünk, de még ez is kevés, hogy belátható időn belül össze tudjunk kuporgatni önerőre (itt kb 10 millió).
Ha jól értelmezem szerintem elírtad, és 150 akar lenni az a dolog, 105 ezer inkább valami 6 órás bohóckodás, nem komoly munka 🙂. Szóval 150 ezer... ebből szobát tudsz bérelni, kajálsz, meg szórakozol picit. Félre tudsz tenni, gyűjtögetni is tudsz egy keveset... de ebből soha nem lesz saját lakásod/házad. Még otthon spórolgatva sem.
Szóval lehet az lenne a legjobb, ha néznél egy képzést, egy jobb szakmát. Tanulás alatt is dolgozhatnál (diákmunka, bár ezeknél sok a gyakorlat, amiért nem kapsz annyit, ellenben elviszi az idődet. Másrészt viszont tapasztalattal kerülsz ki, ami rögtön esélyt ad elhelyezkedni, akár külföldön!), kaphatnál kollégiumot. Utána pedig nettó 250-300 abszolút elérhető még borsodban is egy multinál.
Én 220-at keresek + szépkártya havi 30 elosztva amit arra költök, hogy boltban élelmiszert vegyek, így a kphoz nem kell hozzányulnom.
5-6 hónapig raktam félre amíg 600-700e ft összejött majd mentem albérletbe budapestre.
Ebből az összegből fizettem ki a lakbért és a 2havi kauciót, vettem bútorokat és klimát. Szóval lenulláztam magam.:D
A barátnőm fizeti a rezsit ami kb 30e. én pedig a lakbért ami 120e.
Így a havi megtakaritás 80-100e között szokott lenni.
Szóval pl pestre kell 270e ft egy biztonságos és kellemes élethez.
Miskolcon szerintem 200-220e.
Hát én 40 ezer forinttal meg egy táska ruhával.
Amúgy szobát bérelj, az olcsóbb. Aztán később ha találsz jobb állást, akkor költözz tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!