Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Szomszéd kutyaugatás ellen...

Szomszéd kutyaugatás ellen mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Több éve már, hogy a szomszédunkban van egy németjuhász, egy golden és egy yorkshire, amik szinte megállás nélkül ugatnak. Éjfélkor, hajnali 2-kor, 4-kor, mindig. Most a másik szomszédba is hoztak egy németjuhászt, az szintén ezt csinálja. Szomszéddal már beszéltünk, mivel nem csak mi vagyunk az egyetlenek, akiket zavar, hanem egy utcával lejjebb lakókat is zavarja, de nem csinálnak velük semmit mondván, hogy "a kutyának ez a dolga". Hiába mondtuk neki, hogy a kutyának nem az a dolga, hogy egész életében, napi 0-24-ben örjöngjön a kerítés tövében úgy, hogy semmi mozgás nincs az utcában és a környéken. 1-2 évvel ezelőtt az önkormányzatnál ajánlottak valakit, hogy neki kell szólni, de még én jöttem ki belőle rosszul, mert mint egy utolsó senkivel, úgy beszélt velem, mert hogy én nem szeretem az állatokat, holott nem erről van szó, hanem az évek óta, szűntelen örjöngő kutyákról, amik zavarnak több utcányi lakost éjjelente.

2020. febr. 11. 21:27
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
63%
Nálunk az utcában van 14 kutya. Csak az egyiket őrjíti meg a sündisznó?
2020. febr. 14. 18:17
 12/26 gabesz147 ***** válasza:
30%
Altató gyógyszer nem jó, - hozzászokás és mellékhatás miatt, de a füldugó jó lehet, csinálj olyan ébresztőt, ami nagyobb hang mellé fényt is kapcsol be.
2020. febr. 21. 08:01
 13/26 anonim ***** válasza:
55%

Ha csak egy kertben van süni, akkor értelemszerűen igen.

2020. febr. 21. 08:09
 14/26 anonim ***** válasza:
58%
Attól függ mennyire zavar. Nálunk hasonló volt,az idióta korcs kb este 10 körül rákezdte és kisebb szünetekkel hajnal 2-3 óráig ugatta a semmit.A legszebb hogy a hálószobai fal mellett(telekhatáros építkezés)tette mindezt általában.Én 6-ra jártam dolgozni tehát 5-kor keltem. :-) Szóltunk,normálisan barátin,természetesen semmi nem történt. ÖK-nál kiröhögtek,max munkaidőben(8-16h) tud -esetleg-kijönni vki.Az jó,mert a kutya napközben általában alszik vagy kussban van :-) Két hétig bírtam napi 2-3 óra alvással,a klasszikus megoldás megoldás segített..
2020. febr. 21. 12:24
 15/26 anonim ***** válasza:
67%
a kutya nem hülye, hogy habokra ugat..mozgásérzékelős lámpákat, és mozgásérzékelős éjjellátó vadkamerát szereltem fel, mi miatt ugat a kutyám...hát éjjel bizony nagy a jövés- menés..nyestek főleg, mégba motorházba is bebújnak, fel a padlásra, a csirkék körül, stb..aztán a sünik(ezek csak nyáron) no és a rengeteg kóbor macska..feladtam.
2020. febr. 21. 15:35
 16/26 anonim ***** válasza:
67%

Jól írja az előző.

Amikor leesett egy kis hó, egy-két nap alatt ösvényeket tapostak ki maguknak a kertemben járó idegen állatok úgy, hogy nekünk nincsen semmiféle háziállatunk.

Ráadásul Bp.-en!

2020. febr. 21. 17:10
 17/26 anonim ***** válasza:
62%

És akkor el is van intézve, ugye? Nyest miatt ugat a kutya. Ki vagyunk pipálva.

Nem! Azért ugat a kutya, mert XY kutyatartást folytat. És a csendháborítás tényén semmit sem változtat, hogy mi az isten ürügy van hozzá. Gondolom, a nappali ugatás is a járókelők hibája...

2020. febr. 21. 21:24
 18/26 A kérdező kommentje:

Munkahelyemen vannak helyek, ahol füldugót kell használni, de nekem és még sokan másoknak is megfájdul tőle a füle. Akinek nem, az nyilván ezt nem fogja megérteni, de mi fültokot használunk. Alvás mellé az meg nem az igazi. Jó néhány videó készült az elmúlt években a szomszéd kutyáról. Éjfélkor, hajnali 4-kor, teljesen mindegy, a nap 24 órájában ugat és maximum 10 perces szüneteket tart, de nem sűrűn. Szaladgál össze-vissza az udvarban, ugat a vakvilágba mindenhol. Semmi mozgás nincs az utcában, se a kertekben. Síri csönd lenne, ha nem ugatna, ergó vagy a levegő oxigéntartalma miatt ugat vagy mert erre lett tanítva. Az utóbbit kétlem, mert a kutya még életében nem kapott egy fegyelmező szót sem. Sajnos az ilyen "gazdáknak" nincs önkritikája és nem látja be, hogy egy kaktusz való neki háziállat helyett.

Rendőrt hívni mindig, amikor éjjel ugat a kutya a vakvilágba, annak van értelme? Amennyi törődést kap a kutya, egy menhelyen is 3x jobb sorsa lenne.

2020. febr. 29. 13:30
 19/26 anonim ***** válasza:
5%
Ultrahang. Vannak akár telefonos appok is erre.
2020. jún. 12. 15:37
 20/26 anonim ***** válasza:
36%

Azóta javult a helyzet?

A kutya akkor is képes ugatni, "sírni", ha magányos. Ha erről nem neveli le senki, vagy ilyenkor engedik be a lakásba, akkor nem fog változni a helyzet. Aki ennyire nem törődik az állatával, az miért nem ajándékozza oda valakinek, aki szívesen törődne? Gondolom ők is aludnának este, és ha nem foglalkoznak vele, minek nekik az állat?

2020. júl. 11. 12:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!