Szomszéd kutyaugatás ellen mit lehet tenni?
Van olyan ultrahangos riasztó kutyák ellen, ami a kutyaugatásra kapcsol be.
Ismerősemnél bevált.
Feljelented csendháborításért. Ha a szép szóra nem megy, akkor majd arra. Azoknak a kutyáknak valami bajuk van. Errefelé is sok kutya van, de 99,9%ban mindig síri csönd van este.
Vagy valami baja van azoknak a kutyáknak, vagy neveletlenek. Meg kéne őket nevelni, kutyaiskolába vinni, csak az ugye idő, pénz, törődés, és amikor egy felelőtlen ember állatot vesz ezzel sose számol.
Ha a feljelentés nem használ, akkor állatvédőknek szólni, ugyanis egészséges, jól tartott kutya nem csinál ilyet. Lehet nem sétáltatják eleget, szenved az állat. Am a gazdákat nem zavarja ez? Ismerősnek is volt ilyen gondja. Valahányszor a kutya ugatott éjszaka ok nélkül, kiment és hozzávágott egy papucsot. Leszokott róla az eb.
Honnan tudod, hogy semmi mozgás nincs? Én is ezt hittem egy darabig, mikor a szomszéd kutyái minden éjjel őrjöngtek, aztán kiderült, hogy sünök és menyétek járnak az utcán, úgy nyilvánvaló, hogy ordítani fognak, azzal nem hiszem, hogy lehet csinálni bármit.
Nekem a füldugó segített.
Köszönöm a válaszokat. Őszintén, nem ilyen válaszokra számítottam, hanem olyanokra, hogy engem kéne elaltatni vagy hogy "Mit csináljon? Nyávogjon?" stb. :)
Füldugóval és altatóval nem szívesen próbálkozom, mivel hajnalban én az ébresztőt szeretném meghallani.
Párszor volt már, hogy nagyon felkaptam a vizet és kb. 10 másodpercen át nyomtam a dudát hajnalban, de persze eredménytelenül. Én tekintettel vagyok mindenkire, de ezem 2-3 alkalommal nem érdekelt a többi szomszéd engem se.
Azért évek óta, minden éjjel hogy mozgás legyen az utcában úgy, hogy a redőny kicsit mindig fel van húzva és nagyon sokszor kinézek "minden rendben van-e?" jelleggel, de a kisebb testű állatok pl. sün, nyúl, pocok nem annyira jellemzőek errefelé.
Megszokni nem lehet, nyilván akkor nem lenne problémám ez már évek óta. :)
Sajnos, ha a miénk ugat, nem tudok rászólni, mert ahogy nyitom az ajtót, a szomszéd kutyák már szaladnak a kerítéshez és minimum 15 perc örjöngés jön.
Amit még nem próbáltam, az egy állatvédő csoportnak írni, hogy a kutyának valami baja van és senki nem foglalkozik vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!